سرژ سرکسیان ، رئیس جمهور ارمنستان در اجلاس شورای عالی اقتصادی اورآسیا اعلام نمود که ایران و اتحادیه اقتصادی اورآسیا ممکن است موافقتنامه ای به امضا برسانند که بر طبق آن می توان نقطه آزاد تجاری ایجاد کرد. قبل از آن، حسن روحانی رئیس جمهور ایران، در خصوص امضای موافقتنامه موقت با اتحادیه اقتصادی اورآسیا ابراز ذینفعی کرده بود.
همگرایی اقتصادی با روسیه ، کشورهای قفقاز و آسیای مرکزی — یکی از اهداف کلیدی سیاست خارجی دولت روحانی است. حمیدرضا عزیزی تحلیلگر مسائل اورآسیا و عضو شورای علمی دانشگاه « شهید بهشتی» تهران در مصاحبه با خبرنگار رادیو « اسپوتنیک» در این خصوص اظهار نظر نمود.
شایان ذکر است که اتحادیه اقتصادی اورآسیا، بر اساس اتحادیه گمرکی و فضای واحد اقتصادی تأسیس شده است که از اول ژانویه سال 2015 میلادی فعالیت می کند. هم اکنون کشورهای روسیه، ارمنستان، بلاروسی، قزاقستان و قرقیزستان اعضای این اتحادیه هستند. عضویت ایران در این اتحادیه بررسی می شود. در اجلاس چندی پیش که در مسکو برگزار شد، یک سند مهم — قانون جدید گمرکی اتحادیه اقتصادی اورآسیا — توسط رهبرای کشورهای عضو به امضا رسید که اساس آن را الگاریتم همکاری مناسب تر برای تجارت تشکیل می دهد و عملیات گمرکی برای تمام کشورهای اتحادیه، واحد و یکسان می شود. انتظار می رود این قانون از اول ژوئیه سال 2017 میلادی به اجرا درآید.