به گفتته محققان، گردو می تواند به بهبود عوامل پرخطر بیماری زا در بین افراد مستعد ابتلا به بیماری دیابت کمک کند و به عبارتی، منجر به پیشگیری از ابتلا به بیماری دیابت گردد.
در طی این تحقیق محققان، ۱۱۲ فرد که شامل ۳۱ مرد و ۸۱ زن با رده سنی ۲۵ تا ۷۵ بود را به دو گروه تقسیم کردند که گروه اول روزانه ۵۶ گرم گردو دریافت می کرد و گروه دوم به طور کلی از مصرف گردو در برنامه غذایی خود پرهیز می کرد.
این روند 3 ماه ادامه داشت و پس از آن با بررسی وضعیت این اشخاص و بعد از در نظر گرفتن فاکتورهای تاثیرگذار نظیر سن، مصرف کالری، اسیدهای چرب و میزان ورزش منظم به این نتیجه رسیدند که خوردن گردو موجب بهبود زندگی فرد شده و در پیشگیری از ابتلا فرد به دیابت نقش بسزایی دارد.