به گزارش اسپوتنیک به نقل از روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، همایون امیرزاده، سخنگوی شواری سیاستگذاری سیامین نمایشگاه کتاب تهران درباره مصوبات دومین جلسه این شورا، گفت: نخستین موضوع این جلسه بحث درباره بخش بینالملل نمایشگاه کتاب تهران بود و در این راستا گزارشی از عملکرد این بخش در دوره گذشته ارائه شد. همچنین به منظور تقویت ابعاد بینالمللی تصمیمات مهمی در این جلسه اتخاذ شد.
وی افزود: با نظر اعضای شورا، کشور چین به عنوان میهمان ویژه در نمایشگاه سی و یکم در سال ۱۳۹۷ (۲۰۱۸ میلادی) انتخاب شد. پیگیریهای مکرر وزیر فرهنگ چین و رییس نمایشگاه کتاب پکن یکی از دلایل انتخاب این کشور به عنوان میهمان ویژه بود.
امیرزاده ادامه داد: ابعاد مشترک فرهنگی، قرابتهای فرهنگی در حوزه کشورهای جاده ابریشم و تامین منافع فرهنگی دو کشور از دیگر دلایلی این انتخاب بودند. همچنین این انتخاب به کشور میهمان فرصت میدهد تا به طور موثرتر و جدیتری در نمایشگاه کتاب تهران حضور داشته باشد.
سخنگوی شواری سیاستگذاری نمایشگاه کتاب تهران اظهار کرد: دومین مصوبه این جلسه تعیین نرخ تعرفه ناشران خارجی برای حضور در بخش بینالملل نمایشگاه کتاب تهران بود. بر این اساس تعرفه ناشران کشورهای اسلامی و ناشرانی که اقدام به انتشار منابع اسلامی میکنند، ۵۰ یورو برای هر متر مربع تعیین شد. این نرخ برای ناشران سایر کشورها ۸۰ یورو است و سفارتخانهها و نمایندگیهای کشورها نیز برای هر متر مربع ۱۵۰ یورو پرداخت خواهند کرد. تعرفه حضور در بخش بازار جهانی کتاب نیز ۳۰ یورو برای هر متر مربع تعیین شد.
امیرزاده با اشاره به ضرورت تشویق ناشران خارجی برای حضور در نمایشگاه کتاب تهران گفت: به منظور حضور موثرتر ناشران اصلی خارجی ناشرانی که برای نخستین بار در نمایشگاه کتاب تهران شرکت میکنند و ناشرانی که از کشور میهمان در نمایشگاه کتاب تهران حضور مییابند، از ۵۰ درصد تخفیف غرفه بهرهمند خواهند شد.
سخنگوی شواری سیاستگذاری نمایشگاه کتاب تهران همچنین از تصویب «طرح بورسیه نمایشگاه کتاب تهران» خبر داد و گفت: با هدف تبادل رایت و کمک به حضور نشر ایران در بازارهای بینالمللی و تعمیق روابط ناشران داخلی با فعالان نشر جهان، «طرح بورسیه نمایشگاه کتاب تهران» به تصویب رسید. بر اساس این طرح در هزینههای مربوط به حضور ۱۰ نفر از خریداران رایت (مدیران خرید رایت ناشران، ویراستاران ناشران و مدیران آژانسهای ادبی معتبر) در نمایشگاه کتاب تهران تامین میشود.
وی افزود: آییننامه این مصوبه به زودی تدوین میشود و در نمایشگاه کتاب فرانکفورت فراخوان آن منتشر خواهد شد.
بر اساس این گزارش، دومین جلسه شورای سیاستگذاری سیامین نمایشگاه کتاب تهران با ریاست سید عباس صالحی؛ رئیس نمایشگاه و با حضور علیاکبر اشعری، سید رضا صالحی امیری، سید محمد بهشتی، رضا امیرخانی، فریدون عموزاده خلیلی، محمدرضا توکل صدیقی، همایون امیرزاده، امیر مسعود شهرام نیا، محمد سلگی، مهدی اسماعیلیراد و علیاصغر سید آبادی برگزار شد.
چین مهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران شد
© AP Photo / Christophe EnaПосетитель книжной ярмарки
© AP Photo / Christophe Ena
اشتراک
سخنگوی شورای سیاستگذاری سیامین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از انتخاب کشور چین به عنوان مهمان ویژه در نمایشگاه کتاب سی و یکم در سال ۱۳۹۷ خبر داد.