به گزارش اسپوتنیک به نقل از خبرگزاری تسنیم، مریم مقیمی درباره نزله و زکام, اظهار داشت:کسانی که مزاج مغز آنها در "تری" خارج از اعتدال است, بیشتر دچار زکام و نزله (ترشحات پشت حلق) میشوند زیرا مزاج "تر" از هضم و تحلیل کردن مواد زائد در خون عاجز است.
بهگفته وی گرممزاجان برای پذیرش علتهای خارجی ایجاد کننده زکام, آمادگی بیشتری دارند تا سردمزاجان. گرم مزاجان از عوارض زکام نسبت به سردمزاجان در امانترند یعنی عوارض زکام در سردمزاجان بیشتر از گرممزاجان است.
این دستیار تخصصی طب سنتی ایران افزود: در سردمزاجان، مغز چیزی را دریافت میکند که قادر به تحلیل و نضج آن نیست، همچنین بخارهایی که از معده به بالا صعود پیدا میکند, مغز قادر به تحلیل نیست و این بخارات به ترشحات پشت حلق یا نزله یا ترشحات از بینی یا زکام تبدیل میشود؛ زکام و نزله ناشی از سردی بیشتر از گرمی اتفاق میافتد.
مقیمی ادامه داد: در بروز نزله و زکام باید از مصرف گوشتهای غلیظ (مثل گوشت گاو و گوساله)، غذاهای تند، غلیظ، بسیار شور، بسیار ترش، چرب و سرخکرده، لبنیات، روغن زیاد، نوشیدنیها و غذاهای مولد گاز مثل گردو، پنیر کهنه، سیر و پیاز خام، سبزیجات تند مثل شاهی، میوههای "تر" یا آبدار مثل هندوانه, خیار, میوههای تابستانی، آب یخ، قهوه و کاکائو، غذاهای آماده یا مانده و کارخانهای و… پرهیز کنند.
وی اضافه کرد: باید از پرخوری, زیادهروی در غذا خوردن و نوشیدن نیز در زمان بروز نزله و زکام دوری کرد، همچنین از خوابیدن در طول روز اجتناب کرد و در زمان ابتلا به زکام و نزله باید از ورزش شدید و جماع مکرر پرهیز کرد.