به گزارش اسپوتنیک به نقل از سرویس سلامت خبرگزاری تسنیم- دکتر محمد حسین عزیزی با اشاره به اینکه بهترین نوع چای آن است که پس از دم کشیدن، برگهای آن در قوری مشخص، باز و مسطح شود و عطر و طعم طبیعی چای را داشته باشد، اظهار داشت: همچنین رنگ چای قهوهای و در غلظت کم باشد و مزهای گس و طعمی اندکی تلخ داشته باشد.
عزیزی ادامه داد: اغلب چایهایی که روی بستهبندی آن کلمات شکسته، برگی، قلمی و تهیهشده از برگچههای بالایی بوته چای نوشته شده باشد از ارزش و مرغوبیت بالایی برخوردارند و نشانهای برای تشخیص چای خوبند.
رئیس انجمن صنایع غذایی ایران با اشاره به اینکه به برگهای بالایی بوته چای، غنچههای برگی چای نیز گفته میشود، عنوان کرد: این برگها نرمی و لطافت بیشتری دارند و ریزتر و پرزدارترند، اسانس و عطر بیشتر و طعم گستری دارند و جزو چایهای درجه 1 محسوب میشوند. برگهای کمی درشتتر، چای درجه 2 و چایی که از برگهای بزرگ و پیر و ضخیم پایینی بوتهها تهیه شده باشد چای درجه 3 نامیده میشود که تلختر است. در میان انواع چای، بستهبندیهای معروف به کیسهای هم از خاکههای بیکیفیت چای تهیه میشوند که اغلب حاوی عطر و طعم شیمیاییاند.
بهگفته این عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس، چای کلهمورچه و باروتی که خیلی سریع رنگ میدهند و چهبسا به همین دلیل هم بسیار مورد استقبال مردم قرار گرفتهاند، چای درجه 3 هستند که از مخلوط کردن خردهها و پودر کهنه چای با رنگ و اسانس تهیه میشوند. این نوع چایها را فرم میدهند یا بهشکل گلوله در میآورند و چون به این نوع چای رنگ سنتزی میزنند پس از مدتی رنگ آن تغییر کرده و کدر، تیره و مات میشود که همین نشانهها و خصوصیات مشخص میکند چنان چایی حاوی مواد رنگی و بیکیفیت است.
عزیزی همچنین درباره چای ارگانیک که این روزها در برخی مراکز عرضه میشود، به سلامت آنلاین گفت: نمیتوان به ارگانیک بودن این نوع محصولات اعتماد کرد اما برای خرید چای بهتر است سراغ برندهای معتبر و معروف رفت و هرگز چای فلهای خریداری نکرد چون این نوع چایهای فلهای کارشناسی نشدهاند و اغلب هم در شرایط غیربهداشتی نگاهداری میشوند.
بهگفته این متخصص علوم و صنایع غذایی؛ چای شکسته، برگی، قلمی و انواعی که از برگچههای بالایی بوته چای تهیه شده باشد، بهترین انواع چای سیاه محسوب میشود و بهعکس، چای کلهمورچه و باروتی، چای درجه 3 است و کیفیت و ارزش تغذیهای چندانی ندارد.