برنامه ریشه کن سازی بیماری هپاتیت C در ایران طی 15 سال آینده

© Fotolia / Spectral-Designبیماری خطرناکی که بشریت را تهدید می کند
بیماری خطرناکی که بشریت را تهدید می کند - اسپوتنیک ایران
اشتراک
معاون تحقیقات وفناوری وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی با اشاره به اینکه جوانان از کارهایی که ریسک بالا درابتلا به بیماری هپاتیت C دارد اجتناب کنند گفت: حجامت و خالکوبی دو عامل مهم ابتلا به هپاتیت C در کشور است.

خبرگزاری اسپوتنیک به گزارش ایرنا، دکتررضا ملک زاده روز جمعه در سمیناریک روزه ' تدوین آخرین دستورالعمل تشخیص و درمان هپاتیت C در کشور ' در جمع خبرنگاران افزود: حجامت و خالکوبی بدون رعایت بهداشت یکی از عوامل ابتلا به هپاتیت C است، بنابراین افراد از کارهایی که ریسک ابتلا به این هپاتیت را افزایش می دهد اجتناب کنند.
ملک زاده افزود: درحال حاضر در کشور نزدیک به 190 هزار نفرمبتلا به هپاتیت C و نیازمند درمان هستند، این در حالی است که ما تاکنون 60 هزار نفر از این افراد را شناسایی کرده ایم وما بقی شناسایی نشده اند.
وی بیان کرد: در حال حاضربا توجه به امکانات درمانی موجود تنها می توانیم حداکثر شش هزار نفر را درمان کنیم، در صورت ادامه این وضعیت شیوع بیماری نارسایی کبد و سرطان کبد را خواهیم داشت.
وی گفت: براساس سیاست سازمان بهداشت جهانی و کمیته هپاتیت وزارت بهداشت، باید برنامه ریزی کنیم تا در 15 سال آینده هپاتیت C را درکشور ریشه کن کنیم.
ملک زاده در ادامه خاطرنشان کرد: نحوه ریشه کن کردن این بیماری، به این صورت است که همه افرادی را که حتی یک بار با عوامل خطر ابتلا به هپاتیت C در زندگی شان مواجه بوده اند دعوت می کنیم سپس با انجام تست رایگان، اگر نشانه ای از ابتلا به این بیماری در آنها دیده شود، آنها را درمان کنیم.
وی گفت: خالکوبی، تصادف، دریافت خون و مشتقات خونی ابتلا به مبتلایان به هپاتیت C ، تزریق مشترک در استفاده از مواد مخدر و قمه زدن از جمله عوامل ابتلا به این بیماری است. خوشبختانه درباره این بیماری یک درمان موثر ارائه شده است و افرادی که مبتلا به هپاتیت C هستند با مصرف یک قرص به مدت سه ماه می توانند بیماری خود را درمان کنند و امیدواریم با این برنامه 90 درصد بیماری هپاتیت C را در کشور کاهش دهیم. و به این سمت حرکت کنیم که این بیماری در کشور ریشه کن شود.

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала