آمریکایی ها که دست اروپائیانی را می پیچانند که تمایلی به پیوستن به تحریم های ضد روسی ندارند، خودشان با شدت تمام به همکاری با مسکو در رشته فضا ادامه می دهند. همکاری آمریکایی ها با روسیه به ترافیک ایستگاه بین المللی فضایی و دیگر برنامه ها مربوط می شود که همه صلح آمیز نیستند. روبرت یورک معاون رئیس پنتاگون هفته گذشته اعلام نمود که ایالات متحده باید حداقل از دو وسیله مطمئن و قابل دسترسی رسیدن به فضا برخوردار باشد، از اینرو پنتاگون قصد دارد از شرکت روسی « انرگوماش» دست کم 18 موتور موشکی « ار.د- 180» خریداری کند.
شایان ذکر است که پنتاگون چند سال است با کمک موتورهای روسی ماهواره هایی را به مدار می رساند که تحت کنترل ساختار نظامی روسیه قرار دارند و در صورت نیاز می توانند فرمان هدف را صادر کنند. آمریکا به گفته دِبور جیمز وزیر نیروی هوایی آمریکا، فقط پس از 6 سال موتورهای موشکی خود را خواهد ساخت که همخوان با مشخصات « ار.د-180» (که در دهه 1990 میلادی طراحی شدند) خواهتد بود. همانا به این دلیل، وزارت دفاع آمریکا حداکثر تلاش خود را بکار برد تا پیشنهاد جون مک کین سناتور ایالت آریزون و اِلون ماسک رئیس شرکت « اسپیس ایکس» رد شود که پس از پیوستن کریمه به روسیه اصرار ورزیدند همکاری فضایی با مسکو قطع شود.
در حال حاضر، حتی جون مک کین درک می کند که زیاده از حد نسبت به تحریم ها سختگیری کرده اند. فعلا تا « روس کسموس» فضانوردان را به ایستگاه مداری فضایی می رساند ، آمریکایی ها از امکان آن برخوردارند که در آرامش برنامه ساخت موتور موشکی خود شبیه « ار.د-180» روسی را پیاده کنند که پنتاگون بدین منظور یک ونیم میلیارد دلار تخصیص داده است و به برنامه های فضایی آینده نیز خواهد پرداخت. از جمله در قالب مشارکت دولتی. موفقیت های مشخصی نیز بدست آمده است — به عنوان مثال، فرود موفق موشک حامل « فالکون 9» بر پلاتفرم شناور در اقیانوس. به تأیید رئیس شرکت « اسپیس ایکس» می توان از این موشک 100 بار دیگر استفاده کرد.
شرکت « روس کسموس» که نقش حامل فضایی را بازی می کند نیز سود مشخصی از همکاری با آمریکا بدست می آورد. اما آیا ارزش آن را دارد که با توجه به منافع امنیت ملی چنین بازی ای ادامه یابد؟
اینس ستولتِنبرگ دبیر کل ناتو در هفته گذشته خبر اجلاس شورای روسیه — ناتو در سطح سفیران را اعلام کرد. در دستور روز این نشست، در باره « بحران داخلی اوکراین و پیرامون آن و ضرورت اجرای کامل توافق های مینسک، ریسک های مرتبط با عملیات نظامی، اوضاع در افغانستان و خطرات تروریستی منطقه ای» بررسی خواهند شد. سرگی کوشِلوف رئیس اداره کل همکاری بین المللی نظامی وزارت دفاع روسیه متذکر شد که روسیه برای گفتگو در باره تمام موضوعات پیشنهادی آماده است اگر گفتگو با ناتو « آرام باشد و طرفین از حقوق یکسان برخوردار باشند».
اما همانا در اینجاست که مسائل سر بلند می کنند…مطابق با اطلاعات دریافتی از مقر ائتلاف، در بروکسل نه مقدمات همایشی که در آن همه شرکت کنندگان از حق مساوی ابراز عقیده برخوردارند مهیا می شود ، بلکه در آنجا برای حمله به روسیه بصورت یک جبهه واحد آماده می شوند. یعنی ریاست ناتو قصد دارد جلسه ای شبیه اجلاس امنیت هسته ای در واشنگتن تشکیل بدهد که مسکو قاطعانه از شرکت در آن خودداری ورزید. از اینرو اجلاس شورای روسیه — ناتو فعلا زیر علامت سوال قرار داد.