توافق با شرکت های ایتالیایی به انرژی و زیر ساخت ها مربوط می شود.
از جمله ، شرکت خدمات نفتی ایتالیایی Saipem که " جریان شمالی 1" و " جریان آبی" را ساخته است ،پروتکل مربوط به مقاصد و اهداف Parsian Oil & Gas Development Co (شرکت گروه گسترش نفت و گاز پارسیان) در ارتباط با پروژه های بزرگ نفت و گاز در ایران را امضاء کرد. Saipem که Eni و صندوق دولتی FSI ایتالیایی را کنترل می کند ، به بازسازی و توسعه ی پالایشگاه در شیراز و تبریز در جنوب ایران می پردازد. اما قرارداد اصلی توافق Saipem با شرکت ملی گاز و شرکت گروه گسترش نفت و گاز پارسیان در خصوص ساخت خط لوله ی گاز به طول 1.8 هزار کیلومتر و به مبلغ کلی 5 میلیارد دلار است.
امید شکری کله سر ، کارشناس مستقل مسائل نفت و گاز و دانشجوی مقطع دکترای دانشگاه یالوا (ترکیه) در مصاحبه ای با مارینا الشعلان خبرنگار رادیو اسپوتنیک پروژه ی مذکور را هم از لحاظ سیاسی و هم اقتصادی برای کشورها مفید و مهم قلمداد نمود. از یک طرف ، از سرگیری و فعال شدن ارتباطات تجاری و شراکتی پیش از تحریم ها با کشورهای اروپایی و از طرف دیگر چشم انداز طولانی مدت یعنی امکان و قابلیتی برای ایران به منظور تصاحب جایگاه شایسته در بازار گاز جهانی در واقعیت های جدید و پس از تحریم هاست. امید شکری کله سر می گوید:
این کارشناس خاطر نشان نمود که استقرار خط لوله گاز از طریق محدوده ترکیه در اقتصاد این کشور هیچ تاثیری ندارد. تجارت تجارت است. آقای شکری کله سر می گوید: