سفر رسمی دو روزه نخست وزیر هند به مسکو به پایان رسید که در جریان آن خط مشی تحکیم همکاری استراتژیکی مورد تأیید قرار گرفت و پاکت حاوی دهها سند به امضا رسید.
روسیه برای هند، منبع امنیت انرژتیک و شریک استراتژیک در ایجاد جهان چند قطبی است. نارندرا مودی پس از جمعبندی مذاکرات با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه این موضوع را اعلام کرد. وی رئیس جمهور روسیه را « آرشیتکت مشارکت استراتژیک هند — روسیه» نامید. روسیه و هند همکاری استراتژیک خود را پیش می برند. ولادیمیر پوتین سفر نارندرا مودی را بسیار بموقع نامید. در عین حال، هر دو رهبر نزدیکی مواضع مسکو و دهلی نو در رابطه با مسائل جدی بین المللی را مورد تأیید قرار دادند.
دیدار مسکو مکانیزم گفتگو و مشورت ها در چارچوب فرمات (روسیه — هند — چین) را تقویت بخشید. مکانیزم کنونی افزایش سطح اعتماد و هماهنگی نزدیکتر برخوردها نسبت به مسائل جهانی و منطقه ای را تشویق خواهد کرد.
پطر توپیچکانوف کارشناس انستیتوی اقتصاد جهانی و مناسبات بین الملل در این خصوص گفت:
روسیه و هند درک می کنند که سه کشور: روسیه، هند و چین نقش کلیدی برای ثبات در اورآسیا بازی می کنند. در این مثلث نه فقط دورنمای مناسبات تجاری — اقتصادی ، گفتگوی سیاسی ، بلکه بی اعتمادی معینی بین هند — چین وجود دارد. در سطح روسیه — چین نیز مسائلی وجود دارند. از اینرو دهلی نو و مسکو در رابطه با گفتگوی وسیع تر در چارچوب مثلث روسیه — هند — چین و تشدید تلاش ها برای توسعه و تکامل دیالوگ اقتصادی و سیاسی، برقراری تماس ها در عرصه امنیت در این مثلث ابراز تمایل کردند. مسکو و دهلی نشان دادند که در سطح جهانی آنها قصد دارند در فرمات « بریکس» مناسبات خود را توسعه بخشند. در سطح منطقه ای این دو کشور در نهادهایی مانند مثلث روسیه — هند — چین و سازمان همکاری شانگهای چشم انداز خوبی را برای همکاری مشاهده می کنند. هند قصد دارد پس از عضویت در سازمان همکاری شانگهای بطور کامل از پتانسیل سازمان استفاده کند.
مسکو، دهلی نو و پکن از سال 1998 میلادی در جهت هماهنگی اقدامات پیش می روند. همانا در آن زمان، یوگنی پریماکوف که وزیر امور خارجه روسیه بود ایده ایجاد « مثلث» را پیش کشید. گام ها در این جهت بدشواری برداشته می شوند. حال که سه کشور با ضرورت تلاش های مشترک در حل و فصل مسأله افغانستان و سوریه و تروریسم مواجه شده اند، «لحظه واقعیت » فرا رسیده است.
آندری والودین کارشناس آکادمی دیپلماتیک وزارت امور خارجه روسیه در این خصوص گفت:
انطباق طبیعی منافع سه کشور بزرگ و نیرومند اورآسیا جریان دارد. نارندرا مودی کارهای زیادی در رابطه با مناسبات شخصی خود با شی جین پین ، رهبر چین به انجام می رساند. اکنون این فرمات سه جانبه بر پایه تلاش های کشورها برای همکاری با یکدیگر استوار شده است. از جمله برای هماهنگی تلاش ها در حل و فصل مسأله افغانستان و معمای سوریه. تا آنجا که من می دانم، هند آماده است در احیای سوریه پس از جنگ شرکت کند. چین نیز قصد خود در این زمینه را ابراز کرده است. جهان را واقعا هم نمی توان تقسیم کرد ، ایده برتری یک کشور و یا گروهبندی قابل اجرا نیست. از اینرو باید تلاش ها هماهنگ شوند. تلاش سه کشور در فرمات های مختلف — مثلث روسیه — هند — چین، « بریکس» و « شانگهای» و در همایش های مختلف — را می توان در چنین مفهوم جهانی جا داد.