بدون همکاری با روسیه و ایران یافتن راه خروج از بحران سوریه و پیروزی بر تروریسم ممکن نخواهد بود. معنای اعلامیه پاریس و لندن در روزهای اخیر چنین است. مارین لو پن رهبر حزب فرانسوی « جبهه ملی» در روز چهار شنبه در نشست پارلمان اروپا در استراسبورگ اعلام نمود که فرانسه باید از اتحاد با عربستان سعودی و قطر خودداری ورزد و در مبارزه با گروهبندی تروریستی «دولت اسلامی» به همکاری با روسیه و ایران شدت بخشد. وی متذکر شد که فرانسه در مبارزه با گروهبندی تروریستی « داعش» باید شرکت خود در ائتلاف ضد داعشی را مورد تجدید نظر قرار بدهد. لو پن گفت: « من پیشنهاد می کنم این ائتلاف ها تغییر کنند. تمام کسانی که با اصولگرایی اسلامی مبارزه می کنند بدون استثنا باید متحد نامیده شوند- مصر، امارات متحده عربی ، روسیه و ایران». لو پن همچنین فرا خواند « مناسبات ترکیه با بنیادگرایی اسلامی» روشن شود. به عقیده وی « طرفداران بنیادگرایی در اسلام باید دشمن نامیده شوند».
ایجاد ائتلاف جدید مبارزه با داعش تا چه حد محتمل است؟ آیا ایران برای همکاری با فرانسه و دیگر کشورهای اروپایی آماده است؟ آیا ایران برای تعامل در چارچوب ائتلاف ضد داعشی که توسط 4 کشور روسیه، سوریه، عراق و ایران تشکیل شده است، آماده است؟ عماد آبشناس کارشناس سیاسی و سردبیر روزنامه ایرانی « ایران پرس» در مصاحبه با مارینا الشعلان خبرنگار « سپوتنیک پرشین» در این خصوص اظهارنظر کرد.
رهبری بریتانیا با امیدواری به ائتلاف روسیه — ایران می نگرد. دیوید کمرون نخست وزیر بریتانیا اعلام نمود که بریتانیا فعالیت دیپلماتیک در حل و فصل بحران سوریه و از جمله همکاری با روسیه و ایران برای کارزار موثر تر و هماهنگ تر بر علیه گروهبندی تروریستی « دولت اسلامی» را شدت می بخشد.
ایران برای همکاری در مبارزه با « داعش» آماده است و برای تبادل تجربیات نظامی خود با متحدان ابراز آمادگی می کند. اما تحت شرایط خاصی. صباح زنگنه مشاور سابق وزیر امور خارجه ایران و عضو کمیته مجلس ایران در امور دفاع در سالهای 1985-1980 دراین خصوص ابراز عقیده نمود.