عملیات تروریستی در هواپیمای « آ 321» روسیه، پاریس ، لبنان و مالی که باعث کشته شدن صدها نفر شد، جامعه جهانی را شوکه کرد و دلیلی برای نگرانی جدی شد. همه می توانند طعمه ای برای تروریست ها شوند. بسیاری از کشورها حالت فوق العاده اعلام کردند. سرویس های ویژه شب و روز بدنبال همدستان تروریست ها و « آشیانه» آنها می گردند.
ژاپن اعلام کرد تشکیل واحد ویژه اطلاعاتی برای مبارزه با تروریسم را سرعت خواهد بخشید. انتظار می رود که این واحد در فوریه سال 2016 میلادی آماده فعالیت شود. تصمیم مربوط به تشکیل چنین گروهی اوایل سال 2015 میلادی توسط مقامات ژاپن پس از اعدام دو گروگان ژاپنی توسط شبه نظامیان «دولت اسلامی» اتخاذ شد.
چه چیزی جوانان را به تروریسم می کشاند و باعث جلب آنها به صفوف تروریستها می شود؟
سرگی ینیکولوپوف رئیس بخش روانشناسی مرکز علمی بهداشت روانی آکادمی علوم پزشکی روسیه در این خصوص گفت: ابتدا حس بی عدالتی در شخص سر بلند می کند. این حس بی عدالتی می تواند با بی عدالتی اجتماعی، دینی مرتبط باشد و یا زمینه ملی داشته باشد. در آنالیز روانی، اگر جنبه های اجتماعی و دینی — انتقام پدران جامعه است در عرصه ملی، آن را می توان انتقام به خاطر پدران، توهین به آنها و بازگرداندن اعتبار به آنها نامید که زمانی وجود داشت ولی از دست رفته است. نوعی قهرمان سازی و یا رمانتیک سازی « رزمندگان بی عدالتی» ظاهر می شود که تروریست ها خود را اینگونه احساس می کنند. طی 200 سال گذشته تروریسم بر طبق یک شِما عمل می کند. فقط جنبه ها در مناطق گوناگون با هم فرق دارند. در کشورهای عربی، جنبه مذهبی با زمینه ملی در هم می آمیزد که می تواند نارضایتی اجتماعی باشد ولی تروریست ها اغلب زیر پرچم مذهبی عمل می کنند. در رابطه با عملیات چندی پیش تروریستی در پاریس، این موضوع با نسل دوم و سم مهاجران مرتبط است. نسل اول سعی کرد بشکلی خود را با جامعه وفق بدهد. زیرا آنها از وضع وحشتناک زندگی به آنجا فرار کرده بودند. اما نسل دوم و اکثر نسل سومی ها مخالف آن استانداردهایی هستند که فرانسوی ها به آنها پیشنهاد می کنند. منظور افرادی هستند که نمی خواهند خود را با قوانین جامعه فرانسوی وفق بدهند و به موفقیت هایی در رابطه با استانداردهای این جامعه برسند. البته مشخص است که همه آنها ترور را انتخاب نمی کنند. پدیده ای به نام خلاء درونی وجود دارد که اکثرا جوانان را در بر می گیرد که قوانین را رد می کنند ولی در عوض نمی توانند هیچ چیز جدید به جای آنها پیشنهاد کنند به غیر از ویرانی نظم قدیمی. در این جا افرادی ظاهر می شوند که راه دیگری را به آنها پیشنهاد می کنند ، ایده ای دیگر و معنای جدید زندگی… آنها خیلی راحت جوانان را استخدام می کنند… شایان ذکر است که اوایل قرن 20 چنین پدیده ای در روسیه مشاهده شد. نارضایتی شدید اجتماعی باعث ظاهر شدن نسل جوانان شد که حاضر بودند « از ریشه و بن » نظم قدیمی را ویران سازند»..
اواسط دهه 1990 ژاپن تروریسم داخلی را از سر گذراند. در آن زمان فرقه مخرب نئو دینی آئوم سیریکه نابود شد که عملیات تروریستی با استفاده از ماده سمی « زارین» را سازماندهی کرده بود. جامعه ژاپن شوکه شد. هم اکنون ژاپن توجه خاصی به این موضوع نشان می دهد، به ویژه آنکه یک رویداد بزرگ بین المللی — نشست «گروه 7» باید در سال 2016 میلادی و جام جهان ورزش « رگبی» در سال 2019 و بازی های تابستانی المپیک و پارا المپیک در سال 2020 میلادی در ژاپن برگزار شود.