دولت هند در رابطه با هدف تولید 63 هزار مگاوات برق اتمی تا سال 2032 سکوت اختیار می کند. گران بودن رآکتورهای اتمی غرب و محدودیت هایی که قانون مربوط به مسئولیت هسته ای برای دولت ایجاد می کند ، هند را مجبور می سازد به تجدید نظر در نقشه های بلندپروازانه خود بپردازد.
دولت هند نمی تواند بطور مستقیم اصلاحاتی در اهدافی وارد سازد که در مقابل بخش انرژتیک قرار داده شده است. دپارتمان انرژی هسته ای فقط از حالت « برنامه» ای اهداف عنوان شده صحبت می کند. Svapnesh Kumar Malhotra سخنگوی دپارتمان در این خصوص گفت:
نخست وزیر مودی هدف دستیابی به تولید 14500 مگاوات برق هسته ای تا سال 2024 میلادی را مقرر کرد. از آن زمان تا کنون هدف دیگری مطرح نشده است. رسیدن به سطح 63 هزار مگاوات برق تا سال 2032 فقط یک طرح است. قدرت تولیدی ما باید به سطح 60 هزار مگاوات تا سال 2032 برسد اما این هدف اولویت دار نیست، ما فقط می گوئیم که هدف ما این است.
در عین حال، جیتندرا سینگ وزیر ارشد دپارتمان انرژی اتمی قبلا در پیام خود خطاب به مجلس عوام پارلمان هند اعلام نمود: « در ماه ژوئیه سال 2014 میلادی قدرت بخش اتمی4780 مگاوات است و هدف سه برابر کردن این رقم طی 10 سال در مقابل ما قرار داده شده است. دپارتمان انرژی اتمی هدف بلندپروازانه دستیابی به سطح تولید 63 هزار مگاوات تا سال 2032 میلادی را در مقابل خود قرار داد».
در این دپارتمان حدس می زنند که خرید رآکتورهای گران قیمت غرب نمی تواند دستیابی به این اهداف را ممکن سازد. بدین ترتیب می توان گفت که هند اطمینان به ضرورت همکاری هسته ای با غرب را از دست داده است.
دولت فرانسه و آمریکا ساخت دو رآکتور هسته ای در هند را به تصویب رساندند اما به دلیل مطالبات جدی قانونی در باره مسئولیت هسته ای کارها از نقطه اولیه حرکت نکرد.
اکنون هند با کمبود رآکتورها روبروست که بنوبه خود بر قیمت برق تأثیر می گذارد. به عقیده دپارتمان مذکور، ساخت رآکتورهای خارجی خیلی گران تمام می شود. قیمت رآکتورهای غربی دوبار گران تر از رآکتور روسی در نیروگاه اتمی « کودانکولام» هند است. اگر هند بخواهد انرژی اتمی را توسعه بخشد، باید قیمت برق را سه برابر کند.
مالحوترا متذکر شد که قیمت یک وات برق تولیدی با کمک تجهیزات غربی بحد کافی گران خواهد بود، درحالی که قیمت یک وات برق تولیدی انرژی خورشید 4.63 روپیه است. دیگر منابع تولید برق مانند نیروگاه آبی و بادی و غیره ارزانتر تمام می شود.
— هند نیازی به رآکتور به هر قیمتی ندارد، قیمت رآکتور ها باید برای ما مناسب باشد.
مالحوترا معتقد است که غرب باید قیمت را پایین بیاورد و بعضی از اجزاء را در هند تولید کند. هند بطور دقیق فهماند که هیچگونه تغییری در طرح های رشد و توسعه انرژی اتمی وارد نخواهد شد. از گزارش دپارتمان انرژی هسته ای قابل درک است که هند قصد ندارد رآکتورهای گران قیمت غربی را بخرد. هند می خواهد به نیروی خود و حمایت روسیه در بخش هسته ای تکیه کند که تولید برق ارزان تر را ممکن خواهد ساخت.