حالا رشته سخن را به کارشناسان اروپایی واگزار می کنیم.
خانم حفصه قره مصطفی مقاله نویس و کارشناس در امور خاور نزدیک در این خصوص چنین گفت:
«عملیات ایالات متحده در شدت فعالیتهای داعش و حجم استخراج نفت بوسیله آنها هیچ تأثیری نگذاشته است. بر عکس هنگامی که آمریکا می بایست به هجوم و نابودی داعش بپردازد داعش در حال شکوفایی و گشترش در سراسر منطقه بود. اما در سه هفته عملیات روسیه شاهد تضعیف چشمگیر امکانات و مواضع داعش و توانایی شان در تأمین وسایل برای پول در آوردن برای انجام عملیات تروریستی هستیم. از این امر پیدا است که روس ها حملات واقعی به داعش انجام داده و آمریکایی ها در طول تقریباً یک سال معلوم نیست که چکار کرده بودند.
خانم «لورتا ناپلئونی» مؤلف کتاب «فنیکس اسلام گرایی: «دولت اسلامی» و تجدید تقسیم خاور نزدیک » و کارشناسی که تأمین پولی سازمان های تروریستی را رصد میکند بر آن است که عملیات روسیه در سوریه تولید و فروش غیرقانونی نفت از طرف داعش را محدود کرده است. این محقق گفت:
در حقیقت امر فروش نفت منبع اساسی درآمد داعش نیست هر چند که منبع چشمگیری است. مهمترین منبع — مالیات بندی سرزمین های اشغالی است که در آنجا 8 میلیون نفر سکونت دارند. طبعا بازرگانان و نفتگران مالیات می پردازند. قاچاق اجناس و مهاجران نیز نقش خود را ایفا می کنند. داعش از هر فردی که از مرز عبور می کند پول میگیرد و اکثر عبور کنندگان افرادی هستند که به عبور دادن مهاجران اشتغال دارند و درآمد حاصله مربوطه به هفتهای 500 میلیون یورو می رسد.
به گفته خانم ناپولئونی، موقعیت جدی در رابطه با تحویل تسلیحات و حمایت ائتلاف از تشکیلات مسلح دارد تکوین میشود. بخش قابل ملاحظه سلاح ها به علل متفاوتی بدست داعش میافتد و این به مراتب جدیتر از تحویل پول نقد به این گروه است.