میخائیل یاکوفلویچ ماروف رئیس بخش انستیتوی ژئوشیمی و شیمی تحلیلی به نام « ورنادسکی» آکادمی علوم روسیه در گفتگویی با خبرنگار « تاس» تعریف کرد که حیات در سیاره زهره ممکن است در لایه فوقانی ابرها که شرایط به اندازه سطح سیاره سخت نیست وجود داشته باشد.
« اصولا، ایده جستجوی موجود زنده در سیاره زهره وجود دارد اما نه در سطح آن. به نظر من، احتمال وجود حیات در لایه فوقانی ابرهای سیاره بمراتب بیش از سطح سیاره است که در آنجا دما و فشار فوق العاده بالاست». وی افزود که تا کنون در سیستم خورشیدی و اجسام آسمانی با شرایط بهتر آب و هوایی موجود زنده ای کشف نشده است.
شرایط سطح سیاره زهره فوق العاده سخت است: فشار در سطح سیاره 92 آتمسفر زمینی است و دمای هوا منهای 475 درجه سانتیگراد است. اولین بار در نتیجه پژوهش سیاره با کمک دستگاه فضایی شوروی که در چارچوب برنامه « زهره» پرتاب شده بود این اطلاعات به ثبت رسیدند.
رویهمرفته 16 دستگاه فضایی در چارچوب برنامه « زهره» به آن سیاره پرتاب شد. 22 ماه اکتبر 40 — مین سالگرد فرود دستگاه فضایی « زهره — 9» بر سطح سیاره برگزار شد که برای اولین بار در تاریخ فضایی عکس هایی از سطح سیاره دیگر سیستم خورشیدی به زمین مخابره کرد.