بررسی راههای توسعه روابط و سفر پوتین به ایران؛ مهمترین محورهای گفتگو با مقامات روسیه بود

© Flickr / Flazingo Photosبررسی راههای توسعه روابط و سفر پوتین به ایران؛ مهمترین محورهای گفتگو با مقامات روسیه بود
بررسی راههای توسعه روابط و  سفر پوتین به ایران؛ مهمترین محورهای گفتگو با مقامات روسیه بود - اسپوتنیک ایران
اشتراک
آقای رحیم پور معاون وزیرخارجه جمهوری اسلامی ایران که به منظور شرکت در چهل و یکمین اجلاس بررسی رژیم حقوقی دریای خزر و نیز دیدار با همتایان روس خود از روز سه شنبه 17 شهریور به مسکو سفر کرد.

به گزارش بخش دیپلماسی رسانه ای سفارت ایران در مسکو، رحیم پور در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما اظهار داشت: در این سفر چهل و یکمین اجلاس کارشناسان ارشد درخصوص رژیم حقوقی دریای خزر برگزار شد و در سه روز گذشته علاوه بر شرکت در این اجلاس دیدار های دوجانبه ای هم با دو تن از معاونان وزیر خارجه روسیه داشتیم.
معاون وزیر امور خارجه کشورمان افزود: در دیدار با آقایان مورگولوف معاون وزیر امور خارجه روسیه در امور دو جانبه و نیز آقای کاراسین معاون لاوروف در امور سی آی اس در خصوص روابط دو جانبه زمینه چینی سفر پوتین به تهران، برگزاری کمیسیون مشترک تجاری دو کشور در مسکو، بررسی راههای ارتقاء وضعیت اقتصادی دو کشور و نیز تحولات و مسائل خاورمیانه بحث وتبادل نظر صورت گرفت.
وی افزود: در خصوص مسائل خاورمیانه دو کشور مواضع نزدیک بهم داشته و معتقدند که مسائل و مشکلات این منطقه و آوارگی مردم و پناهندگی آنان به کشورهای غربی، ناشی از رفتار برخی از کشورهای منطقه است.
رحیم پور افزود: مقامات روس و خصوصا شخص پوتین معتقدند که این مسائل و مشکلات مرتبط با داعش و حمایت ها و کمک هایی است که از این گروه می شود و این امر سبب می شود مردم منطقه خصوصا مردم مظلوم سوریه آواره شده و به سمت کشور ترکیه که ظرفیت لازم را برای پذیرش این آوارگان ندارد، سرازیر شوند. معاون وزیر امور خارجه افزود: دو کشور ایران و روسیه در این خصوص هم نظر هستند و ما معتقدیم که سازمان ملل باید موضوع را مورد بررسی قرار دهد و خسارات وارده بر مردم را بر آورد نماید.
وی درباره زمان سفر رئیس جمهور روسیه به ایران گفت: رایزنی ها در این خصوص ادامه دارد ولی تاریخ سفر هنوز مشخص نشده است. رحیم پور افزود: وضعیت روابط و موضوعات در دستور کار قرار دارد و اسنادی در حال آماده شدن است و این موارد ایجاب می کند که این سفر در امسال انجام شود.
معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت خارجه افزود: دراین سفر در خصوص مسائل خزر هم گفت و گوهایی صورت گرفت که تاکنون روند تدوین سند اصلی کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر خوب بوده هرچند هنوز مسائلی وجود دارد که در جلسه آینده بررسی می شود.
بواسطه موافقتنامه 5 کشور ساحلی دریای خزر، حیات درخزر سرعت بیشتری گرفته است و همکاری میان این کشورها می تواند به عنوان نمونه همکاری شرقی مطرح شود.
در این اجلاس نیز هیات ها احساس رضایت می کردند و قرار شد جلسه بعدی در آستانه قزاقستان برگزار شود و امید داریم تا در جلسه سران به نتایجی دست یابیم.

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала