مطابق با نتیجه گزارش « ارزیابی ریسکهای سیاسی در منطقه ماورای قفقاز ( قفقاز جنوبی) » که توسط شرکت ارتباطاتی « Minchenko Consulting» تهیه شده است، آذربایجان، با ثبات ترین کشور ماورای قفقاز است و ارمنستان کشوری است که در بین کشورهای منطقه با ریسک زیاد سیاسی روبرو می شود. تهیه کنندگان گزارش از جمله دلایل بی ثباتی را بحران اوکراین و عواقب آن و « هرج و مرج رو به افزایش در جنوب مرز سابق شوروی در کل امتداد آن»- از جمله تشدید فعالیت گروهبندی تروریستی « کشور اسلامی » (داعش) می دانند.
یوگنی مینچِنکو ، کریل پطروف، سرگی مارکِدونوف نویسدگان گزارش، متذکر شدند که بحران سیاسی در اوکراین، « مقابله مسلحانه فرسایشی در دونباس» باعث تشدید ریسک در سراسر فضای مابعد اتحاد شوروی از جمله قفقاز جنوبی شده است. و این در حالی است که اوضاع در ماورای قفقاز بخودی خود دشوار است.
در این گزارش آمده است: « در قفقاز (از جمله قفقاز شمالی و جنوبی) پس از فروپاشی اتحاد شوروی شش درگیری مسلحانه رخ داد. نمی توان گفت که اکثر آنها حل و فصل شده اند. از تمام مناطق اتحاد شوروی سابق، فقط در قفقاز است که کشورهای همسایه از مناسبات دیپلماتیک برخوردار نیستند. ارمنستان و آذربایجان، روسیه و گرجستان، ارمنستان و ترکیه فاقد مناسبات دیپلماتیک هستند.
اکنون خطرات و ریسک های جدید به درگیری های لاینحل اضافه می شوند. نویسندگان گزارش تشدید خشونت و زورگویی در منطقه درگیری قره باغ کوهستانی در مرز ارمنستان — آذربایجان در فراسوی « خط تماس»، تشدید تلاش های اور آتلانتیکی گرجستان « افزایش هرج و مرج در مرز شوروی سابق در کل امتداد آن» (از جمله تحکیم مواضع گروهبندی « کشور اسلامی») را از جمله خطرات و تهدید ها می نامند. به عقیده نویسندگان گزارش ثبات ماکرو اقتصادی کشورهای منطقه و وضعیت اجتماعی و عرصه سیاست داخلی باعث نگرانی جدی می شود. یک عامل دیگر — نامعین بودن آینده سیاسی ترکیه است ( نویسندگان گزارش معتقدند که ترکیه با خطر بی ثباتی بر طبق نمونه کشورهایی که در آنجا « بهار عربی» رخ داد روبرو خواهد شد.)
در این گزارش بطور مفصل به اوضاع در سه کشور ماورای قفقاز توجه می شود. آذربایجان باثبات ترین کشور نامیده می شود — « نیرومندترین اقتصاد ماورای قفقاز، که برای سرمایه گذاران خارجی جذاب است». « استخراج معادن گاز تا حدی افت درآمدهای نفتی را جبران می کند. ورق جدی در دست آذرباجیان- سیاست خارجی چند جانبه و توانایی برقراری تعادل بین منافع آمریکا، اتحادیه اروپا ، روسیه و ترکیه، ایران، اسرائیل و کشورهای جهان عرب است».
اوضاع در گرجستان بدتر است. « گرجستان کشور دارای ریسک های سیاسی باقی می ماند. رقابت بین ائتلاف « آرزوی گرجستان» و حزب اپوزیسیون « جنبش واحد ملی» در زمینه ایجاد شکاف در حزب اول و تعقیب و پیگرد آشکار در رابطه با بعضی از رهبران حزب دوم ادامه دارد. در گزارش، « شناوری گرجستان بسوی غرب» یادآور می شود که فعلا به « نتایج معینی» منتهی نشده است.
بالاخره اینکه ارمنستان با تهدیدهای بیشتری در مقایسه با دیگر کشورها روبروست که اعتراضات مردمی ماه ژوئن سال 2015 میلادی یک نمونه از آن بود. اعتراضات و میتینگ ها با تصمیم کمیسیون تنظیم خدمات اجتماعی کشور در باره افزایش قیمت برق تحریک شد. « در عین حال، مشکل تعرفه ها فقط بخشی از دیگر مسائل داخلی و سیاست خارجی است که خطرناک هستند».
گزارش تهیه شده اولین تحقیق مشابه « مینچِنکو کونسالتینگ» نیست و قبلا این شرکت به جمعبندی ریسک ها برای سرمایه گذاران خارجی در کشورهای آسیای مرکزی دست زد. بهترین و آرام ترین وضعیت در قزاقستان شکل گرفته است. وضعیت تاجیکستان بدتر از دیگر جمهوری هاست. اکنون کارشناسان روی فهرست رتبه بندی جامع ریسک های سیاسی برای کشورهای مابعد فضای شوروی بدون شامل کردن کشورهای بالتیک کار می کنند.