مایکا او هلنون، کارمند موسسه بروکلین در مصاحبه با "سی ان ان" اعلام کرد پس از ظاهر شدن اس 300 در ایران "وضع در حریم هوایی ایران متشنج تر خواهد شد" و آمریکایی ها نخواهند توانست خود را از رادارها پنهان کنند.
شبکه تلویزیونی "سی ان ان" خاطرنشان می سازد دخالت روسیه در اوضاع اروپا و خاور نزدیک آمریکا را به شدت خشمگین می سازدو یادآور می شود پنج هزار نظامی ناتو و آمریکا بطور همزمان در بزرگترین رزمایش نیروهای هوابرد از زمان پایان جنگ سرد در اروپا شرکت دارند.
میخائیل بوگدانوف، نماینده ویژه رئیس جمهور در امور خاور نزدیک و آفریقا و معاون وزیر امور خارجه روسیه به تازگی در مصاحبه با خبرگزاری روسی "ریانووستی" اعلام کرد مسکو و تهران درباره تحویل سامانه موشکی پدافند هوایی اس 300 به ایران به توافق رسیده و این مساله خاتمه یافته و فقط بررسی جزئیات فنی آن در پیش است.
قرارداد تحویل سیستم های "اس-300" در اواخر سال 2007 میلادی امضا شد و قرار بود روسیه 5 آتشبار از این سیستم های موشکی پدافند هوایی به ارزش حدود 800 میلیون دلار را به ایران تحویل دهد اما در ماه سپتامبر سال 2010 " دمیتری مدودف" رئیس جمهور وقت روسیه با صدور فرمانی تحت عنوان "تدابیر مربوط به اجرای قطعنامه شماره 1929 شورای امنیت سازمان ملل متحد، مورخه 9 ژوئن سال 2010 میلادی"، از جمله تحویل سیستم های اس ـ 300 را ممنوع کرد. مسکو قرارداد تحویل سامانه های "اس-300" را در سپتامبر همان سال لغو کرد.
دیرتر ایران به خاطر عدم تحویل "اس-300 " از شرکت روسی "روس آبارون اکسپورت " به دادگاه بین المللی حکمیت ژنو شکایت کرده و تقاضای 4 میلیارد دلار غرامت نمود که اکنون دو طرف در حال مذاکره درباره پس گرفته شده این شکوائیه هستند..
ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه روز دوشنبه 13 آوریل امسال با صدور حکمی ممنوعیت تحویل سیستم های موشکی پدافند هوایی اس-300 را به ایران لغو کرد.
سیستم های "اس-300" ویژه دفاع از موسسات صنعتی، نهادهای دولتی، پایگاه های نظامی و مقرهای فرماندهی در برابر حملات هوایی و فضایی دشمن هستند. این سیستم قادر به نابودسازی اهداف بالستیک بوده و از قابلیت حمله به اهداف زمینی نیز برخوردار است. سیستم "اس-300" می تواند هواپیماهای دشمن را در فاصله 150 کیلومتری و ارتفاع 27 کیلومتری نابود کند.