با گذشت زمان، سر در آوردن از اینکه کدامیک از داوطلبان وارده، معارض و کدامیک از آنها، تروریست هستند، برای مقامات ترکیه هر چه دشوارتر می شد. در حال حاضر پدیده ای دارد رخ می دهد که کارشناسان محلی آنرا "پاکستانی شدن" اوضاع می نامند. منظور آن است که کشور ترانزیتی با ارائه خدمات ترابری، لوژستیکی و غیره به شبه نظامیان، با چنان وضعی روبرو می شود که برای خودش نیز خطرناک می شود. مبهم بودن اوضاع سیاسی در داخل کشور در رابطه با عدم توفیق در تشکیل دولت طی یک ماه و نیم گذشته است، شرایط را وخیم تر می سازد.
نیروهای امنیتی تلاش می کنند تدابیر پیشگیرانه ای را اتخاذ کنند اما شمار خارجیان وارده به این کشور در رابطه با اوضاع سوریه، از چند میلیون نفر تجاوز کرده و این امر کشف تروریست های بالقوه را بسیار دشوار می سازد.
ترکیه پس از عملیات تروریستی در شهر سوروچ و رخ دادن حادثه مرزی اخیر، "مصونیت" در برابر کسانی را که سابقا این کشور را پشت جبهه و پناهگاه مطمئن خود می دانستند، بطور کامل از دست داده است. فراخوان ها به همکاری با دمشق و آغاز مبارزه با تمام سازمان های تروریستی مستقر در سوریه هر چه بیشتر و بیشتر در داخل ترکیه شنیده می شود. جالب توجه اینست که اکثریت چنین فراخوان هایی از طرف فرماندهان بازنشسته و سابق ارتش ترکیه مطرح می شود.
دولت ترکیه اعلام کرده که تمام تدابیر لازم را برای جلوگیری از ورود هرگونه شبه نظامی بالقوه به خاک این کشور اتخاذ خواهد کرد. اما پس از چند سال ترانزیت هدفمند که مخارج و سازماندهی آنرا کشور های غربی و شیخ نشین های خلیج فارس بر عهده داشتند، خارج شدن از بازی به این سادگی نخواهد بود.
کارشناسان در ترکیه هرچه بیشتر به این عقیده متمایل می شوند که مساله سوریه و معضل داعش دارد از حالت مشکل منطقه ای برای آنکارا خارج شده و مشکل داخلی این کشور می گردد.