ایراکلی گاریباشویلی نخست وزیر گرجستان با تفسیر تصمیم دادگاه عالی آمریکا در باره قانونی کردن ازدواج های یک جنسی اعلام نمود که قصد دارد یک طرح قانونی پیشنهاد کند که بر طبق آن « فقط پیوند زن و مرد» ازدواج به حساب خواهد آمد. اعلامیه شدید ریاست کلیسای ارتدکس گرجستان که تصمیم مقامات آمریکا را محکوم کرد بر موضع نخست وزیر کشور تأثیر گذاشت.
نخست وزیر گرجستان در مصاحبه با « آساوال — داساوالی» گفت: « به عنوان نخست وزیر کشور، منتها سعی خودم را خواهم کرد تا طرح قانون ازدواج به عنوان پیوند زناشویی زن و مرد به تصویب برسد».
سخنان ایراکلی گاریباشویلی نخست وزیر گرجستان پس از اعلام تصمیم دادگاه عالی آمریکا در باره قانونی کردن ازدواج های یک جنسی گزارش شد. سیاستمداران آمریکا بیانیه ای در باره دستیابی به اتخاذ چنین تصمیماتی در دیگر کشورها را صادر کردند.
آقای گاریباشویلی یاد آور شد: « کشور ما پیرو دین ارتدکس و نهاد خانواده است. خانواده دومین معبد الهی است. هر کشوری بطور جداگانه می تواند این مسأله را برای خود حل کند. ما بر حل و فصل این مسأله مطابق با دین خود اصرار خواهیم ورزید. کسانی که نهاد خانواده را ویران می کنند فقط به فکر ملاحضات شخصی خود هستند.
ضمیمه قانون خانواده و ازدواج — شرط ضروری برای تأیید بر « وفاداری گرجستان به تاریخ چند قرنی ، فرهنگ ، زبان و ماهیت خود است». ما برای نثار جان به خاطر این ارزش ها آماده هستیم».
وی شرکت کنندگان بحث ها در باره ازدواج های یک جنسی را فراخواند که« منافع وطن باید بالاتر از هر چیز دیگری قرار داشته باشد».
ایلیای دوم، ریاست کلیسای ارتدکس گرجستان نیز واکنش شدیدی نسبت به اخبار دریافتی از آمریکا نشان داد. در جریان دعا و نیایش روز یکشنبه، قانونی کردن ازدواج های یک جنسی را « اشتباه بزرگی» نامید. « اتفاق می افتد که ملت و دولت آنچه غیر قانونی است را قانونی می کنند. ملت گرجستان باید بین نیکی و شر فرق بگذارد ، چه چیزی را باید پذیرفت و از پذیرش چه چیزی باید خودداری ورزید».
سخنان ریاست کلیسا و نخست وزیر کشور به بحث های داغی در کشور دامن زد. اکثریت خواهان تصویب طرح قانونی خانواده هستند و از واکنش منفی آمریکا، شریک استراتژیکی گرجستان ترسی به دل راه نمی دهند.
نانا دِوداریانی رئیس مرکز پژوهش های جهانی در مصاحبه با روزنامه « کمرسانت» چاپ روسیه گفت: « اصول دینی و موازین اخلاقی مانع از برسمیت شناختن ازدواج ها و روابط یک جنسی است. در غرب و آمریکا باید بدانند هر گونه تصمیمی که آنها اتخاذ کنند نباید آن را به دیگران تحمیل کنند و باید با این امر کنار بیایند که هر کشوری از سنن و فرهنگ خاص خود برخوردار است».
در قانون اساسی گرجستان به سال 1995 میلادی از « حقوق یکسان طرفین در ازدواج» صحبت می شود. در صورت تصویب اصلاحیه جدید ، این ضمیمه حاوی جمله مکمل در باره آن خواهد بود که « پیوند بین زن و مرد» فقط ازدواج رسمی محسوب خواهد شد. تصویب آن یک پروسه طولانی است که باید در دو اجلاس ارگان قانون اساسی بررسی شود و از طرف سه چهارم نمایندگان مورد حمایت قرار بگیرد.
لوان بردزِنیشویلی عضو پارلمان با ابراز نظر عمومی جامعه لیبرال که با بدبینی نسبت به ابتکار نخست وزیر برخورد می کند و حزب غرب گرای جمهوری خواه گرجستان است گفت: چنین یادداشتی نباید در قانون اساسی وجود داشته باشد». بهر حال تغییر قانون اساسی کشور برای ائتلاف حاکم « آرزوی گرجی» کار ساده ای نخواهد بود.