روزنامه "نیویورک تایمز" ضمن اعلام این مطلب می نویسد شرمان پس از آخرین سفر خود برای شرکت در مذاکرات گروه"1+5" میانجیان بین المللی حل مساله هسته ای (روسیه، آمریکا، بریتانیا، چین ، فرانسه و آلمان) با ایران که 30 ـ مین سفر وی طی دو سال بود، چنین تصمیمی را گرفته است. رسانه های گروهی سخنان خانم شرمن را نقل می کنند که روند مذاکرات درباره مساله هسته ای ایران را به مکعب روبیک تشبیه کرد چون از تعداد زیادی از عناصر فاقد رابطه با یکدیگر تشکیل شده است. معاون وزیر امور خارجه آمریکا گفت:" سرو کار داشتن با کنگره، رسانه ها، شرکای مذاکرات و سپس بعد از حل تمام این مسائل، صحبت با ایرانیان فوق العاده دشوار است".
"نیویورک تایمز" همچنین سخنان جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا را نقل می کند که می گوید:" توانایی شرمان برای آموزش دادن همکاران، تجربه، علاقه شدید به دیپلماسی و حفظ آرامش در پرتلاطم ترین زمان از جمله خصوصیات برجسته وی به عنوان معاون وزیر خارجه هستند".
با این حال حسن هانی زاده، کارشناس سیاسی و سردبیر خبرگزاری ایرانی "مهر" در مصاحبه با بخش فارسی خبرگزاری "اسپوتنیک" ابراز عقیده کرد که همه چیز در روابط کری و شرمان به این خوبی نیست.
کناره گیری وندی شرمان چه تاثیری بر روند مذاکرات خواهد گذاشت که اکنون مرحله تعیین کننده و سرنوشت ساز آن جریان دارد؟