ارگان نظارت بر کشاورزی روسیه اعلام کرد که شش شرکت ایران اجازه صادرات محصولات کشاورزی به روسیه را دریافت کردند.
در سایت « روس سِلخوز نادزور» روسیه آمده است: « برطبق بازرسی های انجام شده در ایران، در فهرست شرکت های کشورهای ثالث 6 شرکت وارد شده است — دو شرکت تولید کننده گوشت مرغ و 4 شرکت تولید کننده لبنیات (از جمله پنیر). به گفته یولیا مِلانو سخنگوی مطبوعاتی ارگان نظارت کشاورزی روسیه برای راه اندازی فرایند واردات محصولات از ایران، دو کشور باید اسناد مکملی به امضا برسانند که تضمین کننده امنیت کامل کالاهای صادراتی باشد.
خبر مربوط به معاملات قریب الوقوع تجاری — اقتصادی روسیه و ایران از سوی آمریکا که تحریم هایی بر ضد روسیه وضع کرده است، مورد ارزیابی نا همگونی قرار گرفت. نشریه معتبر آمریکایی « بیزنس استاندارد» معامله بالقوه را به عنوان گواه کارا بودن تحریم های غرب بر ضد فدراسیون روسیه و تلاش روسیه برای اینکه بشکلی به اقتصاد خود جان ببخشد عنوان کرده است.
ایران معامله قریب الوقوع را چگونه مورد ارزیابی قرار می دهد؟ فرهاد پرند اقتصاددان و کارشناس در امور بین المللی و عضو سازمان تجارت و شورای علمی مرکز پژوهشی ایران به نام « ایراس» در گفتگویی با مارینا الشعلان خبرنگار « اسپوتنیک پرشین» در این خصوص گفت:
کارشناس ایرانی، معامله قریب الوقوع را به عنوان یک اقدام اجباری از طرف روسیه جهت حل و فصل مسائل حاد اقتصادی — کمبود محصولات غذایی - در شرایط تحریم های موجود نمی داند.
فرهاد پرند در این خصوص گفت:
شایان ذکر است که از 7 ماه اوت سال 2014 میلادی روسیه ممنوعیت کامل بر واردات گوشت گاو ، خوک، مرغ، میوه ، پنیر و شیر از کشورهای اتحادیه اروپا، آمریکا، استرالیا و کانادا و نروژ را اعلام کرد که تحریم هایی بر علیه روسیه وضع کردند. هم اکنون ایران می تواند یکی از گزینه های واردات محصولات کشاورزی از جمله گوشت و شیر باشد. انتظار می رود که در آینده نزدیک، پس از تهیه اسناد مربوطه، شیر ، پنیر و محصولات گوشتی تولید ایران در مغازه های روسیه به فروش بروند.