کشتی ایرانی « ایران شهید» که کمک های انسانی و پزشکان و متخصصان از کشورهای مختلف با آن راهی سواحل یمن می شود تا 2 روز دیگر باید به بندر الحدید در دریای سرخ برسد. این مأموریت انسانی ایران، عربستان سعودی را راحت نمی گذارد که در واقع دست به درگیری مسلحانه با یمن زده است و دولت در تبعید یمن به ریاست عبد رابو منصور هادی ، رئیس جمهور سابق نیز از این وضع ناراحت است. هرازگاهی تهدید می شود که اجازه ورود کشتی به آبهای ارضی یمن داده نخواهد شد و حتی خطر حمله نظامی وجود دارد. با وجود این، ایران مصرانه موضع بیطرفانه خود و ذینفعی خود در کمک رسانی به آسیب دیدگان یمن بر اثر عملیات جنگی را پیش می برد. روسیه فعالانه از ابتکار صلح ایران در باره حل و فصل بحران یمن حمایت می کند. هر دو کشور اصرار می ورزند که مسأله یمن باید با شرکت تمام طرف های درگیر حل و فصل شود. وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که روسیه به برگزاری همایش در باره یمن تحت سرپرستی سازمان ملل مساعدت خواهد کرد. ایران و روسیه در رابطه با کمک به آغاز فرایند مذاکرات بین طرف های درگیر در یمن ابراز آمادگی کردند.
اما موضع آمریکا در باره این مسأله باعث نگرانی همه می شود. آمریکا از یکسو از ایران خواست تا آن کشور از روابط خود با حوثی ها در یمن برای آغاز روند مذاکرات بین نیروهای درگیر استفاده کند و از سوی دیگر سناریو نظامی بر علیه کشتی ایرانی حامل کمک های انسانی را بررسی می کند.
نظر ایران در باره این وضعیت چه خواهد بود؟ آیا ایران باید در مذاکرات یمن شرکت داشته باشد؟ سید هادی اففهی کارشناس مسایل خاور میانه و دیپلمات سابق ایران در لبنان در مصاحبه با « اسپوتنیک پرشین» به این سوال پاسخ داد:
به گفته کارشناس ما، ایران یکی از اولین کشورهایی بود که ابتکار صلح در باره حل و فصل درگیری یمن را مطرح کرد. ایران تمام تلاش خود برای اجرای نقشه صلح پیشنهادی را به انجام خواهد رساند. بعلاوه، ایران آماده شرکت در فرایند مذاکرات است. روسیه در این رابطه از ایران حمایت می کند. یمن با داشتن ذخیره نظامی بزرگ و متنوع می تواند بخودی خود به کشورهای ذینفع سلاح تحویل بدهد.سید هادی اففهی می گوید: