تهران اجازه نصب دوربین های آنلاین را در مراکز هسته ای خود نمی دهد

© Sputnik / Vladimir Pesnya /  مراجعه به بانک تصاویر محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران - اسپوتنیک ایران
اشتراک
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران اعلام کرد تهران اجازه نصب دوربین های آنلاین را در مراکز هسته ای خود نمی دهد.

به گزارش خبرگزاری"ایرنا"، غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی، نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی روز سه شنبه به نقل از وزیر امور خارجه ایران گفت: برای بازرسی های مراکز هسته ای مان اجازه نصب دوربین های آنلاین را نمی دهیم.

غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی پس از پایان جلسه غیرعلنی مجلس با محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه و علی اکبر صالحی ، رییس سازمان انرژی اتمی ایران خاطرنشان داشت: صالحی در این جلسه قدرت هسته ای ایران را با کشورهای دیگری مانند ژاپن، برزیل و آرژانتین مقایسه کرد و گفت که این قدرت نشان داده است که ایران نسبت به این کشورها از برتری بیشتری برخوردار است.
جعفرزاده به نقل از صالحی افزود: علت مذاکرات هم همین توفیقات و پیشرفت ها بوده که باعث شده غربی ها با ایران مذاکره کنند چون تنها گزینه پیش روی آن ها مذاکره با ایران است و به همین دلیل ایران را در مسیر تولید سوخت هسته ای پذیرفته اند.
نماینده مردم رشت در مجلس گفت: رییس سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد مذاکراتی که در سوئیس برگزار شد بیشتر بر روی زباله های هسته ای متمرکز بود و ما نیز پذیرفته ایم باید ایران در یک کنسرسیوم بین المللی عضو باشد تا این زباله ها که خطر زیست محیطی برای ایران و جهان دارد را بتوانیم از کشور خارج کنیم.
وی افزود: صالحی تاکید کرد که غربی ها هیچ راهی به غیر از مذاکره ندارند به همین دلیل با ایران وارد مذاکره و تفاهم شده اند.
جعفرزاده همچنین با اشاره به حضور محمدجواد ظریف در صحن غیرعلنی نیز اظهارداشت: ظریف هم خلاصه ای مذاکرات و برنامه های آینده خود را بیان کرد و درباره مواردی که نمایندگان و مردم مطرح کرده بودند و دغدغه شان بود، توضیح داد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات گفت: ظریف تاکید کرد که پروتکل الحاقی باید به تصویب مجلس برسد و در عین حال اظهارداشت که به هیچ عنوان نصب دوربین های آنلاین را در مراکز هسته ای نمی پذیریم و اجازه نخواهیم داد چنین اتفاقی رخ دهد چون تجربه تلخی درباره ترور دانشمندانمان داریم و در گذشته به دلیل شناسایی شدن این دانشمندان آنها شهید شدند.
وی به نقل از وزیر امورخارجه گفت: یکی دیگر از مواردی که در مذاکرات هسته ای مطرح شد این بود که ایران چیزی بیشتر از مکانیزم بازرسی های بین المللی را نخواهد پذیرفت بنابراین مردم دغدغه نداشته باشند که اسناد سری فاش شود.
نماینده مردم رشت همچنین به نقل از ظریف اظهارداشت که مهم ترین دستاورد این توافق این بود که غنی سازی اتمی در ایران مورد پذیرش جهانی قرار گرفته و تحریم ها لغو می شود در عین حال فردو و نطنز نیز تعطیل نخواهد شد ولی محدودیت آنها را می پذیریم و هر جایی که غربی ها از تعهدات خود عدول کنند ما نیز بازگشت خواهیم داشت.
یادآور می شود ایران و گروه"1+5" میانجیان بین المللی حل مساله هسته ای (روسیه، آمریکا، بریتانیا، چین ، فرانسه و آلمان)  روز دوم آوریل در لوزان سوئیس درباره تدوین یک توافقنامه جامع درباره برنامه هسته ای ایران به توافق سیاسی دست یافتند. دو طرف از جمله درباره توقف کار دو سوم ظرفیت های غنی سازی اورانیوم ایران طی ده سال به توافق رسیدند و همچنین تهران متعهد شد تمام برنامه های غنی سازی خود را طی 25 سال تحت کنترل بین المللی قرار دهد.
ایران و گروه"1+5" قصد دارند روز 30 ژوئن سال 2015 کار تهیه توافقنامه  جامع و نهایی را در خصوص برنامه هسته ای ایران به پایان برسانند. آمریکا و اتحادیه اروپا اعلام کرده اند که در صورت اجرای توافقات حاصله، تحریمات علیه ایران را لغو خواهند کرد.

 

 

 

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала