سازمان ملل اسرائیل را به نقض قوانین جنگ در غزه متهم کرد

در گزارش دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد (OHCHR) آمده است که ارتش اسرائیل به طور سیستماتیک قوانین جنگ در غزه را که مستلزم به حداقل رساندن تلفات غیرنظامیان در جریان جنگ است، نقض می کند.
Sputnik
به گزارش اسپوتنیک، در این سند با نقل سخنان فولکر تیورک، رئیس دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد آمده است: "به نظر می‌رسد الزام به انتخاب ابزارها و روش‌های جنگی که از آسیب رسیدن به غیرنظامیان جلوگیری می‌کند یا حداقل تا آنجا که ممکن است به حداقل می‌رساند، در طول عملیات بمباران اسرائیل (غزه) نقض شده است".
در این گزارش که بازه زمانی اکتبر تا دسامبر 2023 را پوشش می‌دهد، به این نتیجه رسیده شدهاست که مجموعه حملات اسرائیل که با شش حادثه نشان داده شده، حاکی از این است که ارتش اسرائیل مکرراً اصول اساسی قوانین جنگ را نقض کرده است.
در سازمان ملل افزودند: "در این راستا، در گزارش خاطرنشان می شود هدف‌گیری غیرقانونی که به عنوان بخشی از یک حمله گسترده یا سیستماتیک علیه غیرنظامیان مطابق با سیاست دولت انجام می‌شود، ممکن است منجر به جنایت علیه بشریت شود".
دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد متاسف است که اسرائیل هیچ توضیحی برای مرگبارترین بمباران های طی چندین ماه، علیرغم وعده های علنی خود ارائه نکرده است.
هفته گذشته، کمیسیون مستقل بین المللی تحقیقات سازمان ملل در مورد اراضی اشغالی فلسطین اعلام کرد که مقامات اسرائیلی مسئول یک سری جنایات علیه بشریت و جنایات جنگی هستند که از 7 اکتبر در غزه رخ داده است.
رسانه‌: کاخ سفید نشست سطح بالای آمریکا و اسرائیل را لغو کرد
در ماه مه، کریم خان، دادستان دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) گفت که برای صدور حکم بازداشت علیه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل و یوآو گالانت، وزیر دفاع، به دادگاه مقدماتی این دیوان درخواست خواهد داد. وی در بیانیه خود خاطرنشان کرد که آنها مسئول جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت هستند که از اکتبر 2023 مرتکب شده اند. بایدن سپس گفت که ایالات متحده آنچه در نوار غزه اتفاق می افتد را نسل کشی نمی داند و اتهامات کریم خان را رد می کند.
صبح روز هفتم اکتبر 2023 ، اسرائیل مورد حمله موشکی بی سابقه ای از نوار غزه قرار گرفت. سرویس مطبوعاتی ارتش اسرائیل اعلام کرد که بیش از 3 هزار موشک شلیک شده است. علاوه بر این، نیروهای حماس پس از حملات موشکی گسترده، به مناطق مرزی در جنوب اسرائیل نفوذ کردند.
چند روز پس از این حمله، ارتش اسرائیل کنترل تمام شهرک‌های نزدیک مرز غزه را به دست گرفت و حملات هوایی به اهدافی در نوار غزه را آغاز کرد. اسرائیل همچنین از محاصره کامل نوار غزه خبر داد و تامین آب، غذا، برق، دارو و سوخت به حالت تعلیق درآمد.
پیشتر حماس اعلام کرده بود که حدود 200 تا 250 زندانی در نوار غزه وجود دارد. به گفته منابع رسمی اسراییل، ممکن است در حال حاضر همچنان حدود 100 اسرائیلی در اسارت حماس باشند.
به گزارش وزارت بهداشت فلسطین، بیش از 35 هزار نفر کشته و بیش از 78 هزار نفر زخمی شدند و 73 درصد قربانیان را کودکان، زنان و افراد مسن تشکیل می دهند. بر اساس گزارش مقامات اسرائیل شمار جان باختگان اسرائیلی نیز به بیش از 1200 نفر و زخمی ها به 5 هزار نفر رسیده است.
وزارت امور خارجه روسیه از طرفین خواست تا درگیری های نظامی را متوقف کنند. براساس موضع ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، حل و فصل بحران خاورمیانه تنها بر اساس راهکار "دو دولتی" مصوب شورای امنیت سازمان ملل متحد امکان پذیر است، راه حلی که ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی بر اساس مرزهای 1967 با پایتخت آن در بیت المقدس شرقی را فراهم می کند.
مناقشه فلسطین و اسرائیل، مرتبط با منافع ارضی طرفین، برای چندین دهه منبع تنش و درگیری در منطقه بوده است. تصمیم سازمان ملل متحد با نقش فعال اتحاد جماهیر شوروی در سال 1947، مبنی بر ایجاد دو کشور اسرائیل و فلسطین بود، اما فقط کشور اسرائیل ایجاد شد.
بحث و گفتگو