از بیست و چهارم تا سیام اردیبهشت ماه در جمهوری اسلامی ایران به نام هفته ملی جوانی جمعیت نامگذاری شده این در حالی است که رشد جمعیت در ایران ٠.٧ درصد و در جهان ٠.٨ درصد است، بر اساس محاسبات پیش بینی میشود با روند فعلی در سال ۱۴۰۹ رشد جمعیت ایران به صفر میرسد.
جمهوری اسلامی ایران در طول سالیان گذشته تلاش کرده تا با اجرای موازین سازمان جهانی بهداشت در کنترل جمعیت بر اساس رشد جمعیت جهانی پیش برود، این در حالیست که اکنون این کشور با رشد جمعیتی کمتر از میانگین جهانی مواجه شده و تلاش های مجلس شورای اسلامی در راستای تصویب قوانین جوانی جمعیت و مشوقهای حمایتی از مادران تاثیر چندانی بر رشد جمعیت ایران نداشته.
از سوی دیگر جمهوری اسلامی ایران با خیل عظیمی از مهاجران افغان مواجه است که در ایران زاد و ولد میکنند و از خدمات بهداشتی و درمانی نظام سلامت ایران به رایگان بهرهمند میشوند.
حسین فرشیدی، معاون وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی ایران در این زمینه به خبرنگار اسپوتنیک در تهران گفت: جمعیت قابل توجهی از مهاجران افغان در ایران وجود دارد اما آماری که از رشد جمعیتی ایران ارائه میشود بدون محاسبه مهاجران افغان و زاد و ولد آنها است، تمامی این آمار بر اساس کد ملیهای ثبت شده در جمهوری اسلامی ایران ارائه میشود.
خوشبختانه رشد جمعیت این کشور اسلامی بسیار بالا است اما تاثیر منفی که بر نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران میگذارند خدماتی است که به رایگان از سیستم سلامت ایران دریافت میکنند، هم سازمان بهداشت جهانی و هم کمیساریای عالی پناهندگان کاملاً در جریان این موضوع قرار دارند و بر آن واقف هستند.
وی افزود: آنها مشاهده میکنند که ما هیچ تفاوتی میان شهروندان خود و مهاجران و اتباع افغان قائل نمیشویم و تمامی خدمات سلامت را به طور مساوی ارائه میدهیم، قطعاً داروها و واکسنهای مورد نیاز در طول بارداری و زایمان به رایگان در اختیار وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی ایران قرار نمیگیرد اما تمامی بستههای حمایتی ما از مادران در طول بارداری و زایمان به رایگان در اختیار آنها قرار میگیرد و این بخشی از فشاری است که بر نظام سلامت ما توسط اتباع تحمیل میشود، اما با نگاهی که ما با سرمنشا اسلامی به سلامت و بهداشت داریم این خدمات را به رایگان در اختیار اتباع میگذاریم.
صابر جباری، رییس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی ایران آمار زاد و ولد مهاجران افغان در این کشور را محرمانه عنوان کرد و اظهار داشت:
این آمار حجم عظیمی نیست، اما در رسانه ها متاسفانه بزرگنمایی میشود.