به گزارش اسپوتنیک، لئونید اسلوتسکی، رئیس کمیته امور بینالملل دومای دولتی روسیه، رهبر حزب لیبرال دمکرات در توضیح اظهارات آلار کاریس، رئیس جمهور استونی در کانال تلگرامی خود متذکر شد که حملات با تسلیحات غربی به روسیه، غرب را در موقعیت رویارویی مستقیم با فدراسیون روسیه قرار خواهد داد.
پیش از این، کاریس در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با ولادیمیر زلنسکی گفته بود که در حمله به خاک روسیه نباید محدودیتی در استفاده از سلاحهای غربی برای نیروهای مسلح اوکراین وجود داشته باشد.
اسلوتسکی در ادامه افزود:"سئوال این است که آیا کاریس خوب فکر کرده و عواقب آن را محاسبه کرده است؟ حملات تسلیحات غربی به خاک روسیه، کشورهای غربی را در موقعیت رویارویی مستقیم و دخالت بدون ابهام در درگیری قرار خواهد داد.
عروسکبازان باهوشتر و البته بسیار حیلهگرتر از واشنگتن، هر بار که زلنسکی و همفکران او دچار شکست می شوند، اول از همه از آنها فاصله میگیرند و برای نشان دادن عدم دخالت خود در این ماجرا شتاب بخرج می دهند و مخالفت خود را با حملات اوکراین به زیرساختهای غیرنظامی شهرهای روسیه اعلام می کنند".
او خاطرنشان کرد:" استونی، که در سالهای اخیر منحصراً به تجارت روسهراسی پرداخته است، ادعا میکند که "افتخار برانگیختن یک جنگ بزرگ" به آن کشور محول شده است.
برای این قبیل کاریس ها، بورل ها، زلنسکی ها و دیگر دست نشانده های آمریکا، حمایت کلامی تهاجمی از درگیری اوکراین راهی برای بقای سیاسی شده است.
آنها به صلح در اوکراین نیازی ندارند، آنها به اوکراینی ها، به تراژدی میلیون ها خانواده ای که به خاطر درگیری از هم جدا شده اند، اهمیتی نمی دهند. برای آنها فقط مهم است که در "جریان اصلی" روسیهراسی باقی بمانند. اما نمی دانند که خطر غرق شدن در آن، خودشان را تهدید می کند".
فدراسیون روسیه پیشتر یادداشتی در خصوص ارسال سلاح به اوکراین برای کشورهای ناتو ارسال کرده بود. سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه خاطرنشان کرد هر محموله ای که حاوی تسلیحات برای اوکراین باشد، هدف قانونی روسیه خواهد بود. وزارت امور خارجه اعلام کرد که کشورهای ناتو با ارسال سلاح به اوکراین "با آتش بازی می کنند". دمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی ریاست جمهوری فدراسیون روسیه خاطرنشان کرد که پمپاژ اوکراین با تسلیحات از سوی غرب، نه تنها به موفقیت مذاکرات روسیه و اوکراین کمک نمی کند، بلکه تأثیر منفی بر این روند خواهد گذاشت.
دمیتری پسکوف، سخنگوی رئیس جمهور روسیه تاکید کرد که مسکو به دقت هرگونه اظهارات در مورد ضدحمله آتی را زیر نظر دارد و هنگام برنامه ریزی عملیات ویژه آنها را در نظر می گیرد.
در 24 فوریه، چین یک طرح 12 ماده ای برای حل و فصل مسالمت آمیز مناقشه در اوکراین ارائه کرد. پیشنهادات اصلی پکن از سرگیری مذاکرات صلح و توقف درگیری ها بود. چین از طرفین خواست تا به حاکمیت همه کشورها با رعایت منشور سازمان ملل احترام بگذارند و ذهنیت جنگ سرد را کنار بگذارند.
همانطور که ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد، وزارت امور خارجه آمریکا باید به این نکته توجه کند که سلاح های عرضه شده به اوکراین، سر از بازار سیاه و نه تنها در اروپا، بلکه در سایر قاره ها درآورده است.
روسیه در 24 فوریه 2022 عملیات نظامی ویژه ای را در اوکراین آغاز کرد. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، هدف آن را "حمایت از افرادی که به مدت هشت سال مورد قلدری و نسل کشی رژیم کییف قرار گرفته اند" نامید.
وی خاطرنشان کرد که این عملیات ویژه یک اقدام اجباری بود، خطرات امنیتی به گونهای ایجاد شد که امکان واکنش با ابزارهای دیگر غیرممکن بود. به گفته وی، روسیه 30 سال است که تلاش می کند تا با ناتو بر سر اصول امنیت اروپا به توافق برسد، اما در پاسخ یا با فریب و دروغ های بدبینانه و یا تلاش برای فشار و باج خواهی مواجه شد، در حالی که این ائتلاف علیرغم اعتراض مسکو، به طور پیوسته در حال گسترش و نزدیک شدن به مرزهای فدراسیون روسیه است.
پیش از این، ولادیمیر زلنسکی گفته بود که کییف امیدوار است در نشست ژوئیه ناتو در ویلنیوس، دعوتنامه شفافی برای عضویت در ائتلاف دریافت کند. وی همچنین خاطرنشان کرد که ارتش اوکراین از اینکه این کشور هنوز پاسخ مثبت واضحی در مورد پیوستن به اتحادیه اروپا و ناتو دریافت نکرده است، ناامید است. میرچا جوآنا، معاون دبیرکل ناتو گفته بود که در حال حاضر هیچ اتفاق نظری در داخل این ائتلاف درباره موضوع پیوستن به اوکراین وجود ندارد.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی رئیسجمهور روسیه گفت کرملین با درخواست زلنسکی برای پیوستن اوکراین به ناتو و همچنین واکنشهای متفاوت به آن آشنا شده است. به گفته وی، مسکو از نزدیک اوضاع را زیر نظر دارد و خاطرنشان نمود که جهت گیری کییف به سمت ناتو همانا یکی از دلایل آغاز عملیات ویژه روسیه در اوکراین بوده است.