گزارش و تحلیل

موافقتنامه ی امنیتی با روسیه تعهدات طرفینی دارد

این موافقتنامه می ‌تواند زمینه ‌های ارتباطات اطلاعاتی را فراهم کند و طبعاً جمهوری اسلامی ایران نیز با حساسیت در اجرا برخورد خواهد کرد.
Sputnik
نمایندگان مجلس به تازگی با اکثریت آرای ۱۸۰ رای موافق با کلیات لایحه موافقت‌نامه همکاری در حوزه امنیت اطلاعات بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت فدراسیون روسیه موافقت کردند.
لایحه‌ای که در کنار موافقان، مخالفانی هم داشت، ولی در نهایت تصویب شد‌، موافقتنامه ای که مخالفان بدلیل اهمیت امنیت اطلاعات معتقد بودند نباید در اختیار روسیه قرار بگیرد.
ابراهیم عزیزی، نایب رئیس اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در این زمینه به خبرنگار اسپوتنیک در تهران گفت: "بیشتر تبادل اطلاعات در حوزه ‌های آی تی و موضوعاتی است که در خصوص الکترونیک وجود دارد، هر دو طرف در این موافقتنامه تعهد کردند که تبادل به صورت متقابل باشد و تعهدات هم در این موافقتنامه کاملاً واضح و روشن است، قرار است بر اساس این موافقتنامه دو کشور تبادل اطلاعات در حوزه ‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و به ویژه در حوزه آی تی و الکترونیک داشته باشند".
واشنگتن تحریم هایی را بر علیه "سرویس فدرال امنیت" روسیه و "سازمان اطلاعات" سپاه ایران اعمال می کند
وی افزود: "دیدگاه نباید به این صورت باشد که با توجه به اینکه سوابقی از روس‌ ها در گذشته داریم، باید کلیه ارتباطات خود را نادیده بگیریم و در قالب قوانین و مقررات حدود و چهارچوب این ارتباطات را تعریف نکنیم."
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران، موافقت ‌نامه‌ های امنیتی را مسبوق به سابقه در راسای رشد و تعالی هر نظام سیاسی دانست و بیان کرد: "تنظیم موافقتنامه‌ ها بر عهده دولت است و تصویب آن بر عهده مجلس است این موضوع امری متداول است و تازگی ندارد کشورهایی که با یکدیگر روابط اقتصادی و تجاری دارند و در حوزه‌ های امنیتی نقاط مشترکی دارند در سایه توافقات فی مابین تلاش می ‌کنند تا روابط خود را نظم دهی و انضباط بخشی کنند.
به طور طبیعی این موافقت ‌نامه ‌ها لازمه ادامه رشد و تعالی هر نظام سیاسی است، از این جهت امری کاملاً پذیرفته شده است و موضوع تازه‌ ای نیست که صرفاً بین ایران و روسیه باشد، ضمن اینکه این موافقتنامه تعهدات طرفینی دارد".
وی در ادامه تاکید کرد: "این موافقتنامه می ‌تواند زمینه ‌های ارتباطات اطلاعاتی را فراهم کند و طبعاً جمهوری اسلامی ایران نیز با حساسیت در اجرا برخورد خواهد کرد و بدون شک می ‌تواند امکان تبادل، رشد و توسعه یافتگی ارتباطات را فراهم کند و منشا یک تحول اطلاعاتی باشد".
بحث و گفتگو