به گزارش خبرنگار اسپوتنیک از غزه، هزاران پناهجوی فلسطینی که در مدرسهای در شهر خان یونس در جنوب نوار غزه زندگی میکنند، به دلیل کمبود سوخت، نان میپزند و از ضایعات تولید روغن زیتون و پوستههای بادام زمینی به عنوان سوخت استفاده میکنند.
پیش از این مقامات اسرائیلی از فلسطینیان ساکن در شمال نوار غزه خواسته بودند تا به مناطق جنوبی این منطقه تخلیه شوند. در نوامبر، اسرائیلیها تماسهای مشابهی را با ساکنان خود شهر خان یونس، که در کمتر از ده کیلومتری مرز این منطقه با همسایه مصر قرار دارد، آغاز کردند.
یک زن میانسال در حال پخت نان تخت در یک تنور سفالی خانگی به خبرنگار اسپوتنیک گفت: ما علیرغم رنج و محاصره خود ادامه میدهیم و میدانیم چگونه مایحتاج خود را تامین کنیم... ضایعات تولیدی را از تولید روغن زیتون میگیریم، از آنها توپهایی درست میکنیم، خشک میکنیم و با کمک آنها نان میپزیم."
مردم همچنین گفتند که به دلیل کمبود اجاقها، آنها مجبور شدند برای حمل این تنورها از مناطقی از منطقه که بیشترین درگیریها در آن رخ داده است، خطرات زیادی را متحمل شوند.
یکی از پناهندگان گفت: "در ابتدا ما اجاق نداشتیم. سپس یک توک توک گرفتیم و به زحمت این اجاق را گرفتیم که فقط به خواست خداوند توانستیم آن را بیرون بیاوریم و دخترمان در این راه فوت کرد.
برخی از پناهندگان ساکن در این مدرسه همچنین خاطرنشان کردند که از پوسته بادام زمینی به عنوان سوخت اجاق گاز استفاده می کنند که در حالی که برای تاجران محلی کار می کنند، این پوست ها را جمع می کنند.
او گفت: یک تاجر محلی برای ما هیزم میآورد. او برایمان بادام زمینی هم میآورد . آجیل را خودش میگیرد و ما پوست آن را میگیریم. از پوسته برای پختن نان استفاده میکنیم و او آجیل را میفروشد. برای کار ما 6-4 دلار به ما پول میدهد. ، که ما برای کودکان خرج می کنیم."
صبح روز جمعه، نیروهای دفاعی اسرائیل اعلام کردند که جنبش حماس فلسطین توقف درگیریها را نقض کرده و به سمت خاک اسرائیل آتش گشود، ارتش اسرائیل حملات خود را در نوار غزه از سر گرفت. توقف درگیری ها بین اسرائیل و حماس روز جمعه در ساعت 7:00 به پایان رسید. وال استریت ژورنال گزارش داد که آتش بس یک روز تمدید شده است، اما این اطلاعات به طور رسمی تایید نشده است.
اسرائیل در 7 اکتبر مورد حمله موشکی بیسابقهای از نوار غزه به عنوان بخشی از عملیات سیل الاقصی که توسط شاخه نظامی جنبش فلسطینی حماس اعلام شد، قرار گرفت. پس از این، جنگندههای این سازمان وارد مناطق مرزی در جنوب اسرائیل شدند و به سمت نظامیان و غیرنظامیان آتش گشودند و بیش از 200 گروگان را نیز گرفتند. در اسرائیل بر اساس آخرین اطلاعات مقامات، حدود 1.2 هزار نفر کشته شدند که این تعداد شامل غیرنظامیان، سربازان، شهروندان خارجی و کارگران است و همچنین گزارش شده است که بیش از 5 هزار نفر زخمی شده اند.
در پاسخ، نیروهای دفاعی اسرائیل عملیات شمشیرهای آهنین را علیه حماس در نوار غزه آغاز کردند. در عرض چند روز، ارتش اسرائیل کنترل تمام مناطق پرجمعیت نزدیک مرز با غزه را به دست گرفت و حملات هوایی به اهدافی از جمله غیرنظامیان در نوار غزه را آغاز کرد. اسرائیل همچنین از محاصره کامل نوار غزه خبر داد و تامین آب، غذا، برق، دارو و سوخت را متوقف کرد.
در پایان ماه اکتبر، مرحله زمینی عملیات اسرائیل در محاصره آغاز شد. شهر غزه توسط نیروهای زمینی اسرائیل محاصره شد و منطقه محاصره عملاً به دو بخش جنوبی و شمالی تقسیم شد.
تعداد کشته شدگان نوار غزه از آغاز حملات اسرائیل به بیش از 16 هزار نفر و بیش از 35 هزار زخمی رسیده است. حماس مدعی شد که حدود 200 تا 250 گروگان در نوار غزه وجود دارد. پس از پایان آتش بس، مقامات اسرائیلی اعلام کردند که 126 اسرائیلی و 11 خارجی در گروگان حماس باقی مانده اند و 110 ربوده شده آزاد شدند.
وزارت امور خارجه روسیه از طرفین خواست تا خصومت ها را متوقف کنند. با توجه به موضع ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، حل و فصل بحران خاورمیانه تنها بر اساس فرمول "دو دولت" مصوب شورای امنیت سازمان ملل متحد امکان پذیر است که ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی در چارچوب آن را فراهم می کند.