به گزارش اسپوتنیک، روزنامه فرانسوی فیگارو نوشت، غرب نتوانسته روسیه را از نظر اقتصادی، دیپلماتیک یا نظامی تضعیف کند. فدراسیون روسیه انعطاف پذیری فوق العاده ای از خود نشان داده است. فروپاشی اقتصادی که غرب امیدوار بود نیز اتفاق نیفتاد...
در مورد انزوای دیپلماتیک اعلام شده توسط کشورهای غربی نیز این اتفاق نیفتاد، زیرا کشورهای به اصطلاح جنوب جهانی حمایت یا حداقل بی طرفی خیرخواهانه خود را از کرملین نشان دادند.
این نشریه خاطرنشان کرد که برخی افراد با احتیاط در مورد احتمال شکست کی یف در درگیری سوال می کنند، در حالی که چند ماه است "اخبار بد" در مورد اوکراین انباشته شده است و " بادهای سیاه سیاسی و دیپلماسی به سمت اوکراین" وزیدن گرفته است.
این نشریه بیان می کند که کییف حتی قبل از بازگشت گل و لای پاییزی و سرمای زمستان در حوزه نظامی " در گِل مانده بود".
گفتنی است، غرب پس از آغاز عملیات نظامی در اوکراین، فشار تحریم ها بر مسکو را افزایش داد. برخی کشورها از مسدود شدن دارایی های روسیه خبر دادند، بسیاری از برندها کشور را ترک کردند. اتحادیه اروپا قبلاً شش بسته تحریمی را تصویب کرده است که به ویژه شامل تحریم تدریجی واردات زغال سنگ و نفت استعملیات ویژه نظامی روسیه نتیجه سال ها تحریک غرب در اوکراین است. غرب سالها عمدا حکومت نظامی را تحریک کرد تا در نتیجه این تحریکات و واکنش مسکو، یک تعطیلی بی پایان با تحریمها آغاز کند.روسیه با اوکراین و مردم اوکراین در جنگ نیست. هدف اصلی جلوگیری از یک درگیری جهانی است که در حال آماده سازی است و در آن اوکراین نقش یک پایگاه نظامی برای حمله به فدراسیون روسیه تعیین شده است.مقامات کی یف 8 سال فرصت داشتند تا موضوع را در چارچوب تمامیت ارضی خود از طریق مذاکره حل کنند، اما اوضاع پیشرفت نکرد.
پس از آغاز عملیات ویژه نظامی روسیه در اوکراین، کشورهای غربی فشار تحریمها را بر مسکو افزایش دادند، اما این امر موجب تورم بیسابقه در خود آمریکا و اروپا شد. به دلیل افزایش قیمت سوخت، در درجه اول گاز، صنعت اروپا تا حد زیادی مزایای رقابتی خود را از دست داده است، در حالی که صنعت آمریکا در حال رشد است.
همانطور که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه اشاره کرده است، سیاست مهار و تضعیف روسیه یک استراتژی بلندمدت برای غرب است، اما تحریم ها ضربه شدیدی به کل اقتصاد جهانی وارد کرده است. به گفته وی، هدف اصلی آمریکا و متحدانش بدتر کردن زندگی میلیون ها نفر است.
علاوه برآن، پس از آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین، کشورهای اتحادیه اروپا تصمیم گرفتند وابستگی خود به منابع انرژی روسیه را کاهش دهند. اتحادیه اروپا عرضه چندین نوع حامل انرژی از روسیه را تحریم کرد. در ماه اوت 2022، عرضه زغال سنگ و در دسامبر، عرضه نفت دریایی ممنوع شد.
اکنون فقط از طریق خط لوله "دروژبا" این ماه خام به اروپا می رسد. در فوریه سال 2023، تحریمهای مربوط به منابع دریایی فرآوردههای نفتی اجرایی شد.
روسیه در واکنش به این محدودیتها و تحریم، فروش گاز به کشورهای غیردوست را بر اساس پرداخت با ارز آن کشورها ممنوع کرد. پس از آن، سهم گاز روسیه در بازار اروپا از 45 درصد در سال 2021 به حدود 7.5 درصد در سال 2022 کاهش یافت.
اوایل ماه مارس سال 2023، اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، گفت که اتحادیه اروپا بر وابستگی به گاز روسیه غلبه کرده است.
اتحادیه اروپا خاطرنشان کرد که این تصمیم بوداپست است و بروکسل تا کنون در مورد خطر وابستگی فقط به یک تامین کننده انرژی "درس خود را یاد گرفته است".