مصر تا زمان ارسال کمک های بشردوستانه گذرگاه رفح را باز نمی کند

مصر از اجازه خروج شهروندان دولت های خارجی از گذرگاه رفح تا زمانی که کمک های بشردوستانه به غزه ارسال نشود، خودداری کرده است.
Sputnik
دکتر سمیر قطاس رئیس همایش خاورمیانه مطالعات راهبردی روز یکشنبه در پخش رادیو اسپوتنیک عربی اعلام کرد که مصر از اجازه خروج شهروندان دولت های خارجی و از جمله آمریکا از گذرگاه رفح، تا زمانی که کمک های بشردوستانه به نوار غزه نرسد، خودداری کرده است.

قطاس اظهار کرد: "کمک های بشردوستانه هم وارد فرودگاه العریش شده اند. فرودگاه شهر العریش بعنوان مرکز جمع آوری همه کمک های انتخاب شد، زیرا مصر قبلا محموله بزرگ ماشین های حامل کمک های بشردوستانه شامل غذا، دارو، چادر و دیگر مایحتاج را ارسال کرده است، اما این محموله پشت ایست بازرسی رفح باقی مانده است، زیرا در اولین روز اسرائیل این گذرگاه را در طرف فلسطین بمباران کرد و روز بعد بار دیگر همین محل را بمباران کرد تا چاله بزرگی را در تردد ایجاد نموده و اعلام کرد که اجازه ورود هرگونه کمک زمینی از مصر یا هر کشور دیگری را نمی دهد، به همین دلیل العریش بعنوان مرکز جمع آوری همه کمک هایی انتخاب شد که از کشورهای دیگر می رسند".

قطاس افزود که هواپیماهای اردنی آمده اند و پس از آن کمک های دیپر وارد العریش شدند. وی خاطرنشان کرد: "اسرائیل اعلام کرده است که اجازه ورود هیچگونه کمک بشردوستانه ای را بغیر از بر طبق فرمول ایجاد شده توسط اسرائیل که خواهان آزادسازی اسرای اسرائیلی که توسط حماس در مناطق حاشیه نوار غزه اسیر شده اند، می باشد را نمی دهد. دیروز اسرائیل به بیمارستان های فلسطینی دستور داد تا به سرعت تخلیه شوند و همچنین به توافق مصر و آمریکا در خصوص خروج افراد خارجی و یا افراد دارای تابعیت دوگانه از نوار غزه استناد کرد. منظور این بود که دارندگان گذرنامه های آمریکایی و سوئدی می بایست خارج شوند و آنها واقعا ساعت چهار حرکت کردند، اما مصر اعلام کرد که به خارجی ها، با هر ملیتی که باشند، اجازه ورود یا خروج از نوار غزه به مصر برای خروج آتی به خارج از کشور، تا زمانی که مسیر برای کمک های بشردوستانه باز نشود، داده نمی شود".
مصر پیشنهاد کرد برای ارسال کمک های بشردوستانه به نوار غزه، آتش بس 6 ساعته اعلام شود

این کارشناس افزود: "مصر از کارت خروج خارجی ها بعنوان برگ برنده استفاده کرد تا به اسرائیل فشار بیاورد تا اجازه ورود کمک به غزه را بدهد، اما اسرائیل فعلا همچون قبل از ورود هر گونه اقلامی یا کمک های بشردوستانه خودداری می کند و بدین وسیله فلسطینی ها را به سمت رها کردن نوار غزه و رفتن به مصر و سینا سوق می دهد، اما مصر این ایده یکجانبه را رد می کند، فلسطینی ها می بایست در خاک خود باقی بمانند، مصر مطلقا اینکه فلسطینی ها به پناهجو تبدیل شوند و صحرای سینا به نوبه خود تبدیل به اردوگاهی مشابه اردوگاه ها در لبنان و اردن و سوریه شود، را رد می کند. انتظار می رود که بین نتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا و مقامات رسمی مصری دیداری برای اینکه راه حلی پیدا شود، صورت گیرد".

قطاس تاکید کرد: "مشخصا ایالات متحده آمریکا در این جنگ به شکل برابر با اسرائیل مشارکت دارد و مسئولیت اتفاقات جاری را بر عهده دارد، اما فعلا هیچکس نمی تواند در این جنگ اسرائیل را به چالش بکشد و محموله های بشردوستانه را به نوار غزه ببرد، زیرا اسرائیل اعلام کرده که گذرگاه رفح را بمباران خواهد کرد و در عین حال هیچ راه زمینی دیگری بغیر از گذرگاه رفح وجود ندارد. در حال حاضر این گذرگاه عملا بسته شده تحت کنترل نظامیان اسرائیلی قرار دارد".

گفتنی است، صبح روز شنبه 7 اکتبراسرائیل مورد حمله موشکی بی سابقه ای از سمت نوار غزه قرار گرفت. سرویس مطبوعاتی ارتش اسرائیل اعلام کرد که بیش از 3 هزار موشک شلیک شده است. علاوه بر این، جنگنده های حماس پس از حملات موشکی گسترده، به مناطق مرزی در جنوب اسرائیل نفوذ کردند.
شاخه نظامی جنبش فلسطینی حماس روز شنبه از عملیات طوفان الاقصی علیه اسرائیل خبر داد. ارتش اسرائیل از آغاز عملیات آهنین علیه حماس در نوار غزه خبر داد. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اسرائیل، در خطاب به ملت، اعلان جنگ کرد و گفت کشور در وضعیت جنگی قرار دارد و دستور بسیج گسترده صادر شده است. ارتش اسرائیل در حال پاکسازی مناطق پرجمعیت است. اسرائیل در مقیاس وسیع و همچنین با روش های نسبتاً بی رحمانه پاسخ می دهد. اسرائیل همچنین از محاصره کامل نوار غزه خبر داد: تامین آب، غذا، برق، دارو و سوخت در نوار غزه به حالت تعلیق درآمد.
وزارت امور خارجه روسیه از طرفین این درگیری خواسته است تا خصومت ها را متوقف کنند. بر اساس موضع ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، حل و فصل بحران خاورمیانه منحصراً بر اساس فرمول "دو دولت" مصوب شورای امنیت سازمان ملل متحد امکان پذیر است که ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی در مرزهای 1967 با پایتخت آن در بیت المقدس شرقی را فراهم می کند.
مناقشه فلسطین و اسرائیل که به منافع ارضی طرفین مربوط می شود، برای چندین دهه منبع تنش و درگیری در منطقه بوده است. تصمیم سازمان ملل متحد با نقش فعال اتحاد جماهیر شوروی در سال 1947، ایجاد دو کشور اسرائیل و فلسطین را تعیین کرد، اما فقط کشور اسرائیل ایجاد شد. اسرائیل ضمن اعلام موافقت با اصل دو دولتی، سرزمین های فلسطین را به طور کامل آزاد نکرد.
بحث و گفتگو