به گزارش اسپوتنیک، روز دوشنبه تبادل اسرا بین ایران و آمریکا با میانجیگری قطر انجام شد. در چارچوب این معامله، تهران همچنین به ۶ میلیارد دلار دارایی مسدود شده خود دسترسی پیدا کرد که به حسابهای بانکهای قطری منتقل شد. وزارت امور خارجه آمریکا تصریح کرد که وجوه آزاد شده متعلق به ایران است، تهران تنها میتواند از آنها در چارچوب رفع هزینههای نیازهای رفع بشردوستانه استفاده کند، در حالی که ایالات متحده آمریکا کنترل خواهد کرد که این سرمایهها به کجا می روند.
ریابکوف گفت: "پاسخ این که آیا به دنبال این با نوعی تلاش، به نوعی نه تنها آمریکایی-ایرانی، بلکه در قالبی گستردهتر برای بازگرداندن برجام، انجام خواهد شد یا نه، هنوز معلوم نیست".
در سال 2015، بریتانیا، آلمان، چین، روسیه، ایالات متحده آمریکا، فرانسه و ایران به توافق هستهای موسوم برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) که شامل لغو تحریمها در ازای محدودیتهای برنامه هستهای ایران بود، دست یافتند. در ماه مه 2018، ایالات متحده تحت رهبری دونالد ترامپ، از برجام خارج شد و تحریم ها علیه تهران را بازگرداند. در پاسخ، ایران کاهش تدریجی تعهدات خود بر اساس توافق را اعلام کرد و محدودیتهای مربوط به تحقیقات هستهای، سانتریفیوژها و سطوح غنیسازی اورانیوم را کنار گذاشت.
سپس مذاکراتی در وین درباره احیای برجام به شکل اولیه و لغو تحریمهای واشنگتن علیه تهران انجام شد. در دسامبر 2021، طرفین بر سر دو پیش نویس توافق به توافق رسیدند که در آنها طرف اروپایی مواضع ایران را در نظر گرفت. به گفته باقری کنی ، نماینده ایران، مذاکرات موفقیت آمیز بود، اما ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، پیشرفت در وین را اندک ارزیابی کرد و از تهران خواست این موضوع را جدی بگیرد. در حال حاضر وقفه در روند مذاکرات وین رخ داده است.