نکات مهم نشست خبری رئیس جمهور ایران + ویدئو

رئیس جمهور ایران: ارتباط با زیرساخت‌های شانگهای و آسیا برای ما بسیار اهمیت دارد.
Sputnik
آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور صبح روز29 اوت (سه شنبه) در نشست خبری که مناسبت هفته دولت برگزار شد، به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
ایران پول بلوکه‌ شده در کشوری ندارد
رئیس جمهور ایران در این خصوص گفت: "ما پول بلوکه‌شده فقط در کشور کره‌ٔجنوبی داشتیم و در کشورهای دیگر نداریم و با اشرافی که بانک مرکزی دارد در جریان کامل پول‌ها هستیم. پول‌هایی در کشورهای دیگر داریم اما تماما تحت اشراف و در اختیار بانک مرکزی است".
روابط با ژاپن و دارایی های مسدود شده ایران در این کشور
آقای دکتر سید ابراهیم رئیسی پیرامون روابط با ژاپن و دارایی های مسدود شده ایران در این کشور اظهار داشت: تعامل اساس ارتباطات ما است و اعلام کردیم هر کشوری در دنیا دست دوستی به طرف ایران دراز کند دست او را به گرمی می‌فشاریم، و هر کشوری به دنبال دشمنی با ایران باشد دست او را قطع می‌کنیم، با ژاپن روابط خوب، دوستانه و حسنه ‌ای داریم.
یکی از اقداماتی که در دولت دنبال کردیم مسئله آزادسازی اموالی که به هر دلیلی در کشورهای مختلف مسدود شده بود و یکی از مهمات روابط خارجی ما است؛ توصیه ما به دولت ژاپن این است که مستقل زندگی کند و وابسته به آمریکا نباشد و اگر پولی از ایران نزد ژاپن قرار گرفته امانت داری کند و در صدد بازگشت آن باشد، ملت ژاپن ظلم‌های آمریکا که بر آنها روا شده را تجربه کرده و باید آن را به خاطر داشته باشد، قطعاً هر میزان اموالی که در ژاپن باشد باید به ایران بازگردد تا داد و ستد عادلانه ای انجام شود، قطعاً در زمان مناسب به ژاپن سفر خواهم کرد و از مسئولین ژاپن نیز برای سفر به ایران دعوت به عمل آوردیم.
پیش بینی صندوق بین المللی پول از تورم 42.5 درصدی اقتصاد ایران در 2023
ایران میز مذاکره برجام را ترک نکرد
رئیس جمهور ایران در باره برجام گفت: " ما میز مذاکره را برای رفع تحریم‌ ها ترک نکردیم. دیگران این میز را ترک کردند و خود پشیمان شدند و اکنون اعلام کردند که آمادگی ادامه بحث را دارند.
فقط پرونده رفع تحریم‌ ها، پرونده بین‌المللی ما نبود؛ پرونده ارتباط با کشورهای همسایه، عضویت در ائتلاف‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای از دیگر پرونده‌های مد نظر ما بود که جمهوری اسلامی ایران با ظرفیت‌های بالایی که دارد می‌تواند در آنها نقش آفرینی کند. دشمن در منزوی کردن ایران شکست خورد.
غربی ها میز مذاکرات را ترک کردند و به اغتشاشات دل بستندو تصورشان آن بود که با اغتشاش می‌توانند کار را دنبال کنند حتی میز مذاکره را غربی‌ها ترک کردند و دل بستن به اغتشاشات و فکر می‌کردند که در اغتشاشات می‌توانند اهدافشان برسند".
تاکید مسکو و تهران بر غیرقابل قبول بودن رویکرد غرب در قبال برجام
وضعیت کسری بودجه ایران
رئیس جمهور ایران در این مورد گفت: " وضعیت کسری بودجه با رقم نزدیک ۴۸۰ هزار میلیارد تومان که می‌توانست برای کشور مشکل ایجاد کند با ایجاد منابع در اختیار در کشور کسری بودجه جبران شد.
وضعیت تورمی قریب به ۶۰ درصد به ۴۶ درصد فعلی تبدیل شد. وضعیت کالاهای اساسی به نحوی اطمینان بخش شد که در همه اقسام کالاهای اساسی اطمینان حاصل شد. تورم تولید ۱۰۳ درصدی به ۳۰ درصد کاهش پیدا کرد. رشد ماشین آلات تولید در کشور ۱۹ درصد شد و رشد تولید نیز به رقم ۶ درصد افزایش پیدا کرد. همه شاخص‌ها نشان‌دهنده رشد تلاش و پیشرفت بود وضعیت اشتغال که بسیاری نگران آن بودند به رقم ۸.۲ درصد رسید.میزان احیای کارگاه‌ها و کارخانجات نیمه تعطیل و تعطیل به رقم ۵ هزار عدد رسید و فعال شد.
خبرنگار راشا تودی نیز پرسید: برخی ناظران نقش سازمان بریکس و سازمان همکاری شانگهای در کمک به اقتصاد ایران از فرار یا نجات از تحریم‌های غرب را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌، ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ بسیار کم‌رنگ تعریف کرده‌اند و باور دارند که تنها راه نجات اقتصاد ایران، ایجاد روابط نزدیک‌تر با کشورهای غربی و رفع تحریم‌ها است، پاسخ شما به این موضوع چیست؟
داده نمایی
سهم بریکس و جی 7 در اقتصاد جهانی + داده نمایی
رئیس جمهور: ما میز مذاکره را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ برای رفع تحریم‌ها ترک نکردیم. دیگران ترک کردند، خودشان هم پشیمان شدند و اعلام کردند که آمادگی داریم برای ادامه بحث، این نکته اول. بنده گفتم در مقدمه سخن که فقط پرونده رفع تحریم‌ها، تنها پرونده ما نبود. ما پرونده‌های متعددی داشتیم. پرونده ارتباط با کشورهای همسایه را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ داشتیم. یکی از پرونده‌هایی که در دست اقدام داشتیم، عضویت در ائتلاف‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای بود که جمهوری اسلامی با ظرفیت بالایی که دارد، می‌تواند ایفای نقش کند و شانگهای یک ائتلاف منطقه‌ای است، در منطقه آسیا و بسیار نقش‌آفرین است. هم در حوزه اقتصادی و هم حوزه‌های اجتماعی و نسبت به مسائل امنیت و صلح هم بسیار نقش‌آفرین است.
ارتباط با زیرساخت‌های شانگهای و آسیا برای ما بسیار اهمیت دارد. اینکه برخی می‌گویند ما راهکار برون‌رفت از مشکلاتمان، آن است که فقط آمریکایی‌ها و یا چند کشور اروپایی به ما لبخند بزنند، بنده بارها گفته‌ام و باز هم تکرار می‌کنم؛ ما منتظر لبخند آن‌ها نخواهیم ماند و ما اقتصاد کشور و زندگی مردم را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به اینکه آن‌ها بخواهند اراده کنند، متصل نمی‌کنیم.
ائتلاف جهانی بریکس
رئیس جمهور ایران در این مورد گفت:"یک امکان بسیار خوبی به نام ائتلاف جهانی بریکس وجود دارد، ائتلاف منطقه شانگهای و عضویت در این ائتلاف‌ها حتما می‌تواند در مقابل یک‌جانبه‌گرایی آن‌ها نقش‌آفرینی کند و اقتصادهای زیادی در بریکس عضو هستند و اقتصاد ایران هم کنار این اقتصادها حتما می‌تواند تأثیرگذار باشد و ایران یک کشور بسیار با ظرفیتی است.
ایران را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ کشورهای دیگر خوب می‌دانند که جایگاه ژئوپلتیکی آن بسیار مهم است و کشورهای خلیج فارس و آسیای مرکزی که در کنار ایران هستند و ظرفیت‌های منحصربه‌فردی که ایران دارد، دیگران می‌دانند که کشور ما دارای چه ظرفیت‌هایی است و ما هم ظرفیت ایران را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ظرفیت بالایی می‌دانیم و عضویت ایران را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در ائتلاف بریکس و ائتلاف شانگهای بسیار مؤثر می‌دانیم و تأثیر هم دوطرفه است و هم تأثیر برای آنها دارد و هم تأثیر برای ما. ما مسئله رفع تحریم‌ها را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ هم در جای خود دنبال می‌کنیم، اما منتظر اینکه آنها بخواهند برای ما تصمیم بگیرند، نمی‌مانیم".
بحث و گفتگو