به گزارش اسپوتنیک، در بیانیه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد آمده است:" این شورا اقدامات علنی و عمدی اخیر در هتک حرمت به قرآن کریم را محکوم و قویاً رد می کند و بر لزوم محاکمه مسئولین این اعمال نفرت دینی مطابق با تعهدات دولت ها تأکید می نماید".
به این ترتیب نمایندگان 28 کشور رای موافق، 12 کشور رای مخالف و 7 نماینده رای ممتنع دادند. رای گیری در جلسه فوق العاده شورای حقوق بشر در رابطه با سوزاندن قرآن در سوئد انجام شد. روسیه از این قطعنامه حمایت کرد، اما به دلیل عدم عضویت در شورا نتوانست رأی دهد.
این نهاد سازمان ملل از دولتها میخواهد تا قوانین، سیاستها و چارچوبهای اجرایی ملی خود را برای شناسایی شکافهایی که میتواند از تعقیب سخنان نفرتانگیز مذهبی یا اقدامات "تشویقکننده تبعیض، خصومت و خشونت" جلوگیری کند، بازبینی کنند.
شورا از کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد و کلیه رویه های ویژه مربوطه شورای حقوق بشر، در چارچوب وظایف مربوطه، می خواهد که تحریک به نفرت مذهبی، از جمله اعمال هتک حرمت به کتب مقدس را محکوم کنند.
هتک حرمت و سوزاندن قرآن در استکهلم در جشن عید قربان با واکنش گسترده ای در بسیاری از کشورهای جهان مواجه شد. عراق از مقامات سوئدی خواستار استرداد مهاجری شد که این اقدام را برای محاکمه او ترتیب داده بود، ده ها عراقی برای تظاهرات در نزدیکی سفارت این کشور در بغداد تجمع کردند. این حادثه همچنین توسط ایران، روسیه، الجزایر، افغانستان، مصر، اندونزی، لبنان، سوریه، ترکیه، ازبکستان، احمد ابوالغیط دبیرکل اتحادیه عرب و جاسم الغیط دبیرکل شورای همکاری کشورهای عربی خلیج فارس محکوم شد. وزارت خارجه اردن و امارات سفیران سوئد را احضار کردند تا یادداشت اعتراضی به آنها ارائه کنند.
وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که مصونیت از مجازات شرکت کنندگان در این حادثه می تواند منجر به عواقب فاجعه بار غیرقابل پیش بینی شود.