9 می، امسال مصادف است با هفتاد و هشتمین سالروزِ پیروزی کامل و نهایی مردمِ اتحاد جماهیر شوروی، بر آلمان فاشیستی نازی، همه ساله این روزِ بسیار مهم با برگزاری مراسمات با شکوهی در سراسرِ نه تنها خاک فدراسیون روسیه، بلکه بخش اعظمی از کشورهای جدا شده از شوروی و همچنین تعداد قابل توجهی از کشورهای جهان که علاقه مندان به روسیه در آنجا سکونت دارند برگزار می شود.
شرکت کنندگان در این مراسمات با نصب روبان تاریخی ( نارنجی – مشکی) سنت جورج و با شعار ( به یاد دارم و به آن افتخار می کنم) ضمن حمل تصاویر کشته شدگان این جنگ ، با میراث نسلی، هویتی، فرهنگی، تاریخی، اجتماعی خود ( در راهپیمایی هنگ جاویدان و همچنین در کنار مراسمات رژه و...) تجدید میثاق کرده و ضمن گرامی داشت یاد میلیون ها کشته شده جنگ جهانی دوم، هر ساله هم پیمان می شوند که هیچ گاه به هیچ عامل و دشمنِ متجاوزی اجازه نخواهند داد نه تنها به (خاک روسیه پهناور سه قاره ای) گوشه چشمی داشته باشند بلکه نتواند تعرض و اخلالی بر مذهب، وحدت ملی ، هویت ها ، آداب ، سنت ها و خطوط قرمز کشور و ملت روسیه وارد نماید.
این مراسم یکی از باشکوه ترین مراسمات ملی و هویتی در سطح جهان به واسطه مشارکت بی نظیر و پر شور ملت روسیه محسوب می گردد.
لازم است یادآوری نمایم که ماهِ می 1945، ارتش شوروی در عملیاتی برق آسا وارد برلین شد، به عبارتی عملیات گسترده ای که در 16 آوریل توسط ارتش سرخ با انسجام و هماهنگی خاصی آغاز شد منجر شد در 30 آوریل پرچم شوروی، بر فراز رایشس تاگ برلین به اهتزار درآید و 2 می به صورت رسمی برلین توسط سربازان مردمی شوروی فتح شود، با تدبیر فرماندهی کل نظامی روسیه و پیشنهاد تخصصی کوسوروکوف به شورای رهبری شوروی، آلمان نازی مجبور به امضای دومین توافقنامه دقیق و حقوقیِ تسلیم بی قید و شرط، در غروب 8 می، داخل خاک برلین راس ساعت: 00:43 بامداد 9 می 1945، به وقت مسکو گردید.
در همین ساعات بود که ( یوری لِویتان ) گوینده معروف رادیوی ملی شوروی ، این جملات و بیانیه تاریخی را بیان نمود:
(( اینجا مسکو، مردم اتحاد جماهیر شوروی، به اطلاع می رسانم:
در 8 می، 1945، در برلین، نمایندگان فرماندهی عالی آلمان نازی، تسلیم بی قید و شرط را امضا نمودند.
جنگ بزرگ میهنی که توسط شما مردم شوروی علیه مهاجمان نازی انجام شده بود، با پیروزی به پایان رسید و آلمان شکست خورد...
امروز 9 می روز پیروزی است.... سرافرازی ابدی برای قهرمانانی که در نبردهای دفاع برای آزادی و استقلال میهن جان باختند...))
در این جنگ بزرگ، که روس ها توانستند جهانیان را از ویروس خطرناک نازیسم نجات دهند و نوید دهنده صلح پس از دوران سلطه و وحشت نازیسم باشند، نه فقط مارشال ژوکوف، الکسی پترویچ، ایوان نیکیتوویچ، الکساندر ماتروسوف، الکسی مارسیف، ویکتور تالاخین، ولادیسلاو خرستیسکی، یفیم اوسیپنکو، زینا پورتنوا، زویا کوسمودِمیانسکایا، لنیا گولیکوف، کنستانتین زسلونوف، ماتوی کوزمین، نیکولای گاستلو، والنتین الکساندوریچ کوتیک، آرکادی کامانین، خاریتونوف، ژوکوف، پیتر برینکوف و... بلکه همه نزدیک به بیش از بیست و هشت میلیون تَن شهروند اتحاد جماهیر شوروی که توسط آلمان نازی کشته شدند که نزدیک به چهارده میلیون تن از آنان غیر نظامی بودند، و تمامی مردان، زنان، کودکان، سالخوردگان و میانسالان روس از همه اقوام، قهرمانان این نبرد بزرگ میهنی هستند.
قهرمانانی که ریشه آلمان فاشیستی نازی را در آن دوران خشکاندند؛ اما آمریکا بذر ویروس فاشیسم را برای روز مبادا نگه داشت و امروز در اوکراین مجدد آن را رشد داده است.
یکی از ارکان بسیار مهم هویتی روسیه، که در مقدمه قانون اساسی و همچنین در بندهای مختلف خصوصا ماده 67، صریحا به آن اشاره شده گرامی داشت یاد و خاطره نیاکانی است که عشق و احترام به میهن و باور به نیکی و عدالت را به نسل های بعدی روس منتقل کردند، بر این اساس در بند 3 ماده 67 قانون اساسی روسیه این چنین آمده:
فدراسیون روسیه، یاد مدافعان میهن را گرامی داشته و حفاظت از اقدامات مهم آنان و این حقیقت تاریخی را تضمین و مانع هر اقدامی که در مسیر تضعیف این شاهکار ملت روسیه می گردد خواهد شد.
در بند 4 نیز آمده :
... در این راستا دولت روسیه تمامی شرایط لازم برای رشد و تربیت همه جانبه روحی، فکری، اخلاقی ، هویتی، جسمی کودکان روس با اولویت های ( وطن دوستی، احترام به والدین و نسل روسی) را فراهم و آموزشهای لازم را برای همه کودکان چه دارای سرپرست چه بدون سرپرست انجام می دهد...
به عبارتی در بالاترین سطح این مسئله بسیار هویتی در حوزه توجه به تاریخ و هویت روسی مورد توجه قرار گرفته است.
علاوه بر این طبق جمله معروف اولگا برگولتز(هیچ چیز فراموش نمی شود... هیچ کس فراموش نمی شود) امروز روس ها با اعماق وجود براین افتخارات و پیروزی تاریخی خود می بالند.
لکن امسال در حالی هفتاد و هشتمین سالروز جنگ بزرگ میهنی گرامی داشته می شود که روسیه چند سالی است مورد تهاجم سازمان یافته و سیستماتیک جریان نوظهور فاشیست با لباس نئونازیسم باندرایی در زمین نیابتی اوکراین شده، همان زمانی که پترو پروشنکو رئیس جمهور سابق و شیرینی فروشِ اوکراین طبق قانون 2987 مورخ 16 می 2017 ، ممنوعیت استفاده از ( روبان سنت جورج) و گرامی داشت قربانیان جنگ بزرگ میهنی را به تصویب رساند، جنگ فاشیست های باندرایی اوکراین علیه هویت، فرهنگ، تمدن و تاریخ روسیه عیان تر شد، البته قبل از او ، ویکتور یوشچنکو نیز از سال 2005 شروع به ویرانی نمادهای قهرمانان جنگ بزرگ میهنی و نصب مجسمه های استپان باندرا در اوکراین و باز کردن پای ناتو و تقویت نئونازی های آزوف نموده بود، اکنون نیز زمانی که باند تبهکار رژیم کی یف و زلنسکی، چهارشنبه، 3 می 2023 را، برای عملیات تروریستی علیه آقای پوتین و اخلال در روند برگزاری روز با شکوه 9 می به دستور اربابان آمریکایی شان انتخاب می کنند، بُعد دیگری از چهره ضد روسیِ جریان فاشیسم نوین علنی می شود، جریانی که هدف اصلی شان حمله به هویت، تاریخ و ارزشهای روسی است.
جریانی که از قهرمانان میهنی نابود کننده فاشیسم کینه دارند، جریانی که خواستار صلح و ثبات در جهان نیستند و اکنون با تشکیل رژیم کی یف، در حال انجام اقداماتی تروریستی علیه همه اتباع روسیه هستند.
حمله عناصر نئونازی اوکراینی به هیئت روسی در خلال برنامه مجمع همکاری پارلمانی اقتصادی دریای سیاه که در آنکارا برگزار شد، یکی دیگر از نمادهای خوی وحشی گری و قانون گریزیِ عناصر نئونازی رژیم کی یف است که حتی در نشست های دیپلماتیک هم دست به عملیات تروریستی می زنند.
تصرف مدرسه سفارت روسیه در (ورشو) توسط باند نئونازی در لهستان نیز یکی دیگر از ابعاد برنامه شبکه ضد روسی در جهان است، شبکه ای که با فرهنگ و هویت روسی سال ها است وارد جنگ شده است.
اکنون مجدد می توانیم تاکید کنیم تصمیم دولت روسیه در اسفند 1400 برای دفاع پیش دستانه و انجام عملیات ویژه ضد تروریستی در اوکراین اقدامی هوشمندانه و به منظور دفاع از امنیت ملی روسیه و مقابله با تهاجم قریب الوقوع نیروهای تحت امر ناتو به سرزمین های روس تبار بود، روس ها همانطور که در جنگ بزرگ میهنی هیتلر فاشیست را نابود نمودند در عملیات ویژه نظامیِ دفاعِ میهنی نیز، زلنسکیِ باندرایی نئونازی را نابود و صلح را در اروپای شرقی تضمین خواهند نمود.