به گزارش اسپوتنیک، این مقام گفته است آژانس توسعه بین المللی ایالات متحده در تلاش است تا به "تقویت نهادهای دموکراتیک، ترویج اصول حاکمیت قانون و احترام به حقوق بشر، توسعه سرمایه انسانی... تشویق رشد اقتصادی و تحرک پیدا کردن اقدامات اقلیمی کلی" در منطقه آسیای مرکزی کمک کند.
کائور افزود: "ما اهمیت حیاتی این اولویت ها را برای جدا کردن آسیای مرکزی از اقتصاد روسیه می بینیم. این باید هدف ما باشد."
او پیامدهای جدی درگیری در اوکراین و اقدامات ضد روسی جامعه جهانی را برای کشورهای آسیای مرکزی خاطرنشان کرد . دستیار مدیر آژانس گفت: "این بر مسیرهای تجاری، سیستم های مالی، حواله ها ... از میلیون ها مهاجری که پیشتر در روسیه زندگی می کردند، تاثیر گذاشته است. ما شاهد افزایش قیمت کالاهای مصرفی، کاهش درآمد خانوارها و کمبود کالا در سراسر منطقه هستیم."
کشورهای غربی پس از آغاز عملیات ویژه ارتش روسیه برای نازی زدایی و غیرمیلیتاریزه کردن اوکراین، تحریمهای جدیدی را علیه مسکو اعمال کردند. از جمله ذخایر روسیه به میزان در حدود 300 میلیارد دلار مسدود شد. درخواست ها برای کنار گذاشتن خرید منابع انرژی روسیه نیز بلندتر طنین انداز شده است. با این حال، اختلال در زنجیره تامین منجر به مشکلات اقتصادی در اروپا و ایالات متحده شده است که در درجه اول به افزایش قیمت مواد غذایی و سوخت منجر شده است.
کرملین تحریم ها را یک جنگ اقتصادی بی سابقه خواند اما بر آمادگی خود برای روبرو شدن با چنین تحولی تاکید کرده و اطمینان داد که به اجرای تعهدات اجتماعی خود ادامه خواهد داد. بانک مرکزی نیز اقداماتی را برای ایجاد ثبات در بازار ارز انجام می دهد. مقامات روسیه همچنین پرداخت بهای گاز ارسالی به کشورهای غیردوست را فقط به روبل قبول می کنند. علاوه بر این، دولت طرحی را برای مقابله با محدودیت ها آماده کرده است که شامل حدود صد ابتکار است. مقدار بودجه آن حدود یک تریلیون روبل خواهد بود.