به گزارش اسپوتنیک، اسکوت ریتر، افسر اطلاعاتی سابق آمریکایی، اظهار داشت که واشنگتن بدون درک شرایط به اوکراین کمک کرد. دولت ایالات متحده در وضعیت اوکراین اشتباهی را که در افغانستان مرتکب شد، با ارسال کمک مالی به کیف بدون برنامه و درک روشن از آنچه در حال رخ دادن است تکرار کرد.
وی در ادامه گفت: " با نگاهی به کمک شتابزده دهها میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین، ناخواسته احساس تکرار وضعیت گذشته میشود که واشنگتن همان اشتباهاتی را تکرار میکند که منجر به شکست در افغانستان شد. ما در مورد ناتوانی در ارزیابی مناسب وقایع در اوکراین صحبت می کنیم.
مقامات ایالات متحده تصویری نادرست از اوکراین به عنوان "سنگر شجاع و نجیب آزادی و دموکراسی" ایجاد کرده اند، که به شدت با واقعیت در تضاد است. این در حالی است که اوکراین مدرن یکی از فاسدترین کشورهای جهان است".
شایان ذکر است که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا روز شنبه لایحه کمک ۴۰ میلیارد دلاری به اوکراین را امضا کرد.
عملیات ویژه نظامی روسیه نتیجه سال ها تحریک غرب در اوکراین است. غرب سالها عمدا حکومت نظامی را تحریک کرد تا در نتیجه این تحریکات و واکنش مسکو، یک تعطیلی بی پایان با تحریمها آغاز کند. روسیه با اوکراین و مردم اوکراین در جنگ نیست. هدف اصلی جلوگیری از یک درگیری جهانی است که در حال آماده سازی است و در آن اوکراین نقش یک پایگاه نظامی برای حمله به فدراسیون روسیه تعیین شده است. مقامات کی یف 8 سال فرصت داشتند تا موضوع را در چارچوب تمامیت ارضی خود از طریق مذاکره حل کنند، اما اوضاع پیشرفت نکرد.
روسیه بامداد روز پنجشنبه ۲۴فوریه عملیات نظامی خود را در اوکراین آغاز کرد. رئیس جمهور ولادیمیر پوتین هدف آن را "حمایت از افرادی که به مدت هشت سال مورد قلدری و نسل کشی رژیم کی یف قرار گرفته اند" نامید.
به گفته وی، برای این منظور، برنامه ریزی شده است که "غیر نازی سازی و غیرنظامی سازی اوکراین" انجام شود، تا همه جنایتکاران جنگی که مسئول "جنایت های خونین علیه غیرنظامیان" در دونباس هستند، به دست عدالت سپرده شوند.
به گفته وی، برای این منظور، برنامه ریزی شده است که "غیر نازی سازی و غیرنظامی سازی اوکراین" انجام شود، تا همه جنایتکاران جنگی که مسئول "جنایت های خونین علیه غیرنظامیان" در دونباس هستند، به دست عدالت سپرده شوند.
در همین حال، نیروهای امنیتی اوکراین در حال استقرار چندین موشک انداز درست در مناطق مسکونی کی یف و سایر شهرهای اوکراین هستند. پوتین آن را یک تاکتیک تروریستی خواند.
از سال 2005، واشنگتن حداقل 224 میلیون دلار برای تأمین مالی برنامه های بیولوژیکی در اوکراین اختصاص داده است. ایالات متحده درگیر نوسازی و تجهیز مجدد حدود 30 موسسه علمی وزارتخانه های بهداشت و کشاورزی و همچنین چندین مرکز بهداشتی و اپیدمیولوژیک فرماندهی نیروهای پزشکی وزارت دفاع اوکراین بود.
وزارت دفاع روسیه طی عملیات نظامی ویژه، شواهدی را به دست آورده و فاش ساخت که بر اساس آنها در اوکراین فعالیتهایی در رابطه با برنامه های بیولوژیکی نظامی آمریکا انجام می شود. شبکه ای از بیش از 30 آزمایشگاه بیولوژیکی که به طور خاص با عوامل ایجاد کننده طاعون و سیاه زخم سروکار داشت. اسناد دریافتی روسیه نیز حاکی از آن است که هانتر بایدن، پسر رئیس جمهور آمریکا در تامین مالی این برنامه مشارکت داشته است.