گزارش و تحلیل

سفر معاون نخست وزیر روسیه به ایران

همکاری های مالی، حل مشکلات ترانزیتی و همکاری در زمینه پروژه های نفت و گاز از اهداف برگزاری کمیسیون مشترک ایران و روسیه به شمار می رود.
Sputnik
پس از آغاز عملیات ویژه نظامیه فدراسیون روسیه در اوکراین، روسیه تحت تحریم های همه جانبه کشور های اروپایی و آمریکا قرار گرفت شرایطی که سالیان متمادی در قبال ایران نیز اعمال می‌شد و از این رو جمهوری اسلامی ایران به ادامه تبادلات اقتصادی تجاری خود با روسیه پرداخت.
امروز نشست ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی با موضوع "کمیسیون مشترک اقتصادی روسیه" به ریاست آقای دکتر مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه و با حضور اعضای ستاد مرکب از مدیران دستگاه‌ های ذیربط و همچنین سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه برگزار گردید.
در این نشست، دکتر صفری از دستگاه ‌ها و های مختلف درخواست کرد موضوع برگزار کردن کمیسیون‌ های مشترک را با جدیت دنبال کنند.
گزارش و تحلیل
همکاری مشترک ایران و روسیه در صنعت واگن سازی
وی از سفرقریب الوقوع الکساندر نواک، معاون نخست‌وزیر روسیه و رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه به تهران و دیدار با معاون اول رییس جمهور به عنوان همتا خبر داد.
همکاری های مالی، حل مشکلات ترانزیتی و همکاری در زمینه پروژه های نفت و گاز از اهداف برگزاری این کمیسیون مشترک به شمار می رود.
همچنین لغو روادید دوجانبه برای توریسم گروهی از جمله موضوعات مورد بررسی دو طرف خواهد بود.
جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه نیز در این نشست، با اشاره به دوران جدید روابط ایران و روسیه، تاکید کرد، فضای کاری پس از سفررئیس جمهور ایران به روسیه، برای دو طرف فراهم تر شده است و عزم جدی برای حل مشکلات ترانزیتی و صادراتی و در زمینه اعتبارنامه های گمرکی وجود دارد.
وی روسیه را بازار بزرگ مناسبی برای صادرات به خصوص در زمینه پوشاک، محصولات چرمی و آبزیان دانست و برگزاری کمیسیون های مشترک را تسهیل کننده روند روبه رشد تجارت دو کشور ارزیابی کرد.
نماینده مجلس ایران: آمریکا بداند که توانمندی پهپادی ایران قابل مذاکره و توقف نیست
در ادامه حاضرین در این جلسه در خصوص موضوعات محوری که می تواند در کمیسیون مشترک اقتصادی پیش رو مدنظر قرار گیرد به تبادل نظر پرداختند و محورها و پیشنهادات خود را ارائه کردند.
همچنین روز گذشته دکتر امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد در خصوص برخی تحولات منطقه ای و بین المللی از جمله اوضاع یمن، افغانستان ،اوکراین و مذاكره برای لغو تحريم ها تلفنی تبادل نظر کردند.
دکتر امیر عبداللهیان ضمن اعلام مخالفت با جنگ در اوکراین و با اشاره به تلاش های سیاسی جمهوری اسلامی ایران برای دوری از جنگ و تمرکز بر راه حل سیاسی و توجه به ابعاد انسانی از ابتدای بحران اوکراین اظهارداشت: بحران اوکراین نباید مانع توجه جامعه جهانی به وضعیت فاجعه بار انسانی در افغانستان شود.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در خصوص مذاکرات رفع تحریم، ضمن اشاره به تداوم تبادل پیام میان ایران و آمریکا از طریق اتحادیه اروپا، سیاست غلط فشار حداکثری آمریکا را مسبب وضعیت فعلی دانست‌ و با انتقاد از مصوبه غیر الزام آور اخیر کنگره ، رسیدن به یک توافق پایدار، قوی و منصفانه را لازمه اتخاذ تصمیم واقع بینانه و شجاعانه دولت آمریکا در جبران رویکرد اشتباه گذشته دانست.
بحث و گفتگو