نجات یک کشور اروپایی با واکسن روسی

یک کشور اروپایی با کمک واکسن « اسپوتنیک وی» توانست از پاندمی کرونا نجات یابد.
Sputnik

به گزارش اسپوتنیک، واکسن « اسپوتنیک وی» روسیه توانست «سان مارینو» کشور کوچکی در جنوب اروپا را از پاندمی کرونا نجات بدهد.

کشور «سان مارینو» نتوانست واکسن اروپایی را دریافت کند، زیرا، ایتالیا نزدیک ترین همسایه آن نیز گرفتار جهش های بیماری کووید -19بود. ارسال واکسن روسی به «سان مارینو» در ماه فوریه آغاز شد.  15 هزار دوز به این کشور ارسال شد که این کشور بر اساس برخی داده‌ها، 130 هزار یورو در ازای آن به فدراسیون روسیه پرداخت کرد. روند واکسیناسیون کامل تمام شهروندان تا آخر ماه مه باید به پایان برسد.

روبرتو چیاواتا وزیر بهداشت کشور مذکور گفت:« برخی عوارض ظاهر شدند، مثلا، سردرد و تب ناچیز. در دو مورد واکنش نسبت به واکسن جدی تر بود، اما بعد از چند ساعت رفع شد. اطلاعات در باره عوارض جدی بعد از تزریق را دریافت نکردیم».

همکاری ایران و ایتالیا در مرمت و حفاظت تخت جمشید

از 5 تا 29 آوریل، تعداد مبتلایان به کرونا در «سان مارینو» از 520 نفر به 60 نفر کاهش یافت.  26 آوریل 8 مورد جدید ابتلا به ثبت رسید و 27 آوریل سه مورد و 28 آوریل یک مورد. از 12 آوریل شرایط قرنطینه در «سان مارینو» کاهش یافت و تا به امروز تقریبا تمام محدودیت ها لغو شده است.

واکسن «اسپوتنیک وی» در ماه مه سال 2020 توسط مرکز ملی تحقیقات علمی ویروس شناسی «گامالیا» در روسیه ساخته شد. این واکسن با استفاده از ادنوویروس انسانی ساخته شده و یکی از ارزانترین واکسن های جهان است. هر دوز آن 10 دلار قیمت دارد.  تا پایان سال گذشته، این واکسن برای واکسیناسیون عمومی در روسیه مورد تأیید قرار گرفت که واکسیناسیون شهروندان روسیه در دسامبر سال 2020 آغاز شد که برای شهروندان روسیه کاملا رایگان است.

واکسن «اسپوتنیک وی» ساخت موسسه میکروبیولوژی و اپیدیمیلوژی گامالیا نخستین واکسن ثبت‌شده در جهان است. این واکسن در حال حاضر به طور گسترده در روسیه و ده‌ها کشور دیگر استفاده می‌شود. دومین واکسن روسی «اپی‌واک‌کرونا» نام دارد و ساخت مرکز تحقیقاتی وکتور است که استفاده گسترده از آن در آیندۀ نزدیک برنامه‌ریزی شده است.

هم اکنون واکسن « اسپوتنیک وی» در حدود بیش از 60 کشور جهان با جمعیت کل 1 میلیارد و 500 میلیون نفر مورد استفاده قرار می گیرد. کارایی این دارو 91,6 درصد بر اساس داده‌های « The Lancet » یکی از معتبرترین مجلات پزشکی جهان اعلام شده است. دیگر کشورها در حال تولید این واکسن برای بازار جهانی هستند.

بحث و گفتگو