چین کشورهای جنوب شرق آسیا را به مخالفت با مداخله جویی آمریکا فرا خواند

وانگ یی، وزیر خارجه چین از گفت و گو میان کشورهای عضو «آ سه آن» و تلاش های آنان برای مخالفت با مداخله جویی آمریکا استقبال و این کشورها را به استمرار همکاری و مقابله با نفوذ منطقه ای واشنگتن و هر نیروی خارجی دیگر دعوت کرد.
Sputnik

به گزارش اسپوتنیک به نقل از العالم، تلویزیون مرکزی چین روز جمعه با اشاره به استقبال وزیر خارجه این کشور از نتیجه مثبت گفت و گوهای چین و "آ سه آن" برای حفاظت از دریای جنوبی آورده است: چین و اعضای اتحادیه جنوب شرقی آسیا متعهد به اجرای کامل بیانیه مرتبط با فعالیت ها در دریای چین جنوبی هستند و برای پیشبرد همکاری ها در این عرصه به رایزنی هایشان ادامه خواهند داد.

در همایشی که توسط وزارت خارجه و موسسه مطالعات دریای جنوبی چین در پکن برگزار شد، سیاستمداران، مقامات و پژوهشگرانی از کشورهای مختلف منطقه و فرا منطقه از جمله روسیه، تایلند، اندونزی، سنگاپور، کامبوج، لائوس و بریتانیا شرکت کردند.

"وانگ یی" در این همایش از کشورهای منطقه خواست برای مقابله با مداخله خارجی همکاری کنند و افزود: برخی از کشورهای خارج از منطقه در راستای منافع ژئوپلیتیکی خود به دنبال دامن زدن به اختلافات در دریای جنوبی چین هستند و هدفشان مختل و مخدوش کردن ارتباطات کشورهای همسایه است.

پرتاب دو موشک از چین برای هشدار به آمریکا

"لو جایو هویی" معاون وزیر خارجه چین هم در همایش چین و "آ سه آن" برای حراست از ثبات منطقه و دریای جنوبی گفت: مداخلات آمریکا منبع اصلی خطر در دریای چین جنوبی است او از کشورهای منطقه خواست به طور مشترک این خطرات را برطرف و صلح و ثبات را حفظ کنند.

وی خاطرنشان کرد: این همایش پیش از نشست وزرای خارجه در مورد همکاری آسیای شرقی و جنوب شرقی در یک هفته آینده و دربحبوحه تنش ها میان آمریکا و چین برگزار می شود.

به گفته معاون وزیر خارجه چین، مواضع و تعهدات این کشور در مورد دریای چین جنوبی تغییر نکرده است و پکن «به همکاری با کشورهای آ. سه. آن ادامه خواهد داد تا دریای جنوبی به دریای صلح، دوستی و مشارکت تبدیل شود».

اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا که بیشتر با نام اختصاری آسه‌آن شناخته می‌شود، یک سازمان بین‌المللی سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در آسیای جنوب شرقی است. این سازمان در ۸ اوت ۱۹۶۷ توسط تایلند، اندونزی، مالزی، سنگاپور و فیلیپین برای همبستگی علیه گسترش کمونیستها در ویتنام و شورش‌های درون مرزهای خود این کشورها تأسیس شد.

پس از نشست بالی در ۱۹۷۶ این سازمان بیشتر به سیاست همکاری اقتصادی روی آورده‌است و سایر کشورها (منجمله خود دولت کمونیست در ویتنام) عضو آن شده‌اند.

 

 

بحث و گفتگو