گوشت و ماهی برای دوری از سکته مغزی

خطر سکته مغزی برای چه افرادی بیشتر است؟
Sputnik

به گزارش اسپوتنیک به نقل از «بریتیش مدیکال ژورنال»، گیاه‌خواران بیشتر دچار سکته مغزی می‌شوند تا افرادی که گوشت و ماهی جزئی از تغذیه آنهاست.

محققان طی 18 سال بر وضعیت سلامتی 48 هزار نفر از جمله تغذیه و سبک زندگی آنها نظارت کردند.24 هزار نفر آنها گوشت‌خوار بودند . 16 هزار نفر گیاه‌خوار و 7500 نفر از آنها گیاه‌خوارانی که ماهی و محصولات دریایی نیز مصرف می کردند. به این موضوع نیز توجه شده بود که آیا آنها سیگار می کشند و یا ورزش می‌کنند. فعالیت بدنی آنها چقدر است و آیا از بیماری های دیگری که ممکن است خطر سکته مغزی را افزایش بدهد رنج می برند یا خیر.

طی این مدت 2820 مورد سکته قلبی و 1072 مورد سکته مغزی به ثبت رسید. مشخص شد که ریسک سکته مغزی بین افراد گیاه خوار 20 درصد بیشتر بود. در بین گیاه‌خوارانی که از محصولات دریایی استفاده کرده بودند 13 درصد خطر سکته قلبی کاهش یافته بود.

البته سطح بالای سکته مغزی در بین گیاهخواران می تواند با دیگر عادت های آنها و سبک زندگی اشان مرتبط باشد که به گفته محققان نیاز به تحقیقات بیشتر دارد.

بحث و گفتگو