https://spnfa.ir/20250511/پیشنهاد-پوتین-نقطه-شروعی-برای-باز-شدن-گره-جنگ-22300732.html
پیشنهاد پوتین نقطه شروعی برای باز شدن گره جنگ
پیشنهاد پوتین نقطه شروعی برای باز شدن گره جنگ
اسپوتنیک ایران
اگرچه پیشنهاد پوتین میتواند نقطه شروعی برای باز شدن گره جنگ باشد، اما به هر حال موفقیت آن مستلزم اعتمادسازی مؤثر، ارائه تضمینهای اجرایی روشن و همچنین حضور... 11.05.2025, اسپوتنیک ایران
2025-05-11T13:00+0430
2025-05-11T13:00+0430
2025-05-11T13:00+0430
گزارش و تحلیل
ایران
https://cdn1.img.spnfa.ir/img/07e8/04/18/20408470_0:181:2999:1867_1920x0_80_0_0_71aeee66056fddfae6222fd240fceca9.jpg.webp
به گزارش اسپوتنیک، سمیه ماندگار، پژوهشگر مسائل بینالملل، در گفتوگو با اسپوتنیک اظهار داشت: امروز صبح، ولادیمیر پوتین پیشنهاد ازسرگیری مذاکرات مستقیم با اوکراین را بدون پیششرط و در تاریخ 15 مه در استانبول مطرح کرد. این پیشنهاد در شرایطی ارائه شده که فشارهای بینالمللی، بهویژه از سوی قدرتهای اروپایی، برای پایان دادن به جنگ به طور چشمگیری افزایش یافته است.ماندگار در ادامه تصریح کرد: پوتین تأکید کرده که این مذاکرات باید در همان چارچوب و مکان پیشین – یعنی استانبول – برگزار شود؛ جایی که به گفته وی، در سال 2022 توافقی مقدماتی حاصل شده بود، اما اوکراین بهدلیل فشارهای غرب از ادامه مسیر دیپلماتیک صرفنظر کرد. از منظر روسیه، بازگشت به این قالب به معنای احیای روندی مشروع و عملی برای حلوفصل مناقشه است.وی با اشاره به اظهارات رئیسجمهور روسیه افزود: مسکو هدف از این مذاکرات را صرفاً برقراری یک آتشبس موقت نمیداند، بلکه خواستار دستیابی به یک صلح "پایدار" است. احتمال توافق بر سر آتشبسهای جدید را نیز رد نکرده است. اگر این اراده به شکل واقعی وجود داشته باشد، چنین مذاکراتی میتواند گامی مهم در مسیر کاهش تنشها باشد.این پژوهشگر مسائل بینالملل تأکید کرد: اگرچه پیشنهاد پوتین میتواند نقطه شروعی برای باز شدن گره جنگ باشد، اما به هر حال موفقیت آن مستلزم اعتمادسازی مؤثر، ارائه تضمینهای اجرایی روشن و همچنین حضور فعال میانجیهای بینالمللی است. چراکه، تجربه مذاکرات پیشین نشان داده که در غیاب یک چارچوب حقوقی و نظارتی معتبر، احتمال به نتیجه رسیدن چنین روندهایی بسیار اندک خواهد بود.وی در ادامه نقش ترکیه را نیز حائز اهمیت دانست و گفت، ترکیه که پیشتر نیز میزبان مذاکرات بین مسکو و کییف بوده، بار دیگر آمادگی خود را برای تسهیل روند گفتوگوها اعلام کرده است. آنکارا در این بحران همواره تلاش کرده نقش یک میانجی متعادل را ایفا کند و این نقش در شرایط کنونی میتواند بار دیگر به عاملی تعیینکننده تبدیل شود.ماندگار در پاسخ به پرسشی درباره موضع احتمالی اوکراین نسبت به این پیشنهاد توضیح داد، با اینکه تاکنون واکنش رسمی از سوی دولت اوکراین منتشر نشده، اما با در نظر گرفتن سابقه مذاکرات گذشته، میتوان پیشبینی کرد که کییف به این پیشنهاد با دیده تردید بنگرد. احتمال رد آن در نبود تضمینهای مشخص، بسیار بالاست.وی در عین حال گفت، در صورتی که فشار کشورهای غربی بهویژه ایالات متحده و اتحادیه اروپا افزایش یابد، یا اوکراین بخواهد نشان دهد که بهدنبال مسیر دیپلماتیک است، ممکن است این کشور وارد مذاکرات شود؛ البته بهشرط ارائه ضمانتهایی نظیر خروج نیروهای روسیه از مناطق اشغالی یا توافق بر سر یک آتشبس گسترده و قابل اجرا.ماندگار در پایان تأکید کرد: یکی دیگر از گزینههای محتمل برای اوکراین، درخواست برای حضور و نظارت میانجیهای بینالمللی از سوی سازمان ملل یا کشورهای غربی در مذاکرات خواهد بود، تا از تکرار تجربههای شکستخورده گذشته جلوگیری شود.
اسپوتنیک ایران
feedback.me@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2025
اسپوتنیک ایران
feedback.me@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
خبرها
fa_FA
اسپوتنیک ایران
feedback.me@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.spnfa.ir/img/07e8/04/18/20408470_134:0:2863:2047_1920x0_80_0_0_2c07925fbb4225f2a7ef5081d087951c.jpg.webpاسپوتنیک ایران
feedback.me@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
ایران
پیشنهاد پوتین نقطه شروعی برای باز شدن گره جنگ
اگرچه پیشنهاد پوتین میتواند نقطه شروعی برای باز شدن گره جنگ باشد، اما به هر حال موفقیت آن مستلزم اعتمادسازی مؤثر، ارائه تضمینهای اجرایی روشن و همچنین حضور فعال میانجیهای بینالمللی است.
به گزارش اسپوتنیک، سمیه ماندگار، پژوهشگر مسائل بینالملل، در گفتوگو با اسپوتنیک اظهار داشت: امروز صبح، ولادیمیر پوتین پیشنهاد ازسرگیری مذاکرات مستقیم با اوکراین را بدون پیششرط و در تاریخ 15 مه در استانبول مطرح کرد. این پیشنهاد در شرایطی ارائه شده که فشارهای بینالمللی، بهویژه از سوی قدرتهای اروپایی، برای پایان دادن به جنگ به طور چشمگیری افزایش یافته است.
ماندگار در ادامه تصریح کرد: پوتین تأکید کرده که این مذاکرات باید در همان چارچوب و مکان پیشین – یعنی استانبول – برگزار شود؛ جایی که به گفته وی، در سال 2022 توافقی مقدماتی حاصل شده بود، اما اوکراین بهدلیل فشارهای غرب از ادامه مسیر دیپلماتیک صرفنظر کرد. از منظر روسیه، بازگشت به این قالب به معنای احیای روندی مشروع و عملی برای حلوفصل مناقشه است.
وی با اشاره به اظهارات رئیسجمهور روسیه افزود: مسکو هدف از این مذاکرات را صرفاً برقراری یک آتشبس موقت نمیداند، بلکه خواستار دستیابی به یک صلح "پایدار" است. احتمال توافق بر سر آتشبسهای جدید را نیز رد نکرده است. اگر این اراده به شکل واقعی وجود داشته باشد، چنین مذاکراتی میتواند گامی مهم در مسیر کاهش تنشها باشد.
این پژوهشگر مسائل بینالملل تأکید کرد: اگرچه پیشنهاد پوتین میتواند نقطه شروعی برای باز شدن گره جنگ باشد، اما به هر حال موفقیت آن مستلزم اعتمادسازی مؤثر، ارائه تضمینهای اجرایی روشن و همچنین حضور فعال میانجیهای بینالمللی است. چراکه، تجربه مذاکرات پیشین نشان داده که در غیاب یک چارچوب حقوقی و نظارتی معتبر، احتمال به نتیجه رسیدن چنین روندهایی بسیار اندک خواهد بود.
وی در ادامه نقش ترکیه را نیز حائز اهمیت دانست و گفت، ترکیه که پیشتر نیز میزبان مذاکرات بین مسکو و کییف بوده، بار دیگر آمادگی خود را برای تسهیل روند گفتوگوها اعلام کرده است. آنکارا در این بحران همواره تلاش کرده نقش یک میانجی متعادل را ایفا کند و این نقش در شرایط کنونی میتواند بار دیگر به عاملی تعیینکننده تبدیل شود.
ماندگار در پاسخ به پرسشی درباره موضع احتمالی اوکراین نسبت به این پیشنهاد توضیح داد، با اینکه تاکنون واکنش رسمی از سوی دولت اوکراین منتشر نشده، اما با در نظر گرفتن سابقه مذاکرات گذشته، میتوان پیشبینی کرد که کییف به این پیشنهاد با دیده تردید بنگرد. احتمال رد آن در نبود تضمینهای مشخص، بسیار بالاست.
وی در عین حال گفت، در صورتی که فشار کشورهای غربی بهویژه ایالات متحده و اتحادیه اروپا افزایش یابد، یا اوکراین بخواهد نشان دهد که بهدنبال مسیر دیپلماتیک است، ممکن است این کشور وارد مذاکرات شود؛ البته بهشرط ارائه ضمانتهایی نظیر خروج نیروهای روسیه از مناطق اشغالی یا توافق بر سر یک آتشبس گسترده و قابل اجرا.
ماندگار در پایان تأکید کرد: یکی دیگر از گزینههای محتمل برای اوکراین، درخواست برای حضور و نظارت میانجیهای بینالمللی از سوی سازمان ملل یا کشورهای غربی در مذاکرات خواهد بود، تا از تکرار تجربههای شکستخورده گذشته جلوگیری شود.