گزارش و تحلیل

دادگاهی که ابزار دست قدرتهاست چرا باید به کار خود ادامه دهد؟

© MichplayМеждународный уголовный суд в Гааге
Международный уголовный суд в Гааге - اسپوتنیک ایران  , 1920, 24.04.2025
اشتراک
اخیرا آقای دیمیتری مدودف معاون رئیس شورای امنیت ملی روسیه مقاله ای در یکی از نشریات حقوقی سن پترزبورگ منتشر کرد که در آن به شکست کامل دیوان کیفری بین‌المللی در انجام وظیفه اصلی خود اشاره و از فعالیت‌های آن انتقاد کرد.
مدودف در مقاله‌ای با عنوان "توهمات از دست رفته، یا چگونه دادگاه کیفری بین‌المللی به یک نهاد حقوقی بی‌اهمیت تبدیل شد" در مجله "حقوق" دانشگاه ایالتی سن پترزبورگ نوشت: "در مورد دیوان کیفری بین‌المللی، در حال حاضر می‌توانیم با کمال تأسف اعلام کنیم که این دیوان در انجام وظیفه اصلی خود - یعنی اجرای عدالت در مورد همه افراد مجرم به ارتکاب نسل‌کشی، تجاوز، جنایات جنگی و کسانی که از مجازات تحت قوانین ملی گریخته‌اند - کاملاً شکست خورده است. دقیقاً همه - از جمله شهروندان کشورهای غربی و کشورهای عضو ناتو."
معاون رئیس شورای امنیت خاطرنشان کرد که دیوان کیفری بین‌المللی با صدور حکم بازداشت برای سران کشورها، از جمله پوتین، به اوج حماقت رسیده است؛ مقامات لاهه که چنین تصمیماتی را می‌گرفتند، می‌دانستند که این تصمیمات در عمل قابل اجرا نیستند.
مدودف تأکید کرد که سازوکار دیوان کیفری بین‌المللی، قوانین بین‌المللی را تحریف می‌کند که برای روسیه به عنوان یک کشور مستقل غیرقابل قبول است.
مقاله ای بسیار قابل تامل.
این دادگاه از زمان تاسیس خود تا به حال فقط برای محقق نمودن اهداف آمریکا و کشورهای غربی فعالیت کرده.
حتی یکبار هم که این دادگاه مجبور شد برای ساکت نمودن افکار عمومی جهان بر علیه جنایات اسرائیل بر علیه بشریت اقدامی انجام دهد که می بینیم کشورها ارزشی برای حکم دادگاه قایل نشدند ویا مثل آمریکا این دادگاه و قضات آن و حتی خانواده هایشان را تهدید کرده اند و یا اینکه مثل مجارستان از عضویت در دادگاه خارج شده اند تا حکم آن را اجرا نکنند.
یعنی آنقدر اعتبار قضات و دادستان های این دادگاه نزد کشورهای غربی پایین است که حاضر می باشند علنا چنین اظهارات وتهدیداتی را بیان کنند.
امروزه بسیاری در لبنان این دادگاه را متهم می کنند که اطلاعات مربوطه به اعضای ارشد حزب الله را در اختیار سازمان های اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل قرار داده و همه ترورهایی که امروزه در لبنان انجام می شود بر اساس همان اطلاعات انجام می شود.
پس از ترور رفیق حریری دادگاه بین المللی کمیته حقیقت یابی را تشکیل داد که بر اساس حکم دادگاه عالی لبنان سازمان های امنیتی این کشور مجبور شدند همه اطلاعاتی که در باره شخصیت های سیاسی و نظامی و امنیتی جبهه مقاومت دارند را در اختیار آن قرار دهند.
یا در باره ترور شهید سلیمانی در عراق که یک مهمان دیپلماتیک رسمی دولت عراق بود و این عمل تروریسم دولتی به حساب می آید می بینیم که این دادگاه هنوز از پذیرفتن شکایت عراق سرپیچی می کند.
یا درباره جنایاتی که ایالات متحده در عراق و سوریه و افغانستان و... انجام داده، آیا تا به حال لام تا کام سخنی از این دادگاه شنیده اید.
زمانی که روسیه عملیات ویژه خود در اوکراین را شروع کرد چندین آزمایشگاه کشف شدند که آمریکایی ها در آن تسلیحات بیولوژیک تولید می کردند و تلاش داشتند از آن تسلیحات برای نسل کشی استفاده کنند و این شک و شبهه وجود داشت که آمریکایی ها ویروس هایی مانند کرونا را درست کرده اند و دستشان به خون ملیونها انسان آلوده است.
چرا این دادگاه به این ماجرا ورود نکرد و در باره آن تحقیقی انجام نداد؟
آمریکا و انگلیس بدون مجوز شورای امنیت به بهانه وجود تسلیحات کشتار جمعی به عراق حمله کردند و بیش از200 هزار عراقی را کشتند و ملیون ها انسان بی گناه زخمی و یا معلول شدند و بعد به سادگی تونی بلر اعلام کرد که این عملیات بر اساس اطلاعات غلطی بود که مجامع امنیتی در اختیار آمریکا و انگلیس قرار دادند.
آیا مقامات آمریکایی و انگلیسی که دستور این جنگ را صادر کردند نباید محاکمه و مجازات شوند؟
حتی درباره افغانستان هم آمریکایی ها به این کشور حمله کردند و به بهانه انتقام بابت عملیات 11 سپتامبر صدها هزار انسان بی گناه را به خاک و خون کشیدند ولی نه القاعده ای را نابود کردند و نه طالبان در نهایت فقط منابع معدنی خدادادی افغانستان را سرقت کردند و رفتند.
البته اگر بخواهیم بشماریم شاید بتوانیم ده ها مورد مثال بیاوریم که آمریکایی ها و متحدین شان دست به جنایات مختلف در جای جای جهان زده اند اما هیچ وقت با هیچ مجازاتی مواجه نشده اند.
این در حالی است که روسیه فقط برای دفاع از موجودیت ملت روس و امنیت ملی خود دست به انجام عملیات ویژه زده و بعد اینها آمده اند وحکم بازداشت بر علیه رئیس جمهوری روسیه صادر کرده اند.
این دادگاه حتی یکبار هم جنایاتی که بر علیه روس تبارها در شرق اوکراین توسط نئونازی های اوکراینی انجام شده را بررسی نکرد.
حکمی که کاملا معلوم است سیاسی می باشد و هیچ بهانه دیگری برای آن وجود ندارد.
اگر این دادگاه مصداقیت داشت می بایست ابتدا به جنایات محرز مقامات آمریکایی وغربی و متحدین آمریکا رسیدگی می کرد و بررسی می کرد.
امروزه بسیاری مردم جهان می پرسند اصلا بودن و یا نبودن چنین دادگاهی که بازیچه دست آمریکا و متحدانش است چه ارزشی برای جامعه بین المللی دارد؟
نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала