مصرف آنتی بیوتیک در ایران فرهنگ شده
© AP Photo / Victor R. Caivanoآنتی بیوتیک
© AP Photo / Victor R. Caivano
اشتراک
معاون بهداشت، وزارت بهداشت ایران: مصرف آنتی بیوتیک در ایران نسبت به آمار جهانی بالاست.
پاد زیست یا آنتی بیوتیک، یک زیست کش است که از یک میکرو ارگانیسم تولید یا از آن گرفته میشود و میکرو ارگانیسم های دیگر را میکشد یا مانع فعالیت آنها میشود، اما این ماده ی خطرناک از سال ۱۹۲۸ برای درمان عفونت ها بکار گرفته شد تا امروز به عنوان یکی از شایع ترین دارو های مورد استفاده ی نابجا بشر را درگیر کند.
مطابق آمار های وزارت بهداشت ایران ، مصرف آنتی بیوتیک در کشور روند بالایی یافته به طوری که در بیش از نیمی از نسخه های پزشکی که تجویز میشود حداقل یک آنتیبیوتیک وجود دارد.
آقای دکتر حسین فرشیدی، معاون بهداشت، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی ایران در این زمینه به خبرنگار اسپوتنیک در تهران گفت: «متاسفانه مصرف آنتی بیوتیک در ایران نسبت به آمار جهانی بالا است و ما برنامه خوبی را با سازمان غذا و دارو و معاونت درمان تنظیم کردهایم که نیاز به کار بسیار بزرگی دارد متاسفانه این اتفاق ظرف سال های اخیر نیفتاده و تبدیل به فرهنگی شده که گاهاً مشاهده میکنیم وقتی بیمار تب میکند تا آنتی بیوتیک دریافت نکند رضایت نخواهد داشت».
وی افزود:« این موضوع راهکار جامعی را میخواهد که ما به عنوان معاونت بهداشت به دنبال آن هستیم، آنتی بیوتیک غذا نیست و برای تقویت بدن مصرف نمیشود بلکه آنتی بیوتیک ضد حیات است و از اسم آن مشخص است همانطور که آنتی بیوتیک روی میکروب ها اثر میگذارد اثرات منفی را نیز روی فعالیت طبیعی بدن دارد و بسیاری از میکروب های مفید را نیز از بین میبرد، هنگامی که تمام این موارد را در کنار یکدیگر مینگریم منجر به آن میشود که متوجه شویم بسیاری از آنتی بیوتیک ها عوارض بیشتری نسبت به فواید آن دارند؛ اما از همه مهمتر آنچه باعث نگرانی ما است ایجاد مقاومت جمعیت در برابر آنتی بیوتیک ها است، میکروبی که امروز با یک آنتی بیوتیک از بین میرود نوبت بعدی با آن آنتی بیوتیک از بین نخواهد رفت و بیماری مزمن میشود، مقاومت به آنتی بیوتیک در سطح جهان رو به افزایش است».
ضمن بیان خطر استفاده از آنتی بیوتیکها در دام، طیور و نباتات بیان کرد:«متاسفانه اکنون آنتی بیوتیک ها برای بسیاری از دام، طیور و نباتات استفاده میشوند که سپس ما آنها را به عنوان غذا مصرف میکنیم، بخش عمده مقاومت میکروبی از همین قسمت آغاز میشود یعنی آنتی بیوتیک هایی که در مواد غذایی استفاده شده اند».
ضمن بیان خطر استفاده از آنتی بیوتیکها در دام، طیور و نباتات بیان کرد:«متاسفانه اکنون آنتی بیوتیک ها برای بسیاری از دام، طیور و نباتات استفاده میشوند که سپس ما آنها را به عنوان غذا مصرف میکنیم، بخش عمده مقاومت میکروبی از همین قسمت آغاز میشود یعنی آنتی بیوتیک هایی که در مواد غذایی استفاده شده اند».