نکات مهم یازدهمین کنفرانس امنیت بین المللی در مسکو
19:31 15.08.2023 (بروز رسانی شده: 19:46 15.08.2023)
© Sputnikسرگی شویگو وزیر دفاع روسیه
© Sputnik
اشتراک
کنفرانس امنیت بین المللی مسکو (Moscow Conference on International Security-MCIS) رویدادی سالانه است که توسط وزارت دفاع فدراسیون روسیه برگزار می شود.
به گزارش اسپوتنیک، اهداف آن تقویت تعامل بین سازمان های نظامی کشورهای مختلف، جستجوی راه های مشترک برای مقابله با چالش ها و تهدیدهای جدید است.
بیش از 800 نماینده از 76 کشور در یازدهمین کنفرانس امنیت بینالمللی مسکو که توسط وزارت دفاع فدراسیون روسیه برگزار میشود، شرکت کردند، از جمله وزرای دفاع، معاونان وزیر دفاع، روسای ستاد کل، نمایندگان سازمانهای بینالمللی و کارشناسان نظامی از روسیه، چین، ایران، سوریه، بلاروس، هند، کره شمالی و غیره.
این کنفرانس طبق معمول همیشه با پیام خوشامدگویی ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه آغاز شد که در آن وی اهداف کنفرانس مسکو را تشریح کرد:
«نمایندگان دپارتمان های دفاعی، دیپلمات ها و کارشناسان بار دیگر در مسکو گرد هم آمده اند تا در مورد موضوعات در دستور کار جهانی و منطقه ای بحث کنند. چنین بحثهای آزاد، صادقانه و بیطرفانه امروز بسیار مهم و مورد نیاز است، زیرا همه ما، کل جامعه جهانی - با هم، در شرایط مساوی - باید خطوط آینده را ایجاد کنیم.
رئیس جمهور روسیه خاطرنشان کرد: اکثر دولت ها آماده دفاع از حاکمیت و منافع ملی، سنت ها، فرهنگ و شیوه زندگی خود هستند. مراکز جدید اقتصادی و سیاسی در حال تقویت هستند.
پوتین تاکید کرد: در مناطق مختلف جهان، درگیری های قدیمی دامن می زند و درگیری های جدید برانگیخته می شود. هدف کسانی که این کار را انجام می دهند واضح است: ادامه سود بردن از تراژدی های انسانی، به دام انداختن مردم، وادار ساختن دولت ها به اطاعت رعیت در داخل سیستم استعمار نو، بهره برداری بی رحمانه از منابع خود.
سپس وزیر دفاع فدراسیون روسیه سخنرانی کرد. وی بر اهمیت مقابله با ایالات متحده به عنوان هژمونی که در تلاش برای حفظ نظم جهانی تک قطبی است، تاکید کرد و گفت:
«همانطور که در قرن گذشته شکست فاشیسم توسط ارتش سرخ در اروپا انگیزه قدرتمندی به جنبش ضد استعماری در سراسر جهان داد، امروز نیز شکست نئوفاشیست های اوکراینی مورد حمایت غرب به عنوان یک عامل متقابل به استعمار نوین عمل خواهد کرد.»
وزیر دفاع روسیه همچنین به روندهایی که پس از آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین در جهان شکل گرفته است، اشاره کرد:
"یک عملیات نظامی ویژه به تسلط جمعی غرب در حوزه نظامی پایان داد. توانایی آنها برای تحمیل منافع خود در مناطق مختلف جهان به میزان قابل توجهی کاهش یافته است."
شویگو بر جنایات جنگی رژیم کییف، که جامعه جهانی اغلب چشمان خود را روی آن می بندد، تمرکز کرد و افزود:
از اولین روزهای درگیری، مقامات اوکراینی به طور گسترده از امکانات غیرنظامی برای پناه دادن به نیروها و تجهیزات نظامی استفاده میکردند. ما اطلاعات مربوط به این حوادث را ثبت می کنیم و روزانه به ساختارهای سازمان ملل متحد و کمیته بین المللی صلیب سرخ ارسال می کنیم. متاسفانه هیچ واکنشی وجود ندارد. اغلب مقامات بین المللی ادعا می کنند که هیچ اطلاعاتی در مورد عدم رعایت قوانین بشردوستانه اوکراین ندارند.
سپس وزیر دفاع چین لی شانگفو سخنرانی کرد. وی با اشاره به اینکه همکاری بین روسیه و چین علیه کشورهای ثالث نیست، بر اهمیت تعمیق همکاری ها در حوزه امنیتی تاکید کرد.
لی شانگفو گفت: چین مانند گذشته آماده است تا کار امنیتی در سازمان همکاری شانگهای را تقویت کند و همکاری دفاعی خود را با عضو جدید سازمان همکاری شانگهای ایران و بلاروس که به این سازمان ملحق می شوند، به طور فعال تعمیق بخشد.
عزیز نصیرزاده جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران در این کنفرانس حضور داشت. نصیرزاده در سخنان خود با تاکید بر نقش آمریکا در ایجاد مناقشات در سراسر جهان و لزوم مقابله با هژمونی آنها گفت: آمریکا همواره تلاش کرده است تا نظام تک قطبی روابط بین الملل را به جهان تحمیل کند.
وی همچنین خاطرنشان کرد که ایالات متحده نقش عمده ای در ایجاد بحران های نظامی در سراسر جهان داشته و دارد و واشنگتن قرار نیست با افول هژمونی خود در سیاست جهانی کنار بیاید.
سرگی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه نیز سخنرانی کرد. او بیشتر بر نقش جمعی غرب در دامن زدن به درگیری در اوکراین و سوق دادن قدرت های هسته ای به سمت جنگ تمام عیار تمرکز کرد:
"امروز برای حفظ پروژه ژئوپلیتیکی خود برای مهار روسیه و تجزیه جهان روسی، ایالات متحده، ناتو و اتحادیه اروپا در حال پمپاژ سلاحهای مدرنتر به اوکراین هستند و به درگیریها دامن میزنند و گسترش بیرویه سلاحها را در سرتاسر جهان تحریک میکنند. خطوط ماجراجویانه و غیرمسئولانه آنها به طور قابل توجهی خطر درگیری نظامی مستقیم بین قدرت های هسته ای را افزایش می دهد.
کنفرانس امنیت بینالمللی مسکو یک مجمع سالانه است که نمایندگان سازمان های دفاعی و بینالمللی و کارشناسان غیردولتی را برای یافتن پاسخهایی درخصوص مسائل کلیدی امنیت جهانی گرد هم میآورد. یازدهمین کنفرانس امنیت بین المللی مسکو در تاریخ ۱۵ اوت ۲۰۲۳ همزمان با همایش نظامی-فناوری ارمیا-۲۰۲۳ برگزار می شود. شرکت کنندگان در خصوص تقویت تعامل سازنده در مسائل روز تبادل نظر می کنند، مشکلات ثبات جهانی و منطقه ای و نیز جنبه های مختلف امنیت در آسیا، آفریقا، خاورمیانه، آمریکای لاتین و اروپا را مورد بحث و بررسی قرار می دهند.