گزارش و تحلیل

این پروژه روسی-ایرانی به کابوسی برای غرب تبدیل خواهد شد

© Sputnikتقویت روابط اقتصادی دوجانبه روسیه و ایران
تقویت روابط اقتصادی دوجانبه روسیه و ایران - اسپوتنیک ایران  , 1920, 16.06.2023
اشتراک
یک رسانه سوریه ای درباره "اوپک گازی"، پروژه جدید روسیه و ایران خبر داد.
به گزارش اسپوتنیک،هدیل محی الدین علی از نشریه الوطن سوریه ، اینگونه مینویسد که، انرژی اساس اقتصاد است که به نوبه خود یکی از مهمترین معیارهای طبقه بندی هر کشوری است. با گذار تدریجی نظم سیاسی جهان به چندقطبی، قدرت های در حال ظهور شروع به تشکیل اتحادهای انرژی جدید کردند که تابع هژمونی تک قطبی نیستند. برجسته ترین این کشورها روسیه، ایران و چین هستند، به ویژه با در نظر داشت اینکه این کشورهای ضدغربی تحت تحریم های شدیدی قرار دارند که حتی از همکاری آنها با یکدیگر جلوگیری می کند. از این رو کشورهای مصرف کننده صنعتی در تلاش هستند تا انواع مشکلات در زنجیره تامین انرژی را از بین ببرند و وابستگی خود را به نفت کاهش دهند. اکنون بخش انرژی جهانی در حال به دست آوردن ویژگی های جدیدی است: گاز طبیعی در حال تبدیل شدن به جزء ترکیبی اصلی است.
روسیه که اکنون درگیر یک مبارزه سرنوشت ساز علیه هژمونی غرب است، روی تهیه یک پروژه فوق العاده در بازار گاز کار می کند. از آنجایی که در دهه های آینده گاز طبیعی جایگزین واقعی نفت است، مسکو و تهران به فکر کنترل بازار جهانی گاز هستند. مسکو نه تنها در ایجاد هاب گاز ترکیه، بلکه در کار مرکز انرژی ایران نیز مشارکت خواهد داشت. روسیه و ایران از طریق این مرکز و ده ها قرارداد به فکر اتحاد برای افزایش قدرت و نفوذ خود در عرصه بین المللی هستند. ایگور یوشکوف کارشناس دانشگاه مالی و بنیاد امنیت ملی انرژی وابسته به دولت فدراسیون روسیه در این خصوص گفت: "روسیه و ایران با سایر کشورها در حال ایجاد "اوپک گازی" هستند. بنابراین، بترسید و قبل از اینکه این اتفاق بیفتد، همین الان با ما مذاکره کنید".
اگر این طرح تحقق یابد، روسیه به همراه شرکای منطقه ای، در درجه اول ایران و ترکیه، بازار انرژی را کنترل خواهند کرد. بدین ترتیب عامل فشار اقتصادی در اتخاذ تصمیمات سیاسی بین المللی در شرایط بحران مالی و انرژی تشکیل خواهد شد که همه به ویژه کشورهای غربی از آن رنج خواهند برد.
الكساندر پانكین معاون وزیر امور خارجه روسیه - اسپوتنیک ایران  , 1920, 15.06.2023
معاون وزیر خارجه روسیه ایده ایران در مورد ایجاد هاب گازی مشترک با روسیه را ستود
کسانی هستند که در مورد تأثیر تحریم های غرب بر این پروژه صحبت کردند، اما پتانسیل کشورهای در حال توسعه به آنها کمک می کند تا بر هر مانعی فائق آیند، زیرا روسیه دارای بزرگترین ذخایر گاز در جهان است. در مورد ایران، طبق اعلام شرکت ملی نفت، ذخایر گاز طبیعی آن بیش از 33.7 تریلیون متر مکعب است و حجم ذخایر نفتی آن به حدود 157 میلیارد بشکه می رسد. در همین حال دو تریلیون متر مکعب گاز طبیعی در میدان پارس جنوبی طی 23 سال گذشته تولید شده است و ظرفیت تولید برنامه ریزی شده مرحله یازدهم 57 میلیون متر مکعب گاز در روز است.اگرچه غرب در تلاش است تا برنامه های تهران برای توسعه تولید گاز را خنثی کند، اما تلاش های آن به نتیجه نرسیده است. این امر نشان دهنده توانایی مسکو و تهران برای دور زدن تحریم ها و ایجاد یک پروژه اقتصادی است که به کابوسی وحشتناک برای آمریکا و اروپا تبدیل خواهد شد.
نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала