https://spnfa.ir/20230415/آغاز-درگیری-ها-در-سودان-بین-ارتش-و-نیروهای-واکنش-سریع-15518207.html
آغاز درگیری ها در سودان بین ارتش و نیروهای واکنش سریع
آغاز درگیری ها در سودان بین ارتش و نیروهای واکنش سریع
اسپوتنیک ایران
صداهای نبرد در اردوگاه نظامی نیروهای واکنش سریع در شهر خارطوم پایتخت سودان شنیده می شود. 15.04.2023, اسپوتنیک ایران
2023-04-15T13:36+0430
2023-04-15T13:36+0430
2023-04-15T13:36+0430
جهان
سیاسی
https://cdn1.img.spnfa.ir/img/464/95/4649506_0:157:3085:1892_1920x0_80_0_0_f1250480bca478e24a0aa1a909580f3e.jpg
به گزارش اسپوتنیک، پل بین خارطوم و شهر عمران بر روی رودخانه مسدود شده است. تردد خودروها متوقف شده است. تمامی پروازهای فرودگاه بین المللی خارطوم نیز لغو شد.نیروهای واکنش سریع سودان اعلام کردند که یگان های ارتش این کشور به پایگاه آنها در خارطوم حمله کردند.فرماندهی این نیروها در بیانیه ای اعلام کرد: "امروز نیروهای واکنش سریع توسط گروه بزرگی از نیروهای مسلح که وارد مقر این نیروها در اردوگاه نظامی سوبا در خارطوم شده بودند غافلگیر شدند. آنها (ارتش) نیروهای مستقر در آنجا را محاصره و سپس با انواع سلاح های سبک و سنگین به آنها حمله کردند".نیروهای واکنش سریع خاطرنشان کرد که آنها با میانجیهای بینالمللی برای حل وضعیت سودان و همچنین با سیاستمداران محلی با نفوذ تماس گرفتهاند.برخی از شبکه های تلویزیونی عربی و همچنین شبکه های اجتماعی سودان روز پنجشنبه تصاویری از ورود کاروان خودروهای نظامی نیروهای واکنش سریع به خارطوم در شرایط تشدید تنش بین آنها و ارتش سودان منتشر کردند اما به گفته منابع آگاه در پایتخت سودان، گزارش ها در مورد اعزام نیروهای تازه نفس توسط نیروهای واکنش سریع صحت ندارد.ارتش سودان پنجشنبه شب با صدور بیانیه ای تند خاطرنشان کرد که استقرار نیروهای واکنش سریع در خارطوم و برخی شهرهای دیگر "غیرقانونی بوده و بدون توافق و هماهنگی با نیروهای مسلح صورت گرفته است". دلیل این بیانیه ارتش، بنا به گزارش رسانه ها، استقرار ناگهانی یگان های نیروهای واکنش سریع در نزدیکی فرودگاه شهر مروی در شمال کشور بوده است.شبکه تلویزیونی العربیه نیز پیشتر به نقل از منابع خود گزارش داده بود که ارتش سودان نیز "در صورت نبود امنیت" واحدهایی را در مروی مستقر می کند. به گفته منابع این شبکه ، نیروهای مسلح سودان به نیروهای واکنش سریع زمان مشخصی برای خروج از شهر دادند. خود نیروهای واکنش سریع نیز به نوبه خود اعلام کردند که حضور آنها در مروی بخشی از انجام وظایف و وظایف آنهاست.نیروهای آزادی و تغییر، جنبش پیشرو اپوزیسیون سودان، هفته گذشته به دلیل عدم اجماع بین جناح های نظامی، امضای توافقنامه سیاسی نهایی را به تعویق انداختند.به گزارش رسانههای سودانی، دلیل به تعویق افتادن امضای توافقنامه سیاسی، تضاد میان ارتش سودان به رهبری عبدالفتاح برهان، رئیس شورای حاکمیتی این کشور و فرمانده نیروهای شبهنظامی واکنش سریع است.بین فرمانده نیروهای مسلح سودان و که قبل از برکناری عمر البشیر، رئیس جمهور سابق این کشور و فرمانده نیروهای شبهنظامی واکنش سریع که شخصاً تابع رئیس دولت بودند، در مورد ادغام این کشور اختلاف نظر وجود دارد. این بند یکی از بحث برانگیزترین موارد در توافق مورد بحث طرفین است.در دسامبر 2022، ارتش سودان و جنبشهای اپوزیسیون یک توافقنامه سیاسی چهارچوبی را امضا کردند که بر اساس آن یک مقام غیرنظامی انتقالی در این کشور ایجاد شد. توافقنامه امضا شده انتصاب نخست وزیر، تصویب قانون اساسی موقت و پس از آن یک دوره انتقالی دو ساله و پس از آن یک انتخابات عمومی را تعیین می کند. عبدالفتاح برهان، رئیس شورای حاکمیت سودان، پس از امضای توافقنامه با مخالفان، گفت که ارتش در حیات سیاسی این کشور شرکت نخواهد کرد.
https://spnfa.ir/20211107/حمله-نیروهای-امنیتی-سودان-به-معترضین-با-گاز-اشک-آور-8448621.html
اسپوتنیک ایران
feedback.me@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2023
اسپوتنیک ایران
feedback.me@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
خبرها
fa_FA
اسپوتنیک ایران
feedback.me@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.spnfa.ir/img/464/95/4649506_178:0:2909:2048_1920x0_80_0_0_464e60fd1e98a9185ee4a4a60cbf0a12.jpgاسپوتنیک ایران
feedback.me@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
جهان, سیاسی
آغاز درگیری ها در سودان بین ارتش و نیروهای واکنش سریع
صداهای نبرد در اردوگاه نظامی نیروهای واکنش سریع در شهر خارطوم پایتخت سودان شنیده می شود.
به گزارش اسپوتنیک، پل بین خارطوم و شهر عمران بر روی رودخانه مسدود شده است. تردد خودروها متوقف شده است. تمامی پروازهای فرودگاه بین المللی خارطوم نیز لغو شد.
نیروهای واکنش سریع سودان اعلام کردند که یگان های ارتش این کشور به پایگاه آنها در خارطوم حمله کردند.
فرماندهی این نیروها در بیانیه ای اعلام کرد: "امروز نیروهای واکنش سریع توسط گروه بزرگی از نیروهای مسلح که وارد مقر این نیروها در اردوگاه نظامی سوبا در خارطوم شده بودند غافلگیر شدند. آنها (ارتش) نیروهای مستقر در آنجا را محاصره و سپس با انواع سلاح های سبک و سنگین به آنها حمله کردند".
نیروهای واکنش سریع خاطرنشان کرد که آنها با میانجیهای بینالمللی برای حل وضعیت سودان و همچنین با سیاستمداران محلی با نفوذ تماس گرفتهاند.
برخی از شبکه های تلویزیونی عربی و همچنین شبکه های اجتماعی سودان روز پنجشنبه تصاویری از ورود کاروان خودروهای نظامی نیروهای واکنش سریع به خارطوم در شرایط تشدید تنش بین آنها و ارتش سودان منتشر کردند اما به گفته منابع آگاه در پایتخت سودان، گزارش ها در مورد اعزام نیروهای تازه نفس توسط نیروهای واکنش سریع صحت ندارد.
ارتش سودان پنجشنبه شب با صدور بیانیه ای تند خاطرنشان کرد که استقرار نیروهای واکنش سریع در خارطوم و برخی شهرهای دیگر "غیرقانونی بوده و بدون توافق و هماهنگی با نیروهای مسلح صورت گرفته است". دلیل این بیانیه ارتش، بنا به گزارش رسانه ها، استقرار ناگهانی یگان های نیروهای واکنش سریع در نزدیکی فرودگاه شهر مروی در شمال کشور بوده است.
شبکه تلویزیونی العربیه نیز پیشتر به نقل از منابع خود گزارش داده بود که ارتش سودان نیز "در صورت نبود امنیت" واحدهایی را در مروی مستقر می کند. به گفته منابع این شبکه ، نیروهای مسلح سودان به نیروهای واکنش سریع زمان مشخصی برای خروج از شهر دادند. خود نیروهای واکنش سریع نیز به نوبه خود اعلام کردند که حضور آنها در مروی بخشی از انجام وظایف و وظایف آنهاست.
نیروهای آزادی و تغییر، جنبش پیشرو اپوزیسیون سودان، هفته گذشته به دلیل عدم اجماع بین جناح های نظامی، امضای توافقنامه سیاسی نهایی را به تعویق انداختند.
به گزارش رسانههای سودانی، دلیل به تعویق افتادن امضای توافقنامه سیاسی، تضاد میان ارتش سودان به رهبری عبدالفتاح برهان، رئیس شورای حاکمیتی این کشور و فرمانده نیروهای شبهنظامی واکنش سریع است.
بین فرمانده نیروهای مسلح سودان و که قبل از برکناری عمر البشیر، رئیس جمهور سابق این کشور و فرمانده نیروهای شبهنظامی واکنش سریع که شخصاً تابع رئیس دولت بودند، در مورد ادغام این کشور اختلاف نظر وجود دارد. این بند یکی از بحث برانگیزترین موارد در توافق مورد بحث طرفین است.
در دسامبر 2022، ارتش سودان و جنبشهای اپوزیسیون یک توافقنامه سیاسی چهارچوبی را امضا کردند که بر اساس آن یک مقام غیرنظامی انتقالی در این کشور ایجاد شد. توافقنامه امضا شده انتصاب نخست وزیر، تصویب قانون اساسی موقت و پس از آن یک دوره انتقالی دو ساله و پس از آن یک انتخابات عمومی را تعیین می کند. عبدالفتاح برهان، رئیس شورای حاکمیت سودان، پس از امضای توافقنامه با مخالفان، گفت که ارتش در حیات سیاسی این کشور شرکت نخواهد کرد.