نقش آمریکا در تشدید تنش‌ بین ایران و آلبانی

© Fotolia / Ollirg آلبانی
 آلبانی - اسپوتنیک ایران  , 1920, 19.09.2022
اشتراک
دولت آلبانی با متهم کردن ایران به حمله سایبری، روابط دیپلماتیک خود را با تهران قطع و دیپلمات‌های ایران را از کشور خود بیرون کرد.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از شبکه "الجزیره" دولت آلبانی با متهم کردن ایران به حمله سایبری، روابط دیپلماتیک خود را با تهران قطع و دیپلمات‌های ایران را از کشور خود بیرون کرد؛ رفتاری که با حمایت ایالات متحده همراه بود و آمریکا از این کشور حوزه بالکان دفاع کرد.
در حالی که مقامات ایران به آلبانی و نیز به سازمان ملل گفتند که در این زمینه هیچ نقشی ندارند. روابط ایران و آلبانی از مدت‌ها پیش از این جهت تیره شده که این کشور میزبان گروهی تروریستی است. بنابراین ازسرگیری مناسبات و روابط دیپلماتیک میان تهران- تیرانا دست کم در آینده نزدیک دور از ذهن به نظر می‌رسد. در این میان، تهران واشنگتن را به آتش افروزی و دامن زدن به تنش‌ها متهم می‌کند.
حملات سایبری که خدمات دیجیتال و وب سایت‌های دولتی آلبانی را موقتاً از کار انداخت، اواسط ماه ژوئیه انجام گرفت. در این میان ادی راما، نخست وزیر آلبانی اوایل این ماه مدعی شد، کشورهای اروپای شرقی به شواهد متقن و مستدلی دست یافته‌اند که نشان می‌دهد این حملات از سوی چهار گروه سازماندهی شده از سوی ایران انجام گرفته است. از این رو، دولت آلبانی ۲۴ ساعت به دیپلمات‌ها ونیروهای امنیتی ایران در تیرانا مهلت داد تا خاک این کشور را ترک کنند.
دولت آمریکا بلافاصله هم در مواضع اعلانی و هم اعمالی خود، از این اقدام آلبانی به عنوان متحد ناتو دفاع کرد. واشنگتن همزمان با محکومیت این حمله سایبری، وزارت اطلاعات ایران و اسماعیل خطیب، وزیر این وزارتخانه را تحریم کرد.
ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا - اسپوتنیک ایران  , 1920, 12.09.2022
حمایت آمریکا از اتهام زنی دوباره آلبانی علیه ایران
البته تحریم‌های آمریکا علیه خطیب و وزارت اطلاعات از این جهت نمادین هستند که وی و وزارتخانه تحت امر او دارایی در ایالات متحده ندارند که بلوکه شود. افزون بر آن، آنها هیچ گونه مراوده و تجارت مستقیم با شهروندان آمریکایی ندارند. ضمن اینکه پیشتر نیز هر دو با بهانه‌های مختلف در فهرست تحریم‌های آمریکا قرار گرفته بودند.
یک روز قبل از تحریم‌های فوق الذکر، آمریکا چندین شرکت را به اتهام تولید و انتقال پهپادهای ایرانی به روسیه در فهرست تحریم‌های خود گنجاند چرا که واشنگتن ادعا می‌کند این پهپادها در جنگ اوکراین مورد استفاده قرار می‌گیرند.
مقامات ایران هر کدام به نوبه خود در قبال ادعاهای آلبانی و آمریکا موضع گیری کردند. نماینده ایران در سازمان ملل و وزارت خارجه جمهوری اسلامی، ادعاهای آنها را "بی اساس" دانستند و دست داشتن تهران در این حمله سایبری را تهمت و دروغ خواندند.
سفارت ایران در نامه‌ای به سفارت آلبانی و آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، اعلام کرد پلیس آلبانی به زور وارد سفارت ایران در تیرانا شد، اقدامی که تهران آن را ناقض قوانین بین المللی و روابط کنسولی دانست. وزارت امور خارجه ایران روز شنبه یک گام فراتر رفت و تاکید کرد که آلبانی قربانی سناریوی طراحی شده توسط واشنگتن علیه جمهوری اسلامی ایران، شده است.
به گفته وزارت امور خارجه ایران، آمریکا از یک گروه تروریستی حمایت و از آنها استفاده ابزاری می‌کند که همواره به اقدامات تروریستی، حملات سایبری و جنگ روانی علیه دولت و ملت ایران مبادرت می‌ورزند.
نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала