به گزارش اسپوتنیک با استناد به بیانیه روابط عمومی وزارت خارجه ایران، این وزارتخانه به اقدامات تخریبی علیه مذاکرات پاسخ داد. متن بیانیه بدین شرح است: آنها چنین متحد و ما این گونه پراکنده
این روزها و درحالی که فرزندان این آب و خاک سخت در تلاشند تا از فرصتی که به یمن مقاومت همه جانبه ملت بزرگ ایران به دست آمده، برای رفع تحریمهای ظالمانه علیه ملت ایران بهره گیرند، اقلیتی کوچک ولی پرهیاهو، غافل از اینکه در یک بزنگاه تاریخی بر علیه خواست و منافع ملت قدم بر میدارند، هرآنچه در توان دارند را برای هدف قرار دادن نمایندگان ایران در رویارویی دیپلماتیک وین، به میدان آوردهاند؛ از پخش مستندنماهای سریالی و نمایش نخنمای رسانهای «درز» اطلاعات تحریفشده و غلط گرفته تا توهین، تخریب و بهتان به اعضای تیمی که رهبر معظم و فرزانه انقلاب آنان را «صادق»، «امین» و «بچههای انقلاب» خواندهاند.
جریانی که در هفتههای گذشته و همزمان با گفتوگوها در وین، هر شب نمایندگان این مرز و بوم را هدف حملههای بیامان و ناجوانمردانه قرار داده، با «گاندو» تیم مذاکرهکننده را جمعی نفوذی و سادهلوح میخواند، با «فروشنده» آنان را انشاءبنویس اندیشکدهای خارجی به تصویر میکشد و در «قرارداد 1919» آنان را با دولتمردان خائن قاجار مقایسه میکند؛ وهمه با هزینههای میلیاردی از جیب ملت تحت فشار و نجیب ایران.
همزمان، شبکه انگلیسیزبان صدا و سیما که ماهیتا میبایست سخنگو و صدای وحدتبخش جمهوری اسلامی ایران در فضای رسانهای بینالمللی باشد، بیتوجه به همه همکاریها و دسترسی هایی که به تیم مذاکره کننده داشته و دارد، و همچنین نصایح، توصیه ها و نهایتا بیانیههای مکرر وزارت امور خارجه در رد استناد به «منابع مطلع» بینام و نشان، نه تنها با با اهداف کاملاً سیاسی داخلی—که در پخش انبوه خبر به زبان فارسی از سوی مدیرکلش برای ارباب جراید داخلی و درخواست انتشار وسیع کاملاً هویداست—با انتشار اخبار تحریفشده و مجعول در خصوص محتوای گفت وگوها به زبان انگلیسی مذاکره کنندگان را در برابر حریف تخریب کرده و به تلاشهای دیپلماتیک لطمه میزند، که در بدعتی حیرتانگیز به جدل با مذاکرهکنندگان جمهوری اسلامی ایران میپردازد.
این جریان سیاسی بر خلاف خط مشی مقاممعظم رهبری و توصیههای همیشگی ایشان، با رانت آشکار رسانهای، و ظاهرا به واسطه بغض و کینهای نابجا، چنان از واقعیات دور شده است که هنگام وصف تاریخ پرافتخار چهار دهه ای جمهوری اسلامی در روابط خارجی به خودکمبینی ملی و تحقیرآمیزی دچار است که بواقع حیرت انگیز است و اما در مقابل، صهیونیستها و آمریکایی ها را در قامت موجوداتی قدر قدرت با قدرت خارق العاده، زیرک و زبردست به تصویر میکشند که بارها و بارها از ابتدای انقلاب اسلامی، از اولین روزهای جنگ و قطعنامه 598 گرفته تا توافقات منطقهای و بینالمللی و علی الخصوص توافقات هسته ای، از توافق سعدآباد تا برجام، به جمهوری اسلامی ایران رودست زدهاند.
دردناک است که بر خلاف ادعاهای بیشمار، این جریان فراموش کرده است که تنها قدر قدرت عالم، ذات لایزال باریتعالی است و بس، که به مدد همین قدرت بیانتها، جمهوری اسلامی ایران توفیقات بینظیری را در مقابل استکبار جهانی داشته و از اینپس نیز خواهد داشت، انشاءالله.
روایتگران این جریان، مذاکرات منتهی به برجام را چنان تصویر میکنند که گویی ماهها مذاکره شبانهروزی، به شدت چالشی و سخت ایران و گروه 1+5، صرفا صحنهسازی برای انشاءنویسی از روی متنی از پیشنوشتهشده، بوده است و از بالاترین مذاکرهکننده تا کوچکترین فرد تصمیم گیر و موثر در این مذاکرات همه در حال نمایش و خیانت به ملت بوده اند. حیرت انگیز تر اینکه این جریان اقلیت ولی پر سر و صدا، تغافل میکنند که همه مذاکرات قدم به قدم به اطلاع کلیه مراجع ذیربط رسانده شده و زیر نظر مقامهای عالی کشور جلو رفته است.
جالبتر اینکه این کشفیات خیالی را در حالی در بوق و کرنا میکنند که هیچ کدام از اعضاء حاضر در برجام از چین و روسیه گرفته تا اروپایی و آمریکایی، در هیچ جایی از اظهارات بیشمار و اسناد منتشره خود، جز از مذاکرات فشرده، چالشی و پر از دعواهای دیپلماتیک همراه با سرسختی هیات مذاکره کننده ایرانی، و ماه ها رفت و برگشت میانپایتخت ها صحبتی نکردهاند.
حتی در خاطرات آمریکایی ها—که همین جریان «مستندساز» با وسواس بیمارگونهای نوشتههای آنان را زیر و رو کرده به امید آنکه در آنها نکاتی برای دستاویز قراردادن و حمله به مذاکره کنندگان جمهوری اسلامی ایران شکار کنند—نیز هیچ دیده نمیشود مگر شکایت از ماه ها جدال طولانی دیپلماتیک و پافشاری مذاکره کنندگان ایرانی بر منافع ملت ایران، تا جاییکه به روایت خود آنها چندین بار مذاکرات تا شکست کامل پیش رفته است.
هیهات از اینهمه بی تقوایی عزت سوز و در خوشبینانه ترین حالت، کم اطلاعی و سادهدلی بیش از حد این جریان که از پول بیت المال ارتزاق میکند و از رانتهای وسیع رسانه ای برای انتشار دروغ های شاخدار خود در جهت رسیدن به گندم خیالی ری استفاده کرده، و از آبرو و عزت ملت بزرگ ایران خرج میکند.
به یاری خدا به زودی و پس از انتشار بخشی از اسناد غیرمحرمانه مذاکراتی برجام عیان خواهد شد که آنچه اکنون با نام برجام شناخته میشود، نه نوشته یک گروه مطالعاتی و نه حتی نوشته هیئتهای غربی، بلکه تا حد قابل توجهی حاصل ابتکارات و متونی است که نمایندگان ایران در جلسات متعدد، از 13 اکتبر 2013/21 مهر 1392 –یعنی اولین دور مذاکرات و پیش از توافق موقت ژنو—گرفته تا 11 فوریه 2014/22 بهمن 92 و 3 مارس 2014/12 اسفند 92، یعنی ماهها قبل از گزارش کذایی گروه بین المللی بحران—که این جریان تخریب برای تحقیر دستاوردهای مذاکراتی برجام به آن استناد میکند—روی میز گذاشتهاند؛ متونی که تماما در سابقه سازمانی نهاهادی ذیربط کشور نیز قابل دسترسی است و انشاءالله بزودی همه مردم به آن دسترسی خواهند یافت.
این اسناد نشان خواهد داد تا چه میزان برجام و چارچوب آن ماحصل ابتکار و قدرت تیم ایرانی است، که البته باعث افتخار تاریخی ملت بزرگ ایران است که چنین فرزندان شجاع و کاردانی در دامن خود پرورانده است.
مضاف بر اینکه، مراجع ذیربط و عالی کشور به خوبی در جریانند که مبنای فکری و منطق مسلط بر تدوین برجام حتی به سالها پیش از دولت یازدهم بر میگردد. این مبنا در پاورپوینتی که دکتر ظریف در روز 3 فروردین 1384 (9 سال قبل از مذاکرات دولت یازدهم و قبل از ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت و تحمیل آن همه تحریم به ملت ایران) در پاریس—پس از تصویب در بالاترین سطوح کشور—ارائه داد به روشنی دیده میشود. آن سند نیز بزودی در اختیار مردم فهیم کشور قرار داده خواهد شد تا سیه روی شود آن که در او غش باشد.
این چنین است که حاصل تمام ابتکارات و مذاکرات تیم ایرانی، پس از ماهها مذاکره عزتمند و تاریخ ساز، سندی شد که نتانیاهو و ترامپ آن را بدترین توافق تاریخ برای اسرائیل و آمریکا خواندند و با وجود تلاش همهجانبهشان برای نابودیاش، بارها در شورای امنیت و مجامع بینالمللی از آن شکست خوردند.
امروز نیز همزمان با نمایان شدن فرصت رفع تحریم های ظالمانه آمریکا و احیای این توافق، بار دیگر رژیم صهیونیستی، منافقین و ورشکستگان سیاسی چون پمپئوی جنایتکار در تلاش برای تخریب گفتوگوهای وین همپیمان شدهاند، تا از تکرار تجربه بهبود فضای اقتصادی و بینالمللی ایران که تا پیش از خروج آمریکا از برجام در همه بخش های جامعه ایران مشهود بود، جلوگیری کنند. وا اسفا که برخی در داخل، دانسته و یا ندانسته، با این تلاشها همنوایی میکنند.
بدیهی است که در چنین فضایی، تلاش برای بیاعتبار کردن مذاکرهکنندگان جمهوری اسلامی در داخل و خارج از کشور، جز دامن زدن به ادعای بدخواهان ایران مبنی بر حاکمیت دوگانه و خدشهدار کردن حیثیت جمهوری اسلامی و در نتیجه دشوارتر کردن مسیر رفع تحریمهایی که نه یک جریان و حزب، که عموم جامعه را هدف قرار داده، ثمر دیگری نخواهد داشت.
به نظر میرسد در سناریویی خوشبینانه دو سوء برداشت عامل این حجم از مطالب علیه تیم مذاکرهکننده باشد؛ اول اینکه برخی براین گمانند که موفقیت در احیا برجام و کاهش فشارهای تحریمی، دارای اهداف انتخاباتی است، درحالی که بارها این امر تاکید شده که رفع موانع تحریمی مردم بزرگ ایران وظیفه حیاتی هر شخصی است که مسئولیت دارد و بنابر فرموده مقام معظم رهبری نباید حتی یک ساعت به تاخیر بیافتد.
ضمن اینکه رفع تحریم های مردم، صاف کردن جاده برای دولتمردانی است که انشاءالله در چند هفته آینده با رای قاطع و با حضور گسترده ملت آگاه و تاریخساز انتخاب خواهند شد. دوم اینکه برخی دیگر تصور میکنند که احیا برجام به معنای دوستی ایران و ایالات متحده است و این روایت سادهلوحانه را ترویج میکنند که برجام محملی برای بازگشت آمریکا به ایران است.
حال آنکه متن برجام همانطور که همواره تأکید شده چیزی بیش از توافق برای حل یک تنش پرهزینه در پرونده هستهای و رفع تحریمها نیست و در بهترین حالت، مدیریت تخاصم در یک موضوع خاص است، و نه معاهده اخوت میان ایران و آمریکا. و اتفاقا همانطور که بعد از برجام اتفاق افتاد و تمامی آمارها نیز موید آن است، منفعت اصلی اقتصادی ناشی از رفع تحریمها، مستقیما نصیب مردم نجیب ایران و در مرحله بعد شرکای تجاریاش در منطقه، همسایگان و آسیا میشود.
سرانجام آنکه همه آنانکه دل در گرو عزت ایران و ایرانی دارند باید بدانند که برای بدخواهان ایران عزیز تفاوتی ندارد که چه کسی در مقابلشان قرار دارد. امروز که این بدخواهان تمامیت ایران را هدف قرار دادهاند، خصومت و درگیریهای داخلی، جز بازی در زمین بیگانه نخواهد بود؛ که به فرموده امیر المومنین (ع): به خدا سوگند! غم و اندوه انسان را فرا میگیرد که آنها در مسیر باطل خود، چنین متّحدند و شما، در طریق حقّتان، این گونه پراکنده .
در پایان این یادداشت که در ایام مقدس ماه رمضان نگاشته میشود، برادرانه به تمامی جریانها و منتقدانی که شاید به گفتوگوهای وین نگاهی انتخاباتی و سیاسی داشته باشند، توصیه میکنیم، سیاست خارجی و امنیت ملی را دستمایه رقابت سیاسی قرار نداده و در تلاش برای تخریب تلاش وزارت امور خارجه، اعتبار کشور را به بازی نگیرند.
وزارت امورخارجه در طی سالهای گذشته همواره بر طریق صبر و سکوت حرکت نموده و تلاش نموده در چارچوب ماموریتها و اختیارات، فارغ از فشار جریانات و گرایشهای سیاسی، اهداف والای مردم و کشور را در این دنیای به شدت متلاطم و متغیر محافظت کرده و تامین نماید. اما اکنون برای محافظت و تامین همین منافع لازممیداند به جریان تخریبی که با هیاهوی فراوان در پی تضعیف دستگاه دیپلماسی و فرزندان اینملت است، هشدار دهد.