به گزارش اسپوتنیک، عبدالحمید دبیبه نخست وزیر دولت وحدت ملی لیبی به روسیه سفر کرد تا درباره روابط دو جانبه و دورنمای صلح در کشورش به تبادل نظر بپردازد. وی در دیدار با سرگی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، برای حل و فصل درگیری در کشورش درخواست کمک کرد.
نخست وزیر لیبی گفت:«شما به عنوان یک ابرقدرت، در نگرانی ما به خاطر اوضاع در منطقه سهیم هستید.ما به اینجا آمدیم تا از شما برای رفع درگیری و پایان دادن به این جنگ، درخواست کمک کنیم. ما به اینجا آمدیم تا از شما تقاضای کمک کنیم، کمک به همگی ما. هم اکنون لیبی در مرز فروپاشی است، قبل از همه می خواهیم وحدت و یکپارچگی کشور تأمین شود. هدف اول ما، تأمین ثبات و امنیت و توسعه و تکامل کشور است. هدف مهم دیگر ما، دستیابی به خروج نیروهای خارجی از کشور است که بطور غیرقانونی در خاک لیبی مستقر شده اند».
از اواسط فوریه سال ۲۰۱۱ میلادی، بهدنبال بالا گرفتن اعتراضات و راهپیماییهای خیابانی مخالفان و سپس شورش سراسری علیه حکومت لیبی و رهبر آن، معمر قذافی آغاز شد. ادامه این خشونتها همراه بود با درگیریها و سرکوبهای شدید که در نهایت در اکتبر ۲۰۱۱ میلادی با سرنگونی حکومت معمر قذافی به پایان رسید.
نیروهای مخالف حکومت، در شهر بنغازی اقدام به تشکیل دولت موقت کردند. مخالفان معمر قذافی از مناطق شرق لیبی حرکت خود را آغاز کرده و به تدریج مناطق مرکزی و غربی لیبی را نیز تحت کنترل خود گرفتند. در ۲۰ اوت ۲۰۱۱ میلادی عملاً مخالفان قذافی توانستند تقریباً همه شهرهای لیبی به استثنای طرابلس و سرت را در دست خود بگیرند. در ۲۲ اوت ۲۰۱۱ مخالفان معمر قذافی به طرابلس نیز نفوذ کردند. در ۲۰ اکتبر ۲۰۱۱ میلادی، شهر سرت آخرین پایگاه معمر قذافی سقوط کرد و معمر قذافی کشته شد. دولت انتقالی، پایان جنگ را اعلام کرد.
ژانویه ۲۰۲۰ برلین میزبان کنفرانسی به منظور بررسی تحولات لیبی بود، این کنفرانس با شرکت پشتیبانان اصلی هر دو جناح درگیر در لیبی برگزار شد، به گفته آنگلا مرکل توافق شد تا آتشبس دائمی برقرار شده و حل و فصل اختلافات به صورت سیاسی ادامه پیدا کند و کمیتهای متشکل از ۵ نفر از نظامیان هر طرف این درگیری بر آتشبس نظارت داشتهباشند.