به گزارش اسپوتنیک به نقل از تارنمای « arXiv.org»، فیزیکدانان ایتالیا و سوئد این موضوع را تأیید کردند که منبع احتمالی پخش مقدار زیاد پرتوهای مرموز گاما از مرکز کهکشان راه شیری می تواند وجود ماده تاریک باشد.
دانشمندان به بررسی و مطالعه دادههای دریافتی ار تلسکوپ « Fermi » پرداختند. فیزیکدانان همچنین ثابت کردند که نظریه ماده تاریک دیگر تغییرات غیرعادی را رد نمی کند که توسط دستگاه های ایستگاه بین المللی فضایی به ثبت رسیده اند. این دادهها به وجود مقدار زیاد «پوزیترون» و فقدان «فوتون» انرژی بالا از کهکشان های کوتوله نزدیک به راه شیری مربوط می شود.
شایان ذکر است که دانشمندان از دهه 1970 به بعد با اندازهگیری سرعت چرخش گاز و ستارگان، شواهدی از این ماده گریزپا را در کهکشانهای دیگر ارائه دادهاند. اندازهگیری چرخش گاز و ستارگان به منجمان امکان وزنکردن کهکشان میزبان و یافتن جرم کلی آن را میدهد. چنین اندازهگیری هایی نشان دادهاند ماده مرئی فقط کسری از وزن کلی کهکشان است و بخش عمده این وزن ناشی از وجود ماده تاریک است. به تازگی محققان برای نخستین بار با استفاده از همین شیوه، وجود ماده تاریک را در درونیترین بخش کهکشان راه شیری اثبات کردهاند.
وجود ماده تاریک در کهکشان راه شیری برای حفظ چرخش گاز و ستارگان با سرعتهای مشاهده شده ضروری است. با این حال دانشمندان هنوز نمی دانند ماده تاریک از چه چیزی تشکیل شده و این یکی از مهمترین سوالاتی است که جامعه علمی با آن روبروست.